Привет.Днес регистрирах T4R 2.4TD 1991г. и хайде в калта и изненада-преден мост пътник.Преди това легнах отдолу да я поогледам,защото бяха сменили съединителя, помпата и работния цилиндър тук.При огледа се оказа ,че липсва една гайка на карето на задния кардан,болт на гредата на скоростната кутия към рамата, предпазителя на карето /може би се нарича по друг начин/ , което излиза от раздатъчната кутия към предния мост, бяха разкачени кабели до скоростната кутия/ ,които след като ги свързах светна 4wd на таблото.Сложих нови 4 гайки ,липсващия болт.Свалих кората под двигателя и открих,че има извадено маркуче,което влиза в диференциала от дясно горе погледнато по корем,което го вкарах.
Днес тръгвам към калта и не свети 4WD на таблото,въпреки всичко настоявам и предния мост не работи.Срам не срам издърпаха ме и обратно.Пак по корем и нова изненада -на преден десен носач маркуче със същия диаматър като тези ,които влизат в диференциала със следи от скоби в двата края,дълго около20см.Шунтирах клемите от предния диференциал и светна на таблота 4wd.Къде е проблема- каре ,изронени зъби или нещо друго.Може да се посмеете на моето писание ,няма да се сърдя ,но си мисля , че проблема може да се реши,а?
Днес тръгвам към калта и не свети 4WD на таблото,въпреки всичко настоявам и предния мост не работи.Срам не срам издърпаха ме и обратно.Пак по корем и нова изненада -на преден десен носач маркуче със същия диаматър като тези ,които влизат в диференциала със следи от скоби в двата края,дълго около20см.Шунтирах клемите от предния диференциал и светна на таблота 4wd.Къде е проблема- каре ,изронени зъби или нещо друго.Може да се посмеете на моето писание ,няма да се сърдя ,но си мисля , че проблема може да се реши,а?
Коментар