От: ТЛК 150 Впечатления
Защо не пробваш с двутактово масло като добавка в дизела. Ефекта е доказан...
Защо не пробваш с двутактово масло като добавка в дизела. Ефекта е доказан...
До колкото знам и върху тоя вид Torsen вече патент няма.
Quaife (то-ест Т2) го правят и китайци, и руснаци към момента, във варианта му за "краен" диф в мостовете. Т1 не знам да се прави от друг, но предвид че е и по-труден - обяснимо.
Тез Европейските некои знае ли дали имат Торшен ,на ръчни и автоматични скорости?
До колкото знам и върху тоя вид Torsen вече патент няма.
Quaife (то-ест Т2) го правят и китайци, и руснаци към момента, във варианта му за "краен" диф в мостовете. Т1 не знам да се прави от друг, но предвид че е и по-труден - обяснимо.
Принципно Торсен не виждам като някаква особенна стойност за осев дифф ,карал съм го на тойота алтеза и зимата е учудващо зле ,а за съзтезания при достатъчно мощност същия проблем и на сухо известен като "едно-гумни блуждения"
Quaife мисля че имаха някакви опции да добавят спомагателен амбриажен блокаж само че става сложно и скъпо. Силата на диффа е когато е централен ,Фердинанта едно време не случайно е натискал яко когато Ауди са правили Куатро-то. Тойотската имлементация при ТЛК системата е една стъпка по-добра ,позволява блокаж на Торсена ,както и откачане на единия мост. Скромният ми опит от еднократно каране на ТЛК120 със Торсен и системата на Ямаха със диагонално навързани амортисиори във газова нишка е ,че стабилноста при сняг е уникална - джипа започва да се плъзга съвсем контрилируемо когато газта е иначе до ламарината. Това разбирасе беше модел без никаква електроника за стабилност (първите години от производство).
Живея във САЩ от 15 години и мога да ти гарантирам ,че поне тука продават много неща които имат патент инфриджмент ,търговеца дефакто е безмислено да го преследват понеже пазара е глобален - може да гонят само и единствено производителят - забележи ,че Т2 никои не копира или клонира във държави където преследването на призводителя може да се случи
Има нещо което и двамата не знаем ,факт е че оргиналния патент няма как да е над 17 години живот т.с. вече не съществува ,обаче всеки производител дето сака да използва Торсен Т2 си плаща във момента точно на тойота ,ако не им са плаща си разработват собствени хеликал диффове до колкого могат (обикновенно неМогат)...
Между другото ти виж дали на твоя Quaife има начин да му сетнеш пре-Лоад още докато е на тезгяха ,би трябвало да помага до някъде особенно на лед.
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар