Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Друсане на тлк 70

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Друсане на тлк 70

Здравейте колеги, появи ми се странен проблем след като превиша 60-70 км купето цялото започва да друса . При намаляне на скороста проблема исчезва.Проверих баланса на гумите ,не не е от това. Някой имал ли е подобен проблем и може ли да даде идея къде да търся причината. Ако познавате майстор от и около гр Разград моля дайте телефон да му се свържа.Благодаря.

От: Друсане на тлк 70

може да си изкривил диск

Коментар

Това с диска ме разби. Просто да си пишем или?

Най-вероятно проблема се нарича "шими". Честито на печелившите. Не си писал каква е 70ката, леката или тежката версия. При тежката най-вероятно са тампони на ресорите, при леката тампони на носачите и напречна щанга. Разбита кормилна уредба даже не я споменавам, защото предполагам , че е проверена. Твоя човек в Раград е Конов, не е механик, но има доста опит с кочини като тази. Поне ще знае кой е кадърен в региона. Има няколко обяви в раздеклите продава. Отам можеш да намериш телефона му.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

е пък голям си баровец бе, кочини като тази,сигурно и разбирач си толкова голям...

Коментар

Разберач е, да. Виждал е тойота, така като гледам... А,това с диска мене не ме разби, само ме развесели.

Коментар

Кардан също е от възможните причини.
            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Джамбазов ме изпревари. И аз мисля, че е от тампоните. Виж тампоните на раздатката, въобще всички тампони.

Първоначално публикуван от ivanmehan Преглед на мнение
              е пък голям си баровец бе, кочини като тази,сигурно и разбирач си толкова голям...
              Разбирач е, да. А ''кочини като тази'' го каза в кръга на шегата. Не че не возят като кочини..
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Утре ще проверя всички тампони .

Коментар

Тампоните на панхарда, малко трудно се проверяват, освен ако не са съвсем разбити.
                  Ако ги сменяш, само с оригинални, защото други няма да изкарат дълго.
                  Също така и демпфера си провери.
                  Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                  Drag Grand Canyon Daily
                  Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                  LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от ivanmehan Преглед на мнение
                    Не се ядосвай, баровец не съм, кочини наричам всичко което е напуснало магазина, ако ще и Бугати Вейрон да е. И моите коли са кочини, макар че едната е на 2800км все още (голяма кочина). За разбирането... не разбирам много, но този филм със шимито съм го гледал няколко пъти. Тук сме да си помагаме колкото можем. А подобно отношение е по-подходящо за форума на мобилето. Постой, попрочети, попиши и после давай оценки.

А сега по темата. Няма как да е от крив диск, шимито наистина се провокира обикновено от дисбаланс на някоя въртяща или трептяща маса. Диска е прекалено лек за да дебалансира системата дотолкова. Основната причина е хлабина нейде в механиката на окачването. Jimi е по навътре от мен специално с този модел. Макар, че и аз съм "лекувал" няколко подобни, но не и лично моя. Такава съм нямал.

Опита показва, че повреден демпфер рядко е причина за самото шими, просто здравия демпфер го гаси значително по-успешно. На кола със шими и повреден, видимо изтекъл демпфер сме сменяли демпфер и наченки в много слаба степен на шими се усещаха и с новия демпфер, естествено собственика това не можа да го разбере и отказа подмяна на "здравите" според него тампони и си купи още един демпфер комплект с тампоните след 4 месеца.
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Съгласен съм за демпфера, но е имало не малко случай, след смяна на демпфера да се оправи проблема.
                      Един вид симптоматично лечение без да се навлиза в проблема.
                      Като си говорим и аксиални лагери на предния мост може да са причина, но в 90% от случаите или са тампони на панхарда или разбити кормилни накраници.
                      Тампоните на носачите според мен нямат отношение към проблема.

Също така може и дебалансиран кардан да е... тогава филма пак е страшен.
                      Drag Grand Canyon Daily
                      LZ1JYM

Коментар

аз имах такъв проблем на Г-класата и затова го дадох като вариант,не ми се обсъжда повече

Коментар

Добре, щом не ти се обсъжда повече...

Като пишеш в темите за Тойтота, а и въбоще във форума, е "хубаво" да използваш главни букви и препинателни знаци.
                          Защото сме се събрали умни хоре и е хубаво да се уважаваме. А специфичните метафори използвани във форума е хубаво да ги усвоиш,
                          ако не искаш да се чустваш засегнат.
                          Drag Grand Canyon Daily
                          LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                            Добре, щом не ти се обсъжда повече...

Като пишеш в темите за Тойтота, а и въбоще във форума, е "хубаво" да използваш главни букви и препинателни знаци.
                            Защото сме се събрали умни хоре и е хубаво да се уважаваме. А специфичните метафори използвани във форума е хубаво да ги усвоиш,
                            ако не искаш да се чустваш засегнат.

Днес смених тампона на панхарда на предната щанга и проблема с друсането изчезна.Благодаря на колегата Конов от Разград за оказаната помощ а и на всички от форума .

Коментар

Е, моля!
                              Drag Grand Canyon Daily
                              LZ1JYM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X