Обява

Свий
Няма добавени обяви.

тлк 2 lt 90 коня.няма мощност и гори кат зил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• тлк 2 lt 90 коня.няма мощност и гори кат зил

Здравейте колеги доста четох и не видях подобен проблем.та значи колата не вдига повече от 105 на равно и гори 15-17 на асвалт с каране само на 1500 оборота.така беше като я взех смених ангренаж.Може ли да е сложен грешно с един зъб например? Колата пуши леко като дадеш газ в началото после изчиства мисля че е нормално.турбото се чува от 2000 оборота.червената лампа светва щом натисна газта до край независимо с каква скорост или предавка на 3000 обор.гумите са 225/75/16.няма скъсани маркучи около турбото.има много леко омасляване на входа от към възд.филтър.оста има ле луфт.
    Момя някой ако има идея да сподели

От: тлк 2 lt 90 коня.няма мощност и гори кат зил

Освен някое колело/колела да бият спирачка.
    Така както го обясняваш де, щото често хората обясняват едно, а то излиза друго.

Коментар

Компресия мерена ли е? Дюзи?...
      Пък ако и кажеш къде си..

Коментар

До пловдив съм.няма проблем по колелата.не е мерена компресия мотора не е баран при мен е от две години и я карам постоянно .обаче се качих на друга и разликата е огромна.

Предни и задни спирачки са обслужени и сменени

Не е друго аз имам малко познания трябва да свързано с мотора.помпа.турбо или нещо такова

Когато набира на зелена лампа добре сфетне ли червената около 2700 обота се едно някой те хваща и колата се спъва
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 11-03-15, 17:13.

Коментар

Струва ми се че и напразен ход се форсира доста мудно

Коментар

Първоначално публикуван от maxgroup1 Преглед на мнение
            ...
            Не е друго аз имам малко познания трябва да свързано с мотора.помпа.турбо или нещо такова ....
            Колега, щом имаш "малко познания" с един поглед трябва да си наясно помпа ли е, турбо ли е! Хвърли ли го този поглед?

Коментар

Нее познания в областа на мотора нямам по скоро от общ характер.
              Е аз ако имах нямаше да питам разбира се

Коментар

В един от първите дни на 01/2015 имах не точно същия, но подобен проблем - запалих сутринта; изчаках да позагрее; стартирах; изминах около километър в града, скорост до 50-60, обороти не повече от 2500-2600 за кратко; в един момент рязко започна да губи мощност, налага се да свалям предавките; някакси се добрах до сервиза, който ползвам най-често. След ден-два отидох да я взема; качихме се с едно от момчетата, тествах я километър-два в града - всичко нормално, дори зелената и оранжевата лампичка за турбото работеха както трябва*. Бяха сменили само въздушен, маслен и горивен филтър**. Стария горивен филтър бил пълен с всякакви ла#на. Питат ме с какво съм я карал ... как с какво - с нафта ... само че откакто я купих през 10/2014 съм й налял макс.60-80 литра за тези два месеца ..... както и да е ...
                Няколко дена след това й открих и отстраних още един проблем

maxgroup1
                , виж за твоя случай и какво пишат тук

_________
                *) Това беше за кратко; пак свети само оранжевата. Като се постопли времето ще обърна повече внимание на джипа, особено този turbo pressure sensor и вакуумните маркучета
                **) И масло.
                Последно редактирано от andonoff; 11-03-15, 21:29. Причина: корекция (**)

Коментар

Филтрите са сменят редовно

Коментар

Днес видях че чррвената лампа светва след като натиснеш гаста повече незаеисимо на какви обороти си след 2000.не както сам писал по горе след 2700

Коментар

Дадох добър жокер ...
                      За съжаление ми е невъзможно да пиша теории как работи ДВГ. Нито раздела е този.
                      Освен това информацията която сте дали не е достатъчна и не мога да вадя думите с ченгел.
                      Звъннете ми по тел, ще ми казвате и аз ще ви казвам.
                      Поздрави!

Коментар

При мен си е постоянно така

Коментар

Днес сложих монометър на турбото на маркучлето което захранва двата датчика за зелената и червената лампа и резултата е следния.
                          зелената светва на около 0.5 а червената светва на 0.8 -0.9 .турбото дига до 1.2 та точно през този интервал на червена лампа колата спира да дърпа и се забива.имате ли идея на какво се дължи това?

Коментар

Струва ми се, че проблема е турбинен. Това с червената лампа не ми харесва, имал съм 2л-т и никога не съм видял да светва червената лампа, независимо от обороти и даване на газ...дай на някой да види турбото !
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

Мисля че това налягане трябва да де регулира по някъв начин. Да не отива над 0.8-.0.9

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X