Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неудобни седалки 80-та серия - алтернативи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Неудобни седалки 80-та серия - алтернативи?

Незнам дали проблемът е в моя телевизор, но от фабричните седалки на Тойотата след 1 час каране започва да ме боли гърбът, докато в други коли не е така. Става въпрос за кожените електрически седалки на модела VX. Наскоро ги дадох на тапицер и положението стана още по-зле.

Някой има ли идея от каква друга кола мога да взема седалки, които да са по-удобни и да не искат много преправяне?
    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

От: Неудобни седалки 80-та серия - алтернативи?

Не е в твоя телевизор. Отвратителни са.Мен ме заболяваше таза. Пробвай да надигнеш предния край, може да има подобрение, но аз не си намерих място. Слагай от Субаро, но не разваляй оригиналните захвати, за да можеш един ден да възстановиш оригиналните.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

И на моят френски ван седалките са отвратно неудобни.Замислям се за оригинална спортна седалка 2-ра употреба,или например седалка от ВМВ Х5.Но докато не се купи,не се знае как ще се получи,а и само шофьорската седалка да се замени също е опция може би...

Коментар

+ 1 за седалките от Субару, гледай да е Легаси, има много деснячки на части.

Коментар

Re: От: Неудобни седалки 80-та серия - алтернативи?

Благодаря за мненията. Тези седалки от Субару директно ли пасват или искат преправяне? И сигурни ли сте, че са по-удобни от на 80-ката? Питам, защото повечето японки, в които съм сядал, са по-зле от Тойотата...

Коментар

От: Re: От: Неудобни седалки 80-та серия - алтернативи?

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
            Благодаря за мненията. Тези седалки от Субару директно ли пасват или искат преправяне? И сигурни ли сте, че са по-удобни от на 80-ката? Питам, защото повечето японки, в които съм сядал, са по-зле от Тойотата...
            кой да ти каже, а и то се разбира на 2-рия час и на 200км. от София ако искаш да пробваш седалки на старо Субару уикенда, свиркай, а съм в О.К.1

Коментар

Няма да паснат. Трябва преправяне.
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Re: От: Re: От: Неудобни седалки 80-та серия - алтернативи?

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                кой да ти каже, а и то се разбира на 2-рия час и на 200км. от София ако искаш да пробваш седалки на старо Субару уикенда, свиркай, а съм в О.К.1
                Имам приятел с 3-литров Аутбек около 2005г, седалките са по-добре от 80-ката, но съм се качвал по разни немски и шведски возила и истината е някъде там... на 80-ката самата седалка е с много тънка хоризонтална част и повечето алтернативи правят позицията на седене много висока...
                Засега знаем за Субару Легаси/Аутбек и БМВ Е46 с ръчни регулировки(защото с ел. пак става високо), всякакви други идеи са добре дошли.

Коментар

Аз в японска кола с удобни седалки не съм сядал, ама то е въпрос на вкус.

Каквото и да харесаш ще иска преправяне
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ще следя с интерес, а аз си мислех, че нещо аз съм крив Ще очаквам да споделиш резултата и модела на който си се спрял

Коментар

Преди на Паджерото бях точно така, сега на БМВ Е46 с обик кожен салон нямам ядове.

Коментар

@msi200

Едни от най-удобните седалки на които съм се возил продължителни километри без да се схвана или да ме заболи гърба, бяха на Ситроен ХМ. Струва си да ги погледнеш и пробваш. Повечето са с електрическа основа и облегалка.
                        На твоята Тойота седалките наистина след претапицирането станаха по-стегнати, по-твърди и съответно по-неудобни.
                        За хубави седалки има много варианти, но трябва ти да си ги пробваш и на теб да са ти удобни. На Гошковата 80-тка знаеш какви сложихме от БМВ и сигурно имаш отзиви за тях. Там идеята беше да ги монтирам максимално ниско и здраво, че и Гошко и Марто са едри юнаци и трябваше да им е удобно пътуването до Мароко и обратно...
                        За преправянето не го мисли, 80-ката е доста широка и почти всичко може да се пригоди за нея сравнително лесно.
                        Да знаеш каква веселба и преправяне беше като монтирах въртящи седалки от Форд Галакси на един Фиат Кубо, че го трансформирахме на миникемпер, а шофьора е 150+ кг...
                        www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
                        0898777327

Коментар

На мен седалките с електрически регулировки от тлк 80 са ми супер удобни, за много км на ден, но без да съм видял твоите вече съм сигурен, че некачественото претапициране ги скапва, четох на няколко места за това. Вероятно си направил грешка, най-добре беше да си купиш готов кит от един пич от американския форум. Прави ги 1 към 1 с оригинала, най-различни цветове, можеш да поръчаш само това, което е износено при теб (прави целия салон и го продава заедно и отделно) и монтажа можеш да го извършиш в гаража.

Най-доброто, което е измислено и влиза директно без никакво преправяне е Schellmann, Гладиатор ги предлагат. Те дори се предлагат и на релси за тази кола.

Иначе, ако ще се преправя, подкрепям мнението на Митко за ХМ-а. Другото което аз бих сложил е седалка от W140, като ще се возиш да е наистина в удобен фотьойл.

Коментар

На моята Тойота сложих от Алфа 166 ,кожа ,регулиране няма само настрани и цена за придобиване 80-120 лева за двете (по моргите е пълно с такива). Седалките са МОМО.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_6833.jpg
Прегледи:2
Размер:136.9 КБ
ID:5703785

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_6834.jpg
Прегледи:1
Размер:123.2 КБ
ID:5703786
                            Последно редактирано от New hope; 24-02-16, 06:30.
                            Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                            New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Re: Неудобни седалки 80-та серия - алтернативи?

Яро, и преди тапицирането не ми бяха съвсем удобни (като ги сравнявам с х5-цата, а и с други коли от по-нисък клас). Не бях минавал повече от 500км за един ден и затова ги търпях. Бих сложил от Х5 комфортния салон, но ще е много преправяне+трябва да се слага модул за управление и става сложно за такъв тип кола. Същото може би важи и за фотьойлите на S-класата, но и нея я имам предвид

Другото, не искам и да са кожени, защото ми запарва лятото.

Ще пробвам идеята на Митко Желязков за ХМ, както и на Гошко, от БМВ Е46. И на Алфата на New Hope изглеждат интересно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X