Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Toyota Hilux SSR-X

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за Toyota Hilux SSR-X

Това моторче май е известен проблем при 4рънар и Сърф.
    Toyota Land Cruiser BJ70 1985
    Lexus LS430

Коментар

От 10 рънара които намерих по моргите... нито едно не намерих. Кофтито е че ново струва 300 лв. т. е 10 процента от покупната стойност на колата :-), но джипката си ме кефи максимално! Остана да разбера има ли блокажи(майстора твърд,и, че има и на двата моста) и как се работи с тях.

Коментар

Явно никой няма да помогне да ми се изяснят въпросите.... здраве да е.
        Поръчах си Garmin Oregon 600 с Lifetime от Събин във форума го открих. Искам да споделя за перфектната организация на garmin.bg всичко се случи за минути!
        На някой да му се намира теглич за продаване?

Коментар

Първоначално публикуван от Recom Преглед на мнение
          Явно никой няма да помогне да ми се изяснят въпросите.... здраве да е...
          Какви въпроси?
          Ако е за интеркулера който майстора видял, от твойте снимки се вижда, че турбината нагнетява директно във всмукателния колектор, тоест няма интеркулер.
          Блокажи на мостовете ... ами как да ги видим тия блокажи, дай снимки на диференциалите!

Коментар

Двигателя ...Читав ли е?

Какви масла ще ме посъветвате да сложа?

Друго какво мога да очаквам или да гледам?

Масло мисля че е 10/30, сменяш по-начесто, на около 5хил км.

За този двигател се чува че прегрява, също че главата е слаба и се пукат (хубаво огледай да е читава).
            По-нататък, не оставяй автомобилът да прегрява, ако ще го юркаш повече и позагрее, имай предвид да го оставяш да отпочине малко на празни обороти за няколко минути. Ако катериш голям налон дълго време, не надувай педала на газта до пода, отпускай по малко, за да е на по-ниска предавка. И поддържай добре охладителната система, виж течността да е чиста, без тиня, и да няма затлачено някъде.
            Извън тези неща, двигателят е надежден, стабилен, и си е достатъчно мощен за да те радва извън пътя.

На скоростния лост отстрани има бутон o/d та питането е за какво се използва този оувър драйв?
            Това ти е просто една допълнителна скорост, полезно е на магистрала има смисъл над 70км/ч, обаче натоварваш двигателя. За градско не ти е необходим. Някой го оставят включен постоянно, защото автоматикът сам си знае коя скорост му е необходима, но имай едно на ум - не го ползвай когато катериш стръмнина или слизаш по стръмнина, иначе обърква автоматика.

Остана да разбера има ли блокажи(майстора твърд,и, че има и на двата моста) и как се работи с тях.
            Имаш ли бутон RRDiffLock вляво от волана?

Коментар

Благодаря Asteri,

Няма бутон за закл. на дифа...ще направя снимки.
              Антифриза е ок. чист и системата е чиста.
              Масло на ДВГ сложих 10/40.

Благодаря Andro 160,
              Извинявай ако съм те засегнал...
              Майстора видял отдолу някакъв радиатор с две перки!? Може да е охлаждане на АСК или друго..
              Ако въртя на ръка задното колело другото се върти в обратна посока...не знам какво означава това.

А иначе спря да работи километража(само той) някакви идеи къде е проблема?
              Има едно лостче на волана TILT дали някой знае за какво се използва?

Търся си теглич оригинален, калъф за резервната гума.

Получих моторчето за 5-тото ел. стъкло от Люцкан...при доставка 10 дни дойде за 4!

Коментар

Здравей колега, имам предна броня от TOYOTA 4RUNNER 1990, до 2 седмици ще имам свободна и задна, боядисани са черни, мога да направя измервания и да ти ги снимам ако те интересува.

Поздрави и НАСЛУКА!
                PowerWinchBulgaria
                TOYOTA 4RUNNER
                0899727443

Коментар

Имам интерес..... когато ти е удобно пусни инфо. Поздрави

Коментар

Recon,здрасти!Лостчето tilt e за регулиране на наклона на волана, значи разстоянието до краката на шофера.А ако при вдигнати две задни гуми въртиш едната, а другата се върти в противоположната посока, значи имаш отворен диф, или ако дифът има блокаж, то блокажът е отключен.
                    Ако дифът е с блокаж, отстрани на конусната отливка с ребрата, към чийто фланец е закачен задният край на задният кардан, трябва да има моторче с кабел извършващо откл/закл.Или ако е монтиран допълнително пневматичен блокаж, то в дифа, трябва да влизат поне един маркуч/тръбичка и едно кабелче.
                    Ако са спрели да работят и скоростомера и изминатите километри и е механичен, виж зъбното колелце което взима задвижване за жилото на скоростомера.Не знам на АСК къде се намира, на ръчна е на задния край на трансфера/раздатката.Там се намира и ако колата е с електронен показател на изминатите километри.
                    Последно редактирано от metotem; 06-09-15, 19:03. Причина: още инфо
                    1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

Много благодаря за информацията:-)

Май има нещо странно при палене когато е студена...
                      Подгрявам и като изгасне лампата паля... двигателя претриса за около 5-10сек. пропушва сивкав дим и всичко е ОК.
                      Подгрявам докато писне релето паля... и никакъв проблем не тресе и не пуши!
                      Свещите са ОК. Смених всички ремъци и ми се струва че, проблема изчезна.. може ли от стар и разтегнат ремък да се е губило предварението, така ми обясни един майстор!?

Коментар

Агренажните ремъци се разтягат,ама чак с толкова е малко вероятно.Може да е бил зацепен погрешно с един зъб, или ако пружината на натягащата ролка или хидравличният обтегач(не знам кое се отнася за твоя ДВГ,може би първото) са отслабнали, да разхлаби ремъка дотолкова, че да реагира така.
                        Бих те посъветвал да си премериш свещите на съпротивление.И ако има големи разлики помежду им или драстична разлика спрямо оригинална, да ги смениш всичките, по възможност с Тойотски

Коментар

Благодаря, аз свещи взех оригинални от Люцкан, не съм ги сменял защото майстора каза, че тези на колата са здрави. В Неделя ще я запаля и ако пак направи тоя номер ще ги сменя.

Коментар

Recom, здрасти!Не се съмнявам в опита на майстора, който си избрал и който ти е казал, че свещите са добре.Аз пиша от телефон, на който нямам библиотеката ми за да ти пусна параметрите на здрави свещи.Но ще пробваш и ще видиш.
                            Само се чудя дали е същият майстор, който ти беше казал, че имаш блокажи на двата моста.Ще се опитам да закача една снимка на диф с блокаж от 3то пок. 4Рънер.Разбира се, може да е монтиран впоследствие на твоя, но диф с блокаж е лесно различим от обикновен такъв.
                            Може би да се срещнеш с някой по опитен член на форума от Варна ако имаш въпроси.

Коментар

Оказа се че е проблем да кача снимка пре телефон на Windows.В Google Images напиши -1999 4Runner rear locking differential и ще видиш как изглежда.
                              Прикачени файлове
                              Последно редактирано от metotem; 11-09-15, 22:06.

Коментар

[ATTACH=CONFIG]816306[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]816305[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]816304[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]816303[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]816301[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]816302[/ATTACH]

Това е машинката, продължавам да я привеждам във вид достоен за форумен член
                                Здравей колега.Гледам на лоста за раздатката пише H-N-L4 значили това,че си с постоянно включени два моста.Питам защото при ръчните кутии са други положенията на малкия лост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 163,279 в 01:07 на Днес.

Зареждам...
                                X