Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова придобивка в гаража

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нова придобивка в гаража

Здравейте и с уважение. Наскоро се сдобих с ТLC 120 и се налага да попитам за един проблем, сиреч за потъване на педала на спирачките. За пояснение ще добавя, че при повторно натискане нещата са добре, но до там. Ще съм благодарен ако някой ми каже нещо за проблема. Автомобила е с нови накладки, всички спирачни цилиндри сработват, няма въздух (поне по думите на монтьорите от сервиза ако е за вярване), и пак си е същото.
    Дайте съвет, майстор, сервиз.....
    П.С. С ръчна кутия е колата. Поздрави, Тишо.
    Последно редактирано от tisho69; 06-02-15, 21:01.

От: Нова придобивка в гаража

Лагери на главини... ?

Коментар

Незнам да има общо със спирачките, иначе са наред.

Коментар

Като за начало виж да няма някое маркучЕ скъсано или теч другаде по системата.Може и спирачната помпа да е. А може и майсторите да са "майстори".И кажи от къде си за насоки към сервиз.

Коментар

От София съм, даже сега се връщам от сервиза на Тойота на Цариградското. Там в събота няма никой обаче, само две мацки, казаха в понеделник да отида. Всъщност говорих и с монтьора дето ми сменя съединителя, той каза че е проверил предните колела за луфтове в лагерите на главините и ме увери че нямало. Задните не ги е проверявал.
          Като се замисля има логика проблема да е от лагерите, щото като спирам се усеща съвсем леко клатене като на крив диск. Съвсем леко е обаче. Като е на място колата при натискане на спирачката с изчакване, не мога да преценя май не потъва толкова. Иначе ако се окаже помпа, тя е някак доста сложна и не знам колко би струвала. Тегава работа, водеща до тотално безсъние. Помагайте, ще черпя много.

Коментар

На Тойота не им вярвай много. Големи глупости и отровени мошеничества съм виждал там. Плащаш, пишат че е направено като погледнеш после нищо не е направено. И така за всичко дето няма да се усети веднага. Отделно са ме пускали да си ходя с едва крепяща се кормилна щанга към рейката. Ако не го бях погледнал да съм се пребил.

С диагностиката по сервизите нещата куцат доста. Най-добре сам. Вдигаш на крик, клатиш гумата и гледаш за луфтове. След това оглеждаш маркучи и тръбички за течове. Вземаш едно ключе 10 развиваш пробките на спирачните апарати, маркуч от там в бутилка със спирачна течност, някой напомпва педала ти охлабваш пробката и гледаш какво излиза в бутилката - мехурчета или течност. После затягаш, горе отпускат педала и пак напомпват и така докато излезе само течност. Ако и така не се оправи прилича на помпа.

Коментар

Имах същия проблем при опел вектра б 2000та. Не губеше течност всичко си беше наред. 100 пъти правих операцията за въздух описна по горе и не се оправяше. Смених спирачната помпа.. Ефекта беше нулев! После един приятел ми каза да сменям абс помпата щото имал такъв случай с мерцедес и било от нея. Та взех друга помпа абс закачих си моя комп на помпата и се оправи напълно! Дано съм бил полезен
              Последно редактирано от la_vida_loca; 07-02-15, 17:05.

Коментар

Утре ще се заема, правил съм ги нещата и са ми ясни. Поне имам условия и инструменти. Няма как.
                Ако се окаже помпа колко ли би струвала, знае ли някой?

Коментар

Ако се окаже помпата по моргите вече има доволно 120-ки....може и с ремонтен комплект да минеш....зависи! Ти първо открий причината.
                  П.П. Наистина се увери, че майсторите са си свършили работата. В четвъртък сменях дискове и накладки на една 200-ца, на която уж и е сменяна спирачната течност преди няколко месеца. Ако знаеш каква гняс на парцали и мътилка излезе.

Коментар

Значи както се усеща Ти също се занимаваш професионално с ремонти. Това може ли да ми помогне някак си?
                    П.С. Имам още два джипа на които всичкипо-дребни ремонтчета си правя сам, като накладки, масла, филтри, антифриз, даже единия имаше криви дискове, но такива проблеми с потъване съм нямал. Може при ТЛК 120 да е заради сложната помпа. Знае ли човек?

Коментар

Не, не се занимавам професионално. От време на време като ми писне от "майстори" и викам неволята за неща, които бих могъл да направя и сам или с малко помощ от другарче Спирачките не са нищо сложно.

Коментар

Не е необходимо да си ядрен физик за да разбереш, че това не трябва да е така ( от спирачния апарат на 200-цата)
                        Прикачени файлове

Коментар

Абе все пак провери за криви дискове,че като шантрат на ляво и дясно отварят наклатките.Успех.

Коментар

Като казвам криви дискове това означава и не правилно поставени.

Коментар

Първоначално публикуван от tisho69 Преглед на мнение
                              Незнам да има общо със спирачките, иначе са наред.
                              Не казвам, че са те, но имат общо. Като почне да ти играе главината е нормално да ти потъне педала. А 120-ките определно страдат от главини.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X