Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Щастливи ли сте с автоматика на LC 150?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Щастливи ли сте с автоматика на LC 150?

Първоначално публикуван от Боян Богданов Преглед на мнение
    Ако прекалено много те дразни,казвай някаква разумна цена на лична и да те отървавам от проблема.
    Все още не ме дразни Толкова много Пък и не съм изчерпал всички възможни решения. Мисля за чип.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivk0v Преглед на мнение
      Не знам дали е решен проблема който се проявява при 120-ката, но забелязвам че на моята 150-ка от известно време двигателя стана по-шумен когато се движа в режим на подържане на скоростта при около 1800-2000 оборота. Чува се едно чукане като детонации при голямо предварение на запалването. Някой има ли подобни наблюдения?
      Другата седмица ще го карам на текущо обслужване и ще помоля да обърнат особено внимание на този шум.
      Много рядко и за много кратко време чувам детонации, и го приемам за нормално. Но съм съгласен, че като цяло е шумен. Срамно шумен за толкова скъпа кола. Ще чакам да споделиш резултата от ТО-то.

Коментар

Не знам дали е решен проблема който се проявява при 120-ката, но забелязвам че на моята 150-ка от известно време двигателя стана по-шумен когато се движа в режим на подържане на скоростта при около 1800-2000 оборота. Чува се едно чукане като детонации при голямо предварение на запалването. Някой има ли подобни наблюдения?
        Другата седмица ще го карам на текущо обслужване и ще помоля да обърнат особено внимание на този шум.
        Във Тойота имат специална присадка,колата работи само с нея,не се сипва в горивото.Прочиства дюзите и ги прави като нови,ако не са заминали обаче.Тази неравномерна работа и детонации са от припикване на дюзите и след време води до пробиване на буталото.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
          Няма начин да няма възможност за корекция, НО ако има пуснат ъпдейт на софтуера. Иначе не може да се бърка и променят параметри от механиците, дори и през фирмения тестер. Ходи и питай при дилъра дали няма нов софт за кутията или мотора. Ако ти каже няма, без да провери, значи незнае.
          Точно такова мнение търсех. Благодаря Джамбазов!

Четейки тези редове за сетен път се потвърждава моето мнение, че всъдеход и автоматична скоростна кутия са две несъвместими понятия.
          Може би все пак трябва да натиснете хората от ТМ ауто да потърсят решение. Щом австралийските колеги казват, че при тях няма такива грижи значи японците имат и готов софтуер. Само някой трябва да си направи труда да го адаптира Европа.
          Ivk0v За автоматик и всъдеход, че не са съвместими не съм съгласен, ама хич Иначе, за софтуерното решение, ще се постарая да изясня нещата докрай. Ти щом ще имаш ТО другата седмица също можеш да питаш ТМ Ауто.

Коментар

Много съжалявам за неудобствата с автоматика на 150-ката.
            Четейки тези редове за сетен път се потвърждава моето мнение, че всъдеход и автоматична скоростна кутия са две несъвместими понятия.
            Може би все пак трябва да натиснете хората от ТМ ауто да потърсят решение. Щом австралийските колеги казват, че при тях няма такива грижи значи японците имат и готов софтуер. Само някой трябва да си направи труда да го адаптира Европа.
            Не пиши такива неща,защото не са верни!!80-ките са предимно автоматици,а не е като да не са едни от най-великите всъдеходи!!
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от cruise lander Преглед на мнение
              Ivk0v За автоматик и всъдеход, че не са съвместими не съм съгласен, ама хич Иначе, за софтуерното решение, ще се постарая да изясня нещата докрай. Ти щом ще имаш ТО другата седмица също можеш да питаш ТМ Ауто.
              Що се отнася за автоматика, това е само едно лично мнение, но базирано на много експерименти и километри. Не искам да го налагам на никой.
              А за ТМ Ауто ще питам дали няма нови софтуери за 150 моделите. Утре я карам моята на ТО.

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
              Не пиши такива неща,защото не са верни!!80-ките са предимно автоматици,а не е като да не са едни от най-великите всъдеходи!!
              Колега Sonda. Както съм написал и по-горе това е само лично мое мнение и смятам че квалификацията "не са верни" просто не подхожда за случая.
              Аз лично имам две Тойоти едната от които е 80-ка, и двете са с ръчни скорости и никой не може да ме убеди, че при едни и същи условия подобна 80-ка но с автоматични скорости ще избута повече от моята в кал или сняг (без ползване на помощни средства разбира се).
              А че 80-та серия е велик всъдеход - две мнения по въпроса няма.
              LZ1GIB
              TOYOTA HZJ80,
              TOYOTA LC150

Коментар

Така като прочетох какво не ти харесва на скоростите се сетих, как дадох да карат мойте момчета до немско и при тях беше същото Просто не си свикнал на автомата, предполагам ти е 1ва кола автомат?

Коментар

Аз проблеми с кутията не съм изпитвал, но наистина на моменти не е адекватна. В пряко сравнение с Ц класата, Мерцедес са направили значително по-интелигентно управление на кутията - много често сякаш ми чете мислите, но със секунда, две закъснение.

Коментар

Първоначално публикуван от getsov Преглед на мнение
                    Аз проблеми с кутията не съм изпитвал, но наистина на моменти не е адекватна. В пряко сравнение с Ц класата, Мерцедес са направили значително по-интелигентно управление на кутията - много често сякаш ми чете мислите, но със секунда, две закъснение.
                    Не възможно. Колата е супер и става за всичко. Свиквайте и или нямате вкус за супер автомобили.

Извинявайте , но не се сдъжах. С мотор 163коня как искате да тръгва? Ако покарате някое БМВ съвсем ще се отчаяте.
                    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Що се отнася за автоматика, това е само едно лично мнение, но базирано на много експерименти и километри. Не искам да го налагам на никой.
                      А за ТМ Ауто ще питам дали няма нови софтуери за 150 моделите. Утре я карам моята на ТО.

Колега Sonda. Както съм написал и по-горе това е само лично мое мнение и смятам че квалификацията "не са верни" просто не подхожда за случая.
                      Аз лично имам две Тойоти едната от които е 80-ка, и двете са с ръчни скорости и никой не може да ме убеди, че при едни и същи условия подобна 80-ка но с автоматични скорости ще избута повече от моята в кал или сняг (без ползване на помощни средства разбира се).
                      А че 80-та серия е велик всъдеход - две мнения по въпроса няма.
                      Дамм...може би не ще се справи автомата по-добре,но наравно с ръчката ще е,като по нагорнище ще е по-добре/известно е защо/!А специално ръчните кутии на 80-ките са прославени с кофти синхронизатори,както е известно...за удобството на автомата пък да не говорим,но всеки си има предпочитания!
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Определено автомата е по-добре при тежко натоварване, реално освен да му кипне маслото не виждам друго какво може да се случи. Не виждам как с ръчка ще се тегли нещо с много малка скорост и огромно натоварване. Отделно автомата на 120ката е с много по-добри данни от ръчните скорости, включително и разхода е по-нисък.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                          Дамм...може би не ще се справи автомата по-добре,но наравно с ръчката ще е,като по нагорнище ще е по-добре/известно е защо/!А специално ръчните кутии на 80-ките са прославени с кофти синхронизатори,както е известно...за удобството на автомата пък да не говорим,но всеки си има предпочитания!
                          Е специално за синхронизаторите си много прав. На черното бяло не може да се каже. Като превключвам от трета на втора ако не подам междинна газ рискувам да изкривя лоста .
                          LZ1GIB
                          TOYOTA HZJ80,
                          TOYOTA LC150

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X