Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова придобивка в гаража

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нова придобивка в гаража

Голям съвет му даде , премахването на този така наречен "кантар" води до адски екстремално и нестабилно спиране в лошо време . Не знам ти като си се сблъсквал с подобен проблем и си го решил така капитално и по Сталински , после пробва ли как спира на хлъзгав терен с висока скорост автомобилът ? И идва ли ти наум , като даваш такива съвети , че джипът които се коментира има доста добри спирачки по принцип , и е гарантирано че премахването на въпросното устрйство ще доведе до доста неприятни ситуации !
    п.с. Нищо лично колега , но такива "съвети" поднесени по този начин могат лесно да заблудят някой колега и това да има кофти последствия
    2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
    ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Потъването на педала на спирачките, при мен е най вече помпа или теч на спирачна течност. Не махайте кантара, номера минава за СССР.
      Последно редактирано от georgipetkov64; 14-02-15, 20:18. Причина: добавка
      .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
      Киа спортаж2000тди 98г
      Ауди А3 1.9ТДИ
      Каравана Аdria 390Q

Коментар

Здравейте пак. Да кажа само; след едно от сервизните посещения ми казаха, че кантар няма, всичко било в спирачния блок при помпата. Май няма много логика и ще трябва да скоча в канала и сам да се уверя.

Коментар

Здравейте колеги!Мернах темата и реших да спомена моя опит, който е основно с 4Рънери.Ако колата има проста спирачна система, без АВС и без системи като тракшън контрол, контрол на приплъзването, стабилността и др. такива, на такъв се монтира кантар.Който кантар според товара на задния мост и лостова система регулира клапан и така определя необходимото спирачно усилие върху ДВЕТЕ задни колела.Т.е. Кантара е свързан с двете тръбички водещи до спирачките отзад.
          Ако колата има системите изброени по горе, тогава кантар НЯМА.Защото има сложна управлявана с процесор главна помпа и отделни тръбички от нея до всяко колело и спирачното усилие се определя от процесора, взимащ инфо от купчина датчици, не само от АВС на колелата, и така се определя колко да задържи всяко колело.Единствено в режим на бавни и/или вкл блокаж, АВС-а и други системи се изключват с електро упрявляеми клапани и не работят.За някои като тракшън контрола има отделен бутон.
          Със здраве и дано съм помогнал!
          1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

И ще добавя снимки как изглеждат сложната(2002 4R Master) и простата(1999 4R Master) помпа.Докато на простата има само датчик за нивото, на сложната е купчина от датчици, клапани, моторче за превключване на налягането и още джунджурии.
            2002 4Рънер е сложна, 1999 е проста помпа i може да има отделно стоящa АВС помпа , но може и да няма, тогава отзад отдолу има кантар закрепен на рамата и свързан с един лост и пружина за задния мост
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2002 4R Master_1.jpg
Прегледи:1
Размер:79.2 КБ
ID:5641990Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2002 4R Master_.jpg
Размер:78.5 КБ
ID:5641991Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2002 4R Master.jpg
Размер:76.3 КБ
ID:5641992Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1999 4R Master.jpg
Размер:140.8 КБ
ID:5641993

Коментар

Така изглежда и на 120ката, даже и сервото липсва. Сложнотия е определено.

Коментар

Не мога да се съглася с това твърдение , моята например си има и АБС има си и регулатор за задно спирачно усилие и не само тя е така !
                2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

При мен нещата са явно събрани в един модул. Вместимостта на спирачната течност е солидна (над 1л.),има някакви Ел мотори, сташно много букси, кабели и щутсери. Ще снимам "помпата" и ще дам снимки.

Коментар

Здрасти 75turbodelta!Сигурно си прав за това, че има комбинация с АВС и регулатор/кантар отзад.Аз съм виждал само на снимки от един 4Рънер за продаване.И не се виждаше добре това което ме интересува-дали има една тръбичка до регулатора или са две.Т.е. дали регулатора е разделен на два кръга?И дали когато АВС процесорът усети приплъзване на едно от колелата, помпата на АВС-а накъсва спирачното налягане на всички колела или е както на по-новите модели, на всяко колело независимо се управлява усилието на спиране?
                    Не споменах за тази комбинация, защото не съм я виждал лично, а на едни не много ясни снимки за кола която исках да купувам.Понеже беше на западния бряг помолих човека да снима отвсякъде и отдолу и така видях че има АВС и кантар.Така и не стигнах до там за да се пазарим и да я огледам.
                    Със здраве и благодаря за допълнението!

Коментар

Здравейте колеги. Имам питане относно кормилната рейка на 120ката. Та, има ли вътрешни накрайници? На място при насечено движение на волана в ляво и дясно има почукване от към рейката. Май не са външните накрайници. Някой правил ли е нещо там?
                      Благодаря.

Коментар

Е като гледам колко сте писали, накрая си отговорих сам като слязох в канала. Има и даже си ги смених.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X