Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задни спирачки на Рав 4 95г не държат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Задни спирачки на Рав 4 95г не държат

Изолирай забавителя с един тройник за проба и бягай на валяците да мериш за промяна. По спомен мисля, че от Лата ставаше, около 3 лв беше, но може и да греша. Ремонтирана помпа с неоригинални гумички вече не е помпа.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Мястото на този забавител е просто мечта...Ще ми трябват ръце на цирков акробат за да успея да отвия и завия сп.тръбички там.Иначе идеята е добра, но изпълнението...''мисията невъзможна''!!!

Коментар

Намерих тройник от Лада(3,50 струва).Сега да видим кога ще мога да се преборя със стария да го сваля и да пробвам...

Коментар

Най-после развитие по въпроса .Понеже наближава време за преглед, реших да пробвам със смяна на течността.Успеха е категоричен(признавам , неочаквано за мен, но факт)-най-после имам отлично работещи задни спирачки, педала се вдигна по-високо и стана по-твърд от преди, не дава да го пипнеш-кове на секундата с четирите гуми!!!
          Много съм доволен, никога не съм вярвал, че смяната на сп.течност може да има такъв ефект.Все пак си мисля, че е възможно да е имало въздух някъде и при източването на стара и наливане на нова течност да се е обезвъздушила системата.

Коментар

Аз имам подобен проблем. Спирачките държат, но при натискане педала стига до едно положение, след това леко потъва още надолу (да речем сантиметър - два) с някакво скърцане и вибриране, като сработване на АБС (уж), след това (когато колата е почти спряла) чувам нещо да се приплъзва, (подобно на незакрепен товар при рязко спиране например). Смених пирачна течност с молба да се проверят обстойно и спирачките и АБС-те.
            Майстора не откри нищо тревожно, каза: АБС-а има износена магнитна гривна ,която се сменя с карето, задни барабани - износени, имат ръб, но стават. Признавам си, че очаквах по-тежка присъда. Сега натискам по уверено спирачката, но пак имам усещането, че АБС-а не работи ефективно, защото странното поведение на педала остана, а като спирах на хлъзгаво - въобще не ми помогна.

Коментар

Какво разбираш под " не ми помогна", и "не работи ефективно"?
              Какво означава в цифри "износени, ама стават"? Нормата е толкова, измерено толкова?
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Това за "износени, ама стават" касае задните барабани. Значи, майстора каза, че з.сп.барабани са поизносени и като го питах дали да ги сменям, той каза, че не е дошло времето още, това значи износени - ама стават.
                Написал съм дословно "...пак имам усещането, че АБС-а не работи ефективно, защото странното поведение на педала остана, а като спирах на хлъзгаво - въобще не ми помогна.." Значи, тези дни при лошото време пробвах как спира при леко хлъзгав път и тръгна на "шейна", въпреки че уж внимавах, т.е. според мен АБС-а не се включи, или не успя...Странното поведение на педала на спирачката с пукане, скърцане и леко потъване след (уж) крайно долно положение се запази и след профилактиката и прегледа. Аз поне си мисля, че точно това им заръчах да видят и точно от това се оплаквах и те, майсторите, пред мен доста безжалостно я изпробваха при всякакви видове спирания, но времето беше сухо (ако това има някакво значение).

Коментар

Първоначално публикуван от gaydarov Преглед на мнение
                  Моя няма ABS, така че дали да го търся този ''забавител'', или не?
                  А това за течността и аз не схванах (на колегата Райковски).
                  Естествено с дискове е по-добре, но и за тях първо трябва да се осигури налягане...
                  Имаш забавител най-често е в двигателния отсек около помпата пътят за задните колела е прекъснат и е монтиран той прелича на 7-8см. уширение може и да го демонтираш постави наставка и пробвай дали е от него но най вероятно е ,ако ли не смени задните маркучи дори и без видимо захабяване(често се разяждат отвътре.Педполагам че знаеш че барабаните трябва да ги монтираш плътно с накладките

Коментар

Първоначално публикуван от bat_pesho Преглед на мнение
                    Това за "износени, ама стават" касае задните барабани. Значи, майстора каза, че з.сп.барабани са поизносени и като го питах дали да ги сменям, той каза, че не е дошло времето още, това значи износени - ама стават.
                    Написал съм дословно "...пак имам усещането, че АБС-а не работи ефективно, защото странното поведение на педала остана, а като спирах на хлъзгаво - въобще не ми помогна.." Значи, тези дни при лошото време пробвах как спира при леко хлъзгав път и тръгна на "шейна", въпреки че уж внимавах, т.е. според мен АБС-а не се включи, или не успя...Странното поведение на педала на спирачката с пукане, скърцане и леко потъване след (уж) крайно долно положение се запази и след профилактиката и прегледа. Аз поне си мисля, че точно това им заръчах да видят и точно от това се оплаквах и те, майсторите, пред мен доста безжалостно я изпробваха при всякакви видове спирания, но времето беше сухо (ако това има някакво значение).
                    Работата отива на смяна на майсторите.
                    Мини я на едни барабани които стават за фул тайм и виж какво показва като проценти. Важно е да са на програма за фул тайм. С какви гуми правиш пробите? Това което обясняваш е характерна работа на АБС при кофти гуми.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                      Работата отива на смяна на майсторите.
                      Мини я на едни барабани които стават за фул тайм и виж какво показва като проценти. Важно е да са на програма за фул тайм. С какви гуми правиш пробите? Това което обясняваш е характерна работа на АБС при кофти гуми.
                      Май си прав гумите са ми стари.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X