Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TLC от 2006 със два резервоара, стар двигател, офроуд скоростна кутия?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• TLC от 2006 със два резервоара, стар двигател, офроуд скоростна кутия?

Здравейте,

Преди време ми пратиха една обява за продаваща се кола.
    Колата беше Toyota Land Cruiser, 2006 година, дизелов двигател 3л (пишеше, че това бил старият модел по-добър двигател), "офроуд" скоростна кутия и два резервоара по 90л всеки.

Много ми се наби в главата тази кола, защото някак си звучеше, като добра комбинация на старото с новото.

Знаете ли дали това е някаква серия или си е побългаряване?

Какъв е този стар "по-добър" двигател?

Каква е тази "офроуд" скоростна кутия?

Тези два резервоара фабрични ли са?
    Mitsubishi SpaceGear 2.4

https://www.instagram.com/balkanseverywhere/

От: TLC от 2006 със два резервоара, стар двигател, офроуд скоростна кутия?

Фабрична е, стария двигател е "по-добър" щото никой не му се кара 3литров двигател без турбо с динамика на икарус и не могат да я продадат, предполагам същото важи и за Офроуд кутията, ама да кажат по-запознатите. Според мен тая Тойота е свръх базова за някакви стопанства или държавни институции, а цената и беше като на лукс изпълнение.

Коментар

Обявата не беше ли от Смолян?
      Мисля, беше бяла и при предишната обява за продажба, някой беше питал тук, ама как се казваше темата ...
      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
      ... turn on your A/С !

Коментар

Яд ме е, че не запазих обявата, беше си интересна

Помня само, че беше бяла и че струваше 29000лв.
        Mitsubishi SpaceGear 2.4

https://www.instagram.com/balkanseverywhere/

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=131674
          подобна е на тази или е същия модел
          BJ73 + HDJ80 = HDJ73

Коментар

Идвала е при мен такава ТЛК120. На човек от Форума е и вероятно като види темата ще отговори обстойно.
            Мотора според мен е стария 1KZ без турбина. До колкото си спомням помпата е електрическа и само това не ми хареса в джипа.
            Иначе казано - стария, много здрав двигател, а липсата на турбина го прави още по дълговечен.
            Според мен джипа е предвиден за тежка експолоатация и региони от света, където не трябва да се съобразяваш с качеството на горивото и наличието на фирмен сервиз.
            Това че динамиката му е като на "Икарус" е малко пресилено. Турбината пък въобще не трябва за целите за които е предвиден джипа.

Коментар

То е така, но всичката тая липса на екстри не може да бъде на цена 29 000лв, това имах предвид. Тази сигурно нова е била 50 бона.

Коментар

Привет, колата беше моя. Двигателят беше 5л атмосферен. Изпълнението беше много голо, без абс, ербег и тн. Имаше усилено, по-високо фабрично окачване, ЛСД отзад и два резервоара по 90литра всеки. При скорост на 100км/ч шумът беше непоносим. Беше уникално проходима. Питайте каквото ви интересува.
                Поздрави

Коментар

Привет коега!Това ще е някакъв странех хибрид,който и нито риба,нито рак!120-ката е Life stile-автомобил,сиздаден за повече удобства и комфорт в съчетание с пословичната здравина на Ледд Крузерите и в никакъв случаи предназначението и не е да се движи със 100 и то вътре да бучи като десет трактора!Не виждам с какво е оправдана тази цена и какъв е този 5-литров дизел,освен ако не е 4,2/1HZ/ или някой щатски осмак??78-цата бие по всички показатели този така конструиран автомобил...и като дълговечност,и като цел!120-ката не е създадена за ТКЗС-та,а опитите да се направи такъв компромис са смешни!
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Много интересна комбинация.
                    Може ли някакви снимки да публикувате.
                    Каква се разви историята на колата по нататък ?
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Вероятно става въпрос за техническа грешка. Не са 5, а 3 литра. И е предназначена да върши работа при лоши условия. Това, че за Европа се поръчват най-наточените 120ки не означава, че повечето произведени не са като тази. Тук се купува за престиж, а идеята и е да е работна кола. Затова са и тези разлики. Никога не е мислена да е луксозен сув. За там си има Рейндж Ровър, Голф-Туарег, Голф-Каиен, Голф-Бентли, Х5, Х6, Х7....
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Рагледайте Тойота Гибралтар, има в момента и 150 със същата комплектация...

Коментар

От де го измислихте този 5 литров дизел ? То и преди са се правили свободни съчинения ама това вече бие всички ...
                          Двигателя е 5LE и тази 120 е правена за места по света където няма пътища .
                          [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Аз не разбрах, тая Тойота има ли някакви конструктивни разлики, както се твърди че е "усилена" или е най-обикновена 120ка, само че гола като пушка? Защото се съмнявам че Тойота ще разработва спецялна скоростна кутия, която да е "усилена" при положение че двигателя е с много по-малко въртящ момент и реално може и с по-нежна. Все си мисля че тия неща в обявата за "усилването" и т.н са пълни глупости и това си е просто свръх базова 120ка за някакви служебни нужди извън пътя.

Коментар

Това са по-скоро глупости на търговците.
                              Може и да има нещо усилено отдолу, но едва ли това е кутията.
                              Ръчните скоростни кутии при Ленд Крузър са с два индекса - R (слагат се на леките/ light duty 7*, 9*, 120/125 и 105?...). H (тежките), съответно на heavy duty 7* и 80. Едва ли са сложили тази кутия на тази 120ка...
                              Просто колата е с един стар двигател от L серията (според мен не е 5LE, а просто 5L, означението "E" при ЛК е когато има наличие на електроника), която яде сякакви горива и върви като за толкова.

Ако търсите усилен ЛК, гледайте други цифрени означения в модела.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X