Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TOYOTA 4RUNNER Газова бутилка???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: TOYOTA 4RUNNER Газова бутилка???

Ясен, нещата които пишеш са безкрайно полезни. Ще гледам да се съобразя с всичките, мисля че няма да е трудно. Идеята и стремежът ми са бутилката за газ да не провисва повече от оригиналният резервоар. За изолация се сещам за едни неща които слагам на филтърните кутии при мотоциклетите за термоизолация. Представлява пореста гума с дебелина около 10мм с алуминиево фолио от външната страна а от вътре е със самозалепващо покритие. Самозалепващото не е особено добро но може да се измисли решене при добро желание.

Коментар

То и аз такъв материал си представям, ама ще го мисля като се стопли. Сега проблеми няма.

А за какво са им на мотоциклетните филтърни кутии изолации?

Коментар

Намират се в непосредствена близост над двигателят и обикновенно доста се загряват, особено в града. А според умните глави колкото е по-голяма разликата в темпетатурите на входящите и изходящите газове толкова по добре работи двигателят. За това винаги го комбинирам с термо лента на изп. иолектор.

Коментар

Хм, аз на ТЛК 90 съм с бутилка под купето вече пет години, никога не е имало проблеми с клапана лятото. Единствената особеност е че бутилката е под фабричния щит на резервоара.

Коментар

Първоначално публикуван от alecks Преглед на мнение
            Намират се в непосредствена близост над двигателят и обикновенно доста се загряват, особено в града. А според умните глави колкото е по-голяма разликата в темпетатурите на входящите и изходящите газове толкова по добре работи двигателят.
            Аааа, тия умни глави и моторите налазили.
            Ама не е за тая тема.

Коментар

Най на края реших проблема с монтажа на бутилката. Надлъжно от лявата страна на кардана, след малко "подстригване" на средната напречна греда на шасито. Направих "легло" на бутилката с дълбочина 25мм със сферична форма. Използвах гредата да захвана и предната шина с размери 1.5мм на 35мм + скоба от метанова бутилка и болт 10мм. За съжаление все още не мога да кача снимки за пояснение, но се надявам и това да стане.
              Благодаря на всички за отделеното време, особено на Ясен, хвърли доста светлина по въпроса.

Коментар

Защото и аз карам на гранд витарата вече 3-4 години с бутилка отдолу ще си позволя да се включа в темата.
                Моята е монтирана под рогиналния щит на резервоара. Ауспухът минава на не повече от 5см от нея - проблеми досега не съм имал. Задължително монтираш кутия с читав о-пръстен на сондата, която комбинираш с гумени точно пасващи маншончета за вх. и изх. тръба. След тези мерки всичко вътре в кутията след 3-4 години изглежда като чисто ново.
                Относно монтажа - ползвам такива метанови шини. Препоръчвам да не монтираш гумения шлаух, защото веднъж като се напълни с влага и шината за норматив ще изчезне.
                о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Ако разполагаш бутилките надлъжно, сондата трябва да е в задната част. Иначе при ускорение и изкачване на наклон течността ще бяга от сондата и тръбата ще засмуква газова фаза. Познава се по рязкото спадане на мощността.
                  За да не се кламбичка толкова газта, мислил съм си, дали няма да помогне ако набутам в бутилката няква рехава гъба. А дали газта няма да я яде... Какво мислите?

Коментар

Не ти трябват състезателски мурафети. За разлика от бензина тук не е задължително да осигуриш абсолютно непрекъснато потапяне на тръбата, достатъчно е да е потопена повечето време и всичко е наред. Те някои бутилки имат прегради против плискане ама не съм усетил някаква полза от това.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Не ти трябват състезателски мурафети. За разлика от бензина тук не е задължително да осигуриш абсолютно непрекъснато потапяне на тръбата, достатъчно е да е потопена повечето време и всичко е наред. Те някои бутилки имат прегради против плискане ама не съм усетил някаква полза от това.
                      Замислих се само теоретично. Иначе, имам 2 надлъжни бутилки и наистина, само веднъж дваж се е случвало да глъхне. Когато се заглавих с муцуната надолу. Тогава идват и прожлеми с маслото и т.н.

Коментар

Аз не бих заколил така рамата, като каза че си я подстригал друго си помислих.

Коментар

A шините какви са като размер?

Коментар

Шините са поцинковани 1.5мм на 35мм.
                            Реално гредата на рамата там си има подобна извивка, само не е толкова дълбока.

Коментар

Хубав монтаж. Едно ме притеснява - има ли по ниска точка от бутилката там по корема на джипа?
                              о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X