Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TLC - сфери на предния мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: TLC - сфери на предния мост

Колеги и аз имах този проблем но го реших много бьрзо.В Варна в един магазин си намерих всичко и то на смешни цени двете семеринги струваха 14лвкомплекта за сферите 48лв

Коментар

То ако беше толкова лесно ... купуваш си семерингите и уплътненията за 48 лв. + 14лв. = 62 лв. и готовоооо !
      Би ли ми казал адреса на магазина , или по-добре , би ли ми купил ОГИГИНАЛНИ такива части на тази цена ?
      Защото ако можеш , купувам 10 комплекта ВЕДНАГА
      Пробвал съм различни евтини варианти , но не оцеляват Говоря от собствен опит

Коментар

На всички модели със свери проблема съществъва. Решение е сменяне на върешните семеринги НЕ НА КИЧЕТА и външните гумиени пръстени. Те са само прахосъбиратели и много трудно се расипват... Теч се получава когато вътрешния семеринг испуска масло от диференцяла. В следствие самите кичета незадържат грес, а масло умешано с грес...
        Семерингите са съвсем обикновени и струват не много пари... докато кичетата и гумените пръстени са скъпи понеже практически те неса консуматив и несе износват...
        Винаги страда повече този от към дългата полуоска и това е ясно защо е така.... При смяна на семерингите с нови най-важно в как ще се поднесе полуоската, защото със самото и вкарване най-често се къса семеринга и проблема остава....
        Лек ден и успех
        Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

А шенкелните лагери къде остави , а ?
          А реглажа им , А

Коментар

Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
            А шенкелните лагери къде остави , а ?
            А реглажа им , А
            Реглажа би трябвало да се запази ако лагерите несе сменят и естествено ако някога когато са сменяни (ако са) е направен както трябва, иначе е доста играчка да се направи като хората, но с време и мерак става повече от добре!
            междо другото някой пробвал ли е на тойота да насади маншон върху карето както е при някои модели на г класа? Въпроса е дали има място вътре да него къса. Аз мислех да пробвам ама неми остава време.
            Мисля си, че ако карето е с независима грес от останалта част на сверата демек лагерите на шенкелите ще е по-добре от гледна точка на запазване на карето. Така, колкото и да е в самото каре влиза вода и ръжда. Никой неможе да ме обеди, че кичетата и гумените пръстени ще задържат водата когато джипа е с потопен мост във вода, но един маншон ще го прави перфектно.
            Неми харесва и това, че самата свера е заварена за ръкава, а не е направена с болтове за може да се корегира ъгъла на шенкелната ос спрямо поспката на дифа, а от там и на кардана... Да неговорим, че ако имаше такъв фланец много лесно можеше да се разширява моста само с една корекция на дължината на прътите на полуоските... абе няма истинско щастие...
            Лек ден
            Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Първоначално публикуван от DINI Преглед на мнение
              ... абе няма истинско щастие...
              Лек ден
              Ти сам си отговори ...

Коментар

От: До: TLC - сфери на предния мост

Колеги ,от къде намирате семеринга, кичето и другите необходими неща за ремонт на омаслена сфера. За TLC LJ 70 с квадратния фар става на въпрос. Предстои ми ремонт на предна дясна сфера и се опитвам да ги намеря, но засега безуспешно. Предварително благодаря на отзовалите се.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivo Vassilev Преглед на мнение
                  Колеги ,от къде намирате семеринга, кичето и другите необходими неща за ремонт на омаслена сфера. За TLC LJ 70 с квадратния фар става на въпрос. Предстои ми ремонт на предна дясна сфера и се опитвам да ги намеря, но засега безуспешно. Предварително благодаря на отзовалите се.
                  Колега, има залепена тема в този подфорум - Тойота - обща информация.
                  В нея се намира тази тема:
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=34171
                  В нея ще намериш достатъчно информация.

Коментар

Привет Яро, разбира се ,че въпросната тема е прочетена многократно, и са прозвънени телефони към Пл.Петров и Роси, но за съжаление нямат за модела с квадратния фар , а само за този преди него/с кръглия/. Препращат ме към ТМ, но все си мисля ,че там трябва да ми бъде последния безизходен вариант. Поздрави.
                    П.С. Тони не отговаря вече на този телефон.
                    Последно редактирано от Иво Василев; 12-08-10, 15:03.

Коментар

Привет Яро, разбира се ,че въпросната тема е прочетена многократно, и са прозвънени телефони към Пл.Петров и Роси, но за съжаление нямат за модела с квадратния фар , а само за този преди него/с кръглия/. Препращат ме към ТМ, но все си мисля ,че там трябва да ми бъде последния безизходен вариант. Поздрави.
                      А, ок. Там има и координати на много други хора и фирми. Все от някъде би трябвало да излезе нещо. Аз от Пламен съм взимал за моята (квадратен фар също). Явно няма в момента.

Коментар

Звънях на всички възможни телефони, но от никъде нищо не излезе. С поръчките от сайтове съм малко скаран/никога не съм го правил де/ и затова предпочитам да е от някой магазин в България.

Коментар

П.С. Тони не отговаря вече на този телефон.
                          Брех-има разлика м/у моделите с кръгъл и с правоъгълен фар...?
                          Аз съм с кръглия и ми предстои същата операция,ама а днес,а утре и така вече 25000км...доливане на масло в дифа и тепане на грес в сферите!
                          И забърсване на сферите веднъж седмично...
                          Последно редактирано от mbenz; 12-08-10, 19:31. Причина: допълнение
                          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                            Брех-има разлика м/у моделите с кръгъл и с правоъгълен фар...?
                            Аз съм с кръглия и ми предстои същата операция,ама а днес,а утре и така вече 25000км...доливане на масло в дифа и тепане на грес в сферите!
                            Обади се на Роси, дал съм телефона в линка от темата по-горе. Има доста читави комплекти за кръглия фар, на добра цена.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                              Обади се на Роси, дал съм телефона в линка от темата по-горе. Има доста читави комплекти за кръглия фар, на добра цена.
                              Ок-пазарувал съм едно-друго от нея-само да поотмине набутващия отпускарски сезон,за да стане ясно ще остане ли пара(и колко) и го правя!Пък предстои и Събора се сещам...!
                              много автомати-слаби резултати!

Коментар

От: TLC - сфери на предния мост

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                                Само с цапане на ръцете слава богу! И няколко лева за нов семеринг. А може освен него да има и също такъв кръг от кече, тогава не знам, не съм виждал никъде да продават истинско кече, нито филц((( А търся сигурно от две години.
                                Колко ти трябва и с каква дебелина?
                                LZ1AIV

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X