Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Място за монтаж на лебедка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Място за монтаж на лебедка?

Захванал съм се да си монтирам на ТЛК70 лебедката Warn 9.5XP, но имам въпрос къде е по-добре да се монтира?

Над гредите:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC04860.jpg
Прегледи:1
Размер:202.3 КБ
ID:5970067

или под тях:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC04862.jpg
Прегледи:1
Размер:203.5 КБ
ID:5970068

И за двата монтажа има място, като ако е отгоре, ще трябва да отрежа малко маската, но това не ме притеснява.

Ако я монтирам отдолу, мога да монтирам водача директно на бронята /след като реша къде да монтирам лебедката, да си направя и нова броня, ще я "сгъна" от 3мм ламарина/, а ако е отгоре ще трябва да направя плоча, на която да монтрам водача.

И в двата случая ще монтирам управлението вътре в купето, като ще си направя по-дълги кабели.
    Последно редактирано от rraadd00; 30-04-12, 22:23. Причина: допълване
    Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
    BMW F650CS
    Радо о885 5о 59 5о

От: Място за монтаж на лебедка?

От колкото по-низка точка дърпаш джипа, толкова по-голяма е тенденцията да го извадиш от калта.
    И обратното
    От колкото по-висока точка го дърпаш, толкова е по-голяма тенденцията да завира носа надолу.

От долната и от вътрешната страна на гредите има дупки със вградени гайки за монтаж
    Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
    Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

колегата е прав за тенденцията но според мен е наи добре вътрешен монтаж за добро разпределение на тегло
      то. а външния изход е добре да е на едно ниво със шасито
      Suzuki samurai sj 413 jx gsm.0897876505 Ямбол

www.youtube.com /ASK Yambol 4x4 extreme

Коментар

И моя Уорн монтирах между гредите . Като допълнение , бих добавил , че е по-добре за целия център на тежестта на колата . И максимално назад , към радиатора !
        Подсказка : надупчи плочата с огромни дупки , поне колкото яйце , за да се оттича калта . Успех
        TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Първоначално публикуван от didooo Преглед на мнение
          ... Подсказка : надупчи плочата с огромни дупки , поне колкото яйце , за да се оттича калта . Успех
          И гледай един от отворите да е под болтчето за масата от долната страна на мотора, та да ти е лесно при монтаж/демонтаж.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Колеги, на една от разходките ни се получи сериозно омазване. Една от Тойотите беше с "оригинална" плоча, купена от Гладиатор. Ако не се лъжа е дебела 6мм. Плочата няма нито един отвор за падане на калта. Лебедката е Warn 9.5. Като се натовари лебедката до краен предел плочата стана на макарон. Като я изправих я подсилих в задния край, отдолу с дебела шина от кай до край напречно, вертикално разположена. Сега мисля, че ще държи. В този контекст дупките колкото яйце са много опасни, освен ако колата не е кафеджийка.
            Относно монтажа - като се сложат 50+кг на предната броня, дали ще са 5см напред или назад е все тая. Може да се говори за баланс единствено ако е в купето зад пасажерската седалка, а акумулатора е зад шофьорската. Съвсем скоро имаше подобна тема.

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=140830
            Последно редактирано от sobax; 01-05-12, 11:49.

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
              ... В този контекст дупките колкото яйце са много опасни, освен ако колата не е кафеджийка. ...
              Наистина, забележката за размера на отворите е основателна. Вероятно няма да е добре да се прави плочата хептен на рядка дантела. Не съм забелязал обаче някакви проблеми поради наличието на отвори в китайската плоча, която ползвам.

А 5 см по-напред или по-назад биха имали значение не толкова за баланса, колкото за свеса.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

От колкото по-низка точка дърпаш джипа, толкова по-голяма е тенденцията да го извадиш от калта.
                И обратното
                От колкото по-висока точка го дърпаш, толкова е по-голяма тенденцията да завира носа надолу.

От долната и от вътрешната страна на гредите има дупки със вградени гайки за монтаж
                Това за дърпането от по-ниско и по-високо ми стана ясно. Дали обаче тези 10см разлика са от значение?

Моята логика за монтажа над гредите е да е максимално високо, за да е максимално защитена от вода, кал и т.н. Кажи моля те има ли проблеми от проникване на влага в 9.5ХР. Центъра на тежстта и баланса обаче са друга работа.

Съвсем скоро имаше подобна тема.
                Четох я преди да пуска тази, но от там не ми става ясно къде се монтира, затова попитах конкретно.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                И гледай един от отворите да е под болтчето за масата от долната страна на мотора, та да ти е лесно при монтаж/демонтаж.
                Ей това е хитро и ще го внедря.

И още едно питане - плочата на заварка към гредите или на болтова връзка. Не мисля да я демонтирам.
                BMW F650CS
                Радо о885 5о 59 5о

Коментар

а защо не с вътрешен монтаж!
                  моята сега ще я монтирам зад пътническата седалка че отпред много бой отнесе горката!
                  driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от rraadd00 Преглед на мнение
                    ... Моята логика за монтажа над гредите е да е максимално високо, за да е максимално защитена от вода, кал и т.н. Кажи моля те има ли проблеми от проникване на влага в 9.5ХР.
                    Колко ще е по-защитена с няколко сантиметра разлика?!? Като ровнеш муцуната в калта или като минеш през по-дълбока вода си е все тая. На тази лебедка за 4 години вода в редуктора не ми е влизала. Имам снимки в раздела за лебедки, от които добре си личи, че уплътненията вършат работа. Виж, конденз в мотора няма как да избегнеш и затова си трябва периодична профилактика, че иначе четките блокират и лебедката спира точно, когато ти трябва.

Четох я преди да пуска тази, но от там не ми става ясно къде се монтира, затова попитах конкретно.

... И още едно питане - плочата на заварка към гредите или на болтова връзка. Не мисля да я демонтирам.
                    Аз бих предпочел болтовата връзка.

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                    а защо не с вътрешен монтаж! ...
                    Вътрешен монтаж не е лошо решение, стига да има мегдан (да не се използва задната седалка). Лебедката хем е защитена, хем не тежи на предницата , хем при правилен монтаж въжето ще се реди по-добре, защото винаги ще идва от правилната посока.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Значи, лебедката не пречи на задните седалки. Няма никакъв проблем да има задни седалки и лебедка в краката на единия заден пасажер. Неудобството е напълно пренебрежимо, а калта от обувките е милиард пъти по-малко. Комбинацията на лебедка в купето и клетка вече изключват задната седалка. Такова нещо може да има на автомобили с относително прав под (Ровър, Терано). На къса Тойота или на Паджеро няма как да стане

Коментар

Ясно. След отговорите, които получих решението е взето, монтаж между гредите с плочата отдолу. За вътре не ми се занимава.

Плочите са разкроени, утре съм на лАзАр да пробие отворите, после малко заварки при един приятел и следва монтаж.

Мисля че ще се получи добре, ще направя снимки.

@ Чавдар на колко време я профикалтираш и освен почистване какво друго правиш.
                        BMW F650CS
                        Радо о885 5о 59 5о

Коментар

... @ Чавдар на колко време я профикалтираш и освен почистване какво друго правиш.
                          Според както ми дойде музата. А и все пак зависи от експлоатацията. Примерно на няколко месеца. Ако караш по-хард, може и на по-често.
                          По принцип едва ли ще е необходимо да отваряш планетарния механизъм. Досега там не съм намерил причина, която да прави това наложително.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Колеги, на една от разходките ни се получи сериозно омазване. Една от Тойотите беше с "оригинална" плоча, купена от Гладиатор. Ако не се лъжа е дебела 6мм. Плочата няма нито един отвор за падане на калта. Лебедката е Warn 9.5. Като се натовари лебедката до краен предел плочата стана на макарон. Като я изправих я подсилих в задния край, отдолу с дебела шина от кай до край напречно, вертикално разположена. Сега мисля, че ще държи. В този контекст дупките колкото яйце са много опасни, освен ако колата не е кафеджийка.
                            Относно монтажа - като се сложат 50+кг на предната броня, дали ще са 5см напред или назад е все тая. Може да се говори за баланс единствено ако е в купето зад пасажерската седалка, а акумулатора е зад шофьорската. Съвсем скоро имаше подобна тема.

Само си забравил да споменеш,че преди да стане на макарон плочата,лебедката стана на 3 части.И недей да търсиш за живо и за умряло да плюеш по на някой работата,тази същата макаронена плоча, е видяла толкова лебедки колкото ти неможеш и да си представиш.
                            878940653

Коментар

.. Една от Тойотите беше с "оригинална" плоча, купена от Гладиатор. Ако не се лъжа е дебела 6мм. ...... Като я изправих я подсилих в задния край, отдолу с дебела шина от кай до край напречно, вертикално разположена. Сега мисля, че ще държи. .....
                              .....като се сложат 50+кг на предната броня, дали ще са 5см напред или назад е все тая......
                              Росене мислиш ама едната патка от мислене е умряла. Ти едвали ще последваш съдбата на другата!
                              Отново се изказваш пренебрежително за колеги, този път за Гладиатор. Монтирай ти 10% от лебедките които са монтирали в Гладиатор и ТОГАВА коментирай!!!

А за 5 те сантима разлика не си прав два пъти:
                              1. Сантиметри използват дюлгерите- при нас са милиметри.
                              2. Разликата 50мм напред или назад е значителна в поведението на колата после.Разбира се при по-висока скорост.
                              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X