Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Драма с HILUX

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Драма с HILUX

Здравейте братя и сестри, последните пет години съм горд собственик на Хайлукс, произведен в края на 2008, оборудван с трилитров дизелов двигател и автоматична скоростна кутия. В средата на миналата година, след изминати безоблачно 90000 км, както си се возех с 10 км/ч, колата угасна. Експертите установиха, че е изгорял компютърът. Въртях, суках в опити да не попадам в ръцете на официалния сервиз, но в крайна сметка дадох газ с чисто нов компютър. И така 1300 км. докато колата изгасна в движение по асфалт със 100 км./ч. Отново компютър, този път придружен и от клапана за налягана на горивната помпа. След 530 км. на 1500 м. надморска височина и 15 км. черен планински път, историята се потрети. Отново сме в бокса и в чудене какво се случва.
    Молбата ми е следната: Ако някой е чувал за подобна случка, както и за нейното разрешаване, моля да сподели. Също така ако има положителни впечатления от сервиз, моля да бъдат изказани за да се ориентирам в обстановката. Иначе, ***х го и железото, ще го метна в някоя пропаст.

От: Драма с HILUX

Защо не пробваш с ECU втора употреба, все в някоя морга ще има здрав.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ако знаеш английски www.pradopoint.com там има много различни случай и разрешаването им.

Причината изглежда не е отстранена, изгорелите компютри са само резултат от проблема. Нещо да си я потапял преди във високи води, интервенций по инсталацията да си слагал чип, да си монтирал некви електро джаджи?

И на мен ми е гаснала на път но след това запали, изчистих грешката която беше :спад в налягането на рейла:, и се оправи. Така, че ще следя темата с итерес и ще памагам с квото мога.
      Т5
      Crossrunner

Коментар

Аз мисля че Джамбазов е твоя човек !Питай него
        TODAY TOMORROW [COLOR=red]TOYOTA[/COLOR]

Коментар

Първоначално публикуван от Sensation Преглед на мнение
          Аз мисля че Джамбазов е твоя човек !Питай него
          А аз не мисля, а съм сигурен , че той е твоя човек за съвет и насока към правилните хора!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
            А аз не мисля, а съм сигурен , че той е твоя човек за съвет и насока към правилните хора!!!!
            Сори за неосведомеността ми, но не познавам Джамбазов, дайте "линк" към него, моля.
            Иначе не съм пипал нищо по пикапчето, освен своевременна смяна на консумативите, не съм и потъвал- само газ. Познат ми спомена за възможност някоя дюза да не задържа периодично налягане, проверих ги, две са на критичния размер, но функционират. Това, обаче, би ли трябвало да води до изгаряне на компютъра?
            Днес евентуално ще ме "изпишат" от сервиза, най- вероятно- на носилка.

Коментар

Драма с HILUX

В случая нямам готово решение. Много шибан проблем. Нещо убива компа, а може да са много неща. Като се отвори компа личи ли кое е опукало? Някакви грешки светкали ли са? Ще поразровя...
              Последно редактирано от Джамбазов; 19-02-14, 09:38.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Знам че е малко вероятно в сервиза да не са го пробвали, но провери и дублирай масата на двигателя към купето.
                Почисти и пристегни оригиналната връзка и намери начин да вържеш поне още един кабел - около 25 квадрата с добре хванати обувки от купе към маса на двигателя.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                  Някакви грешки светкали ли са? Ще поразровя...
                  Дава по- ниско напрежение към клапана на помпата, имам едно тесте записи на една и съща грешка. Като са пуснали директно на клапана 12 волта и е запалил. После са пробвали с компютър от друг такъв пикап и са потвърдили, че проблемът е в компа. Иначе се кълнат, че маси, столове-всичко са изчистили и проверили. Сигурно е някаква потресаваща глупост. Мисля си да деинсталирам допълнително монтираната аларма. Всъщност, не знам вече какво да си мисля.

Коментар

Първоначално публикуван от tzezko Преглед на мнение
                    ...допълнително монтираната аларма...
                    Когато са пипали в колата български майсторчета, обикновено бедата е някъде, където са пипали те.

В случая има съвсем реалистичен сценарий да са осигурили блокирането на двигателя не по най-добрия начин. Примерно с реле на жицата за клапана.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Когато са пипали в колата български майсторчета, обикновено бедата е някъде, където са пипали те.

В случая има съвсем реалистичен сценарий да са осигурили блокирането на двигателя не по най-добрия начин. Примерно с реле на жицата за клапана.
                      Напълно потвърждавам опасенията в тая насока дори и проблема да не е от там ако искаш сигурна кола не допускай слагането на допълнителни аларми и защити. Зависвал съм заради защити и аларми няколко пъти.
                      Т5
                      Crossrunner

Коментар

Случайно да му е сменян мотор на тоя пикап?
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                          Случайно да му е сменян мотор на тоя пикап?
                          Не му е сменян моторът. Всичко си е оригинално. Но и това ми се върти в главата вече- тотална смяна на мотор, скорости и инсталация. Изключение прави алармата, която по застрахователни причини монтирах допълнително. Първоначално бях сложил най-елементарната- плюс и минус на акумулаторните клеми и се активира когато се включи консуматор или се разклати колата. После, обаче, ме накараха да сложа такава, която прекъсва не знам какво си- запалване или гориво.

Коментар

...накараха да сложа такава, която прекъсва не знам какво си- запалване или гориво.
                            Пак казвам, прилича там да е простотията.

Не останха ли застрахователи които да не искат такива неща?

Коментар

После, обаче, ме накараха да сложа такава, която прекъсва не знам какво си- запалване или гориво.
                              То запалване няма как да му прекъснеш на дизела!
                              Колко волта стигат до клапана на помпата? Щото го ядох дървото с едни 10Волта от лоши връзки по трасето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X