Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TLC-70 2-LT двигател пуши синьо(масло)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: TLC-70 2-LT двигател пуши синьо(масло)

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
    За 1г. 2000 км.!? Пламене, тоя джип май повече седи, отколкото се кара?
    Имай в предвид, че в каналите на буталата с годините и км. се натрупва гняс и при продължителен престой сегментите залепват (спичат се) и съответно докато не се раздвижат, не работят.
    Наистина занемарих добичето откъм каране, но съм сменявал маслото на около 6000км. само със синтетика, та не вярвам да има спичане, пък знам ли...?Май ще обявя за продажба жипката да не залежава в гаража само!
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Ако се стигне до турбо, обади ми се - Пловдив е по-близо от Истанбул

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        Ако се стигне до турбо, обади ми се - Пловдив е по-близо от Истанбул
        Добре, Вени-а и тъкмо ще се видим след толкова време!

Коментар

Здравей колега mbenz,
          проблема може би ти е комплексeн, поизносен двигател ,рядко масло и луфт в оста на турбината. Махни маншона от към входящия въздух на турбото ,ще видиш перката на турбото , пипни я с два пръста и виш дали има луфт в оста и виш дали има омасляване на маншона . Твърде вероятно е оттам да ти е проблема .Ако ли да , не се плаши обади ми се !
          Поздрави НИКИ
          Има решение и в София.
          Не всичко,което е с две БУЗИ ,е лице !
          ТЕЛ. нула88седем7шест4дведве8

Коментар

Е що пълна синтетика на това старо добиче бре колега?Сложи си 10/40 и си пей!Хем по-ефтино,а и си е за този мотор..не са нашите многомилионни таралясници за 5/40!дай 50 лева за масълце и не се занимавай с чудене и глупости!
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
              Е що пълна синтетика на това старо добиче бре колега?Сложи си 10/40 и си пей!Хем по-ефтино,а и си е за този мотор..не са нашите многомилионни таралясници за 5/40!дай 50 лева за масълце и не се занимавай с чудене и глупости!
              Основно заради първоначалният старт, особенно през зимата-миналата зима сутрин често беше -20 -24С!А и синтетиката чисти перфектно и не само...по-миналата зима във Врачанския балкан сутринта беше станало -28С и успях да запаля...ако маслото не беше синтетика не знам как стартера щеше да завърти дизела!Е-имаше и 10% бензин в нафтата(ОМВ-алпин дизел) с малко 2Т масло...Ще го излея сегашното и ще видя има ли разлика с друга марка, като ще е 10/40-надявам се зимата да не е мого студена!

Коментар

Първоначално публикуван от nvelikov Преглед на мнение
                Здравей колега mbenz,
                проблема може би ти е комплексeн, поизносен двигател ,рядко масло и луфт в оста на турбината. Махни маншона от към входящия въздух на турбото ,ще видиш перката на турбото , пипни я с два пръста и виш дали има луфт в оста и виш дали има омасляване на маншона . Твърде вероятно е оттам да ти е проблема .Ако ли да , не се плаши обади ми се !
                Поздрави НИКИ
                Има решение и в София.
                Още когато купих жипката(преди 4 години и 50 000км.) проверих това-усещаше се малък луфт и имаше малко омазняване, но сведущи люде ме успокоиха, че било нормално и да не се занимавам с глупости...!
                Но да се износи изведнъж турбината-проблемът се появи веднага след смяната на маслото и пушляви само след, като моторът(маслото) загрее добре-дотогава нищо не се вижда да излиза от ауспуха!Надявам се маслото да е скапано-затова вискозетът му при работна температура да се скапва.

Коментар

Дано да е каквото си мислиш.Но не забравяи че турбината има охлаждане и смазване от мазителната система на двигателя.
                  Не казвам че е 100 % от това но може да е комплексно , тънко масло и поизносена турбина , дано се оправи с смяната на по дебело мазалце ,моя дръгел си го карах с 10/40 и не пушеше .По дебелото масло го пази по добре поне според мен.
                  Не всичко,което е с две БУЗИ ,е лице !
                  ТЕЛ. нула88седем7шест4дведве8

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                    Основно заради първоначалният старт, особенно през зимата-миналата зима сутрин често беше -20 -24С!А и синтетиката чисти перфектно и не само...по-миналата зима във Врачанския балкан сутринта беше станало -28С и успях да запаля...ако маслото не беше синтетика не знам как стартера щеше да завърти дизела!Е-имаше и 10% бензин в нафтата(ОМВ-алпин дизел) с малко 2Т масло...Ще го излея сегашното и ще видя има ли разлика с друга марка, като ще е 10/40-надявам се зимата да не е мого студена!
                    Не бой се...не е много гъста полусинтетиката..мойто 2л-т си превърташе мотора и при минус 30!За омасляването на турбото не се притеснявай-нормално е,както е нормално да похарчва литър-литър и нещо на 10000 км масло!Не се вглъбявай толкова за проблеми,които са присъщи за други коли и марки..железна е Тойотата и няма толкоз лесно да се отървеш от нея!Аз ако не бях обърнал моята през таван кой знае още колко щеше да я карам,ама на..случило се,и сега не мога да си представя че ще си купя нещо различно от Тойота!Дай Боже по-скоро да намеря!Успех!
                    Последно редактирано от sonda; 03-01-13, 20:09. Причина: допълване
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Айде стегнете се малко.
                      5W-40; 10W-40; и 15W-40 е еднакво гъсто масло при нормално загрял мотор.

Коментар

Да докладвам по темата:
                        Днес смених маслото и проблемът изчезна!
                        Излях предишното масло(изтекоха 5 литра-масления филтър, който побира около 600гр., ако не греша не съм сменявал) и налях микс от 4л. масло10/40 на Шел и 1литър 15/50 на Кастрол(истинско от Германия).Повъртях 10км. из София и нищо общо с преди!Сега, като подуша изгорелите газове изотзадзе мирисът е един такъв "благороден", като на добре изгоряла нафта-да ти е кеф да го вдишваш!
                        Изводът за мен-никога повече Тотал Кварц 9000 5/40!Бих искал да ползвам Мобил-1; 5/50, ама ми е тънка чергата...!
                        Последно редактирано от mbenz; 05-01-13, 17:54. Причина: допълнение

Коментар

Страшно се кефя,дано да си все така.Гъстото го мразя най-вече заради гадорията с турбото при студено време.
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Сега, като подуша изгорелите газове изотзадзе мирисът е един такъв "благороден", като на добре изгоряла нафта-да ти е кеф да го вдишваш!
                            ЕКСПЕРТ!!!

Прецизен експерт си, Пламене, и жалко за ония, дето не го оцениха..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                              ЕКСПЕРТ!!!

Прецизен експерт си, Пламене, и жалко за ония, дето не го оцениха..
                              Благодарско, Вени!
                              То и жените не ме оценяват понякога...!
                              Още ми е странно, че баш аз "изгорях" с моторно масло, ама...менте ли се оказа, неподходящо ли...?Инак спецификации-мепификации, като слънце-иде ти да си сипеш и да го пийнеш с ракийка!
                              Последно редактирано от mbenz; 05-01-13, 18:22. Причина: допълнение

Коментар

Благодарско, Вени!
                                То и жените не ме оценяват понякога...!
                                Още ми е странно, че баш аз "изгорях" с моторно масло, ама...менте ли се оказа, неподходящо ли...?Инак спецификации-мепификации, като слънце-иде ти да си сипеш и да го пийнеш с ракийка!
                                Аз така заради ментарливо масло (Мобил 1,турско производство, иначе УЖ по спецификация) си направих основен ремонт на Витарата без нужда Малко остана да я отворя втори път даже. Пак си се усетил навреме.
                                Поздрави!
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X