Здравейте, карам Land Cruiser 3.0 D-4-D manual 2007 г. Появи се едно неприятно скърцане в лява задна гума. Когато карам бавно или пусна на "N" се появява това скъцане, при натискане на спирачката изчезва. Онзи ден пътувах на дълго и забелязах, че въпросното скърцане вече започна да се появява и на дълги разстояния ( до сега не беше така) и при висока скорост (всъщност независимо каква скорост). При дълъг път скърцането ( не знам дали да го нарека така) е по-скоро нещо като свирене. Другия момент е, че като стигнах до София си скърцаше.... на връщане спря и от днес пак същата песен на нов глас. Миналата година (защото тогава се появи) като го чух този проблем веднага я закарах в оторизиран сервиз на Тойота, защото си мислех, че може би проблема идва от спирачките. Там момчетата след като я погледнаха ми казаха, че на автомобила нищо му няма и най-вероятно този проблем се дължи на ръжда и че сама ще се издуха. Вече една година тази ръжда как не се махна не знам. Декември като минавах ГТП там ми казаха, че на лявата гума ръчната държи малко по-слабо. Та мисълта ми е да не би въпросното скърцане, свирене да идва от ръчната тя нещо да затяга. Не са ми много ясни тези неща и за това се допитвам до вас които сте по навътре с нещата. Благодаря ви предварително.

Коментар