Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТЛК 150 Впечатления

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ТЛК 150 Впечатления

Здравейте колеги
    изминаха 2 години от премиерата на последния модел на Тойота Ланд Крузер. Вече доста често срещам по пътищата на България 150-ки. Мисля, че е няма да е лошо да отвориме тема и да споделиме впечатления.
    Нека започна пръв. карам ТЛК 150 от година и половина. Сменил съм няколко автомобила и съм шофирал още десетки, но тази кола е уникална. Съчетанието на комфорта и пътно поведение на лимузина с проходимоста и възможностите на всъдеход ме изненадаха приятно още след първите километри. Динамиката също е на ниво. Разхода на гориво е повече от приличен - средно 11/100 км смесен цикъл, като имам предвид че моя крак е "тежичък". Веднъж си направих експеримент и за 150 км извънградско спазвах правилника все едно съм на изпит - разхода падна на 8,5/100.
    Проблеми не съм имал с автомобила, ако не броим спуканото от камък челно стъкло.
    Единственото ми притеснение е шума от двигателя който се появява от време на време. Звучи като детонация при голямо предварение. Има го при 1600 до 2000 оборота, но не винаги. Мисля че е свързан с атмосферното налягане, но не съм сигурен. Моля ако някой има подобни наблюдения да сподели.
    LZ1GIB
    TOYOTA HZJ80,
    TOYOTA LC150

От: ТЛК 150 Впечатления

Само не разбрах от Тойота дали са наясно ,че сществува таквоз животнУ "ТЛК 150"
    1x 1.5JZ = 621NM
    2x 5VZ-FE = 596NM

Коментар

Първоначално публикуван от LordDigital Преглед на мнение
      Едва ли не знаят щом го предлагат: http://www.toyota.bg/cars/new_cars/l...ser/index.aspx

Ама обади им се ги питай де

Коментар

Може би аз подходих субективно разсъждавайки, че подфорум Тойота се разглежда предимно от фенове на марката които са запознати ако не с историята то поне с последните модели. Извинявам се за това.
        Благодаря на Явор-Vromos.com, че ме изпреварил и показал за кой модел става въпрос.
        LZ1GIB
        TOYOTA HZJ80,
        TOYOTA LC150

Коментар

Колега това чукане на двигателя е от дюзите, предполагам че се случва преди да е загрял напълно. Сипи по-хубава нафта да кажем и/или присадка, има доста по темата. Реално 150ката според ТМ е 120ка с нови дрехи, което означава че всичко писано за 120ката важи и за 150ката. Лично на мен тия големи калници с малко изглеждащите гуми не ми лови око.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
            Колега това чукане на двигателя е от дюзите, предполагам че се случва преди да е загрял напълно. Сипи по-хубава нафта да кажем и/или присадка, има доста по темата. Реално 150ката според ТМ е 120ка с нови дрехи, което означава че всичко писано за 120ката важи и за 150ката. Лично на мен тия големи калници с малко изглеждащите гуми не ми лови око.
            Зареждам само на ОМВ. На 4-5 резервоара сипвам добавка. Не знам какво повече да направя. Може би да си внеса гориво от Европа. Не знам трябва ли да се притеснявам от това чукане?
            Що се отнася за визията на автомобила - въпрос на вкус, а и с всичко се свиква. Пък и като му сложа по-големите гуми дупките се позапълват.
            LZ1GIB
            TOYOTA HZJ80,
            TOYOTA LC150

Коментар

Аз имах по-големи очаквания за модела, но явно са наблегнали на новата визия. Разхода е снижен, спрямо 120ката. Новият екстериор и интериор не ми допадат, но вече са вкарали повече глезотии в топ оборудването. Като цяло е страхотен автомобил - определено си струва покупката, но за мен не си заслужава замяната на 120 със 150.

Коментар

Здравей колега,

Колата ти е доста луксозна, както и много добра в техническо отношение и надеждна.

Карах тестов автомобил и не намерих разлика в пътното поведение между 120 и 150. Да двигателя предлага палитра от шумове и аз съм го забелязал при моята 120 ка. Зимата и лятото звучи различно, има и разлика в шума и от нафтата. На скоро се появи и друг шум в диапазона 1600 - 2000 оборота но изчезна от самосебе си. Просто Гецов дойде и погледна двигателя и о чудо!!!

За щастие няма промени в новия модел по окачването в посока паркетизиране което е голямо предимство за модела. На мен ми направи впечатление, че когато излезе 150 ката 120 ката задържа цената на вторичния пазар....

Т5
                Crossrunner

Коментар

Първоначално публикуван от Haji Преглед на мнение
                  Здравей колега,

Колата ти е доста луксозна, както и много добра в техническо отношение и надеждна.

Да двигателя предлага палитра от шумове и аз съм го забелязал при моята 120 ка. Зимата и лятото звучи различно, има и разлика в шума и от нафтата. На скоро се появи и друг шум в диапазона 1600 - 2000 оборота но изчезна от самосебе си. Просто Гецов дойде и погледна двигателя и о чудо!!!

Благодаря Haji. Наистина се успокоих. Сипвам хубава нафта и карам. А сега отивам на село да обръщам внимание на старата HZJ80. Там имам здраво да поработя. Като понапредна ще пусна снимки.
                  LZ1GIB
                  TOYOTA HZJ80,
                  TOYOTA LC150

Коментар

Първоначално публикуван от Ivk0v Преглед на мнение
                    Може би аз подходих субективно разсъждавайки, че подфорум Тойота се разглежда предимно от фенове на марката които са запознати ако не с историята то поне с последните модели. Извинявам се за това.
                    Благодаря на Явор-Vromos.com, че ме изпреварил и показал за кой модел става въпрос.
                    Майтапя се колега ,просто самите японци се объркват като продават един и същи автомобил под 4 или 5 имена - въпросното ТЛК съм го карал като ЮРЖ150 (така си пишеше на него и изглежда малко по-различно) ,също и като Тойота 4ръннер ... за японския пазар господ знае как се казва Тез Европейските некои знае ли дали имат Торшен ,на ръчни и автоматични скорости?
                    1x 1.5JZ = 621NM
                    2x 5VZ-FE = 596NM

Коментар

...Торшен...
                      И ти като японците. Torsen е. ТорС​ен, демек.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Re: ТЛК 150 Впечатления

150-ката съчетава доста качества и няма аналог на пазара, но според мен двигателят и е слабичък. 190кс са, но колата е доста по-тежка от предишния модел. За 120-ките имаше фабричен чип на ТТЕ, а за 150 май няма.
                        "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          ТорС​ен, демек.
                          Съгласен съм ,но за да бъдем още по-акуратни требе да се казва "торСен за Бога" ,понеже патента e собственост на Тойота
                          1x 1.5JZ = 621NM
                          2x 5VZ-FE = 596NM

Коментар

Съгласен съм ,но за да бъдем още по-акуратни требе да се казва "торСен за Бога" ,понеже патента e собственост на Тойота
                            Тойота няма никакъв пръст в тая работа:
                            Torsen (full name Torsen traction) is a type of differential used in automobiles. It was invented by American Vernon Gleasman[1] and manufactured by the Gleason Corporation.
                            Отделно дето патентите изтекоха преди нЕколко години. Quaife пък е изобретен от Quaife engineering, и към момента също е собственост на Torsen. Патентите изтекоха преди няколко години (не знам точно кога), и в момента аналози на Quaife се правят на различни места с различен успех.

Яапонците (NISSAN, TOYOTA), просто са едни от всички, които ги вграждат в автомобилите си.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Защо си мислиш, че като караш с нафта на ОМВ всичко е ОК Пробвай с екто на Лукойл, но според мен това чукане не е страшно, просто докато не стигне средата аз не дигам над 1500 айде 2000об, като загрее хубаво поне 1 път дневно я натискам до дупка и понякога отзад остава облак, същото го правят и другите ми дизели, след изпушването обикновено следващото настъпване няма пушек.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X