Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за HILUX след 2006-та

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнения за HILUX след 2006-та

Здравейте,

Много се замислям дали да не си купя една такава машинка, защото ми харесва на вид и искам да съчетая работен/семеен автомобил, защото ми писна да потдържам три МПС-та.. Искам да ги продам и да взема един хайлукс 2006/2008ма година с най-малкия мотор, защото разхода е важен за мен и от прочетеното в съседната тема този мотор наистина ли дава разход 10л. градско? от всички прегледани пикапи най-много ми хареса тойотата и исузото, но преоритет освен разхода ми е здравината и затова везната се наклони към хайлукса.. от прочетеното във форума разбрах, че е парт-тайм и че не става за всекидневен автомобил, а ТЛК много са ми скъпи и в същото време искам и да е по-нов модел, та затова сериозно се замислям за хайлукса и заради цената най-вече.. Интересува ме дали е здрава машина и дали прави проблеми, за конфорта сам ще си преценя, защото мисля да направя еидн тест тези дни на такъв с голямата кабина и хардтоп ( по думите на продавача машината била перфектна) и така, не съм го решил 100% , но ми писна вече три автомобила и всеки с предназначението си, откакто може един универсален.. Само от спестените данъци и застраховки ще ми олекне . Не търся лукс, а нормален конфорт примерно когато пътувам до Гърция да не се измарям и да не ми се увижда пътя.. Всеки съвет е ценен за мен и благодаря предварително
    Real Recognize Real

От: Мнения за HILUX след 2006-та

Машината е читава. Препоръчвам 2.5 мотора с кулера, около 125кс беше по спомен. Имал съм и 102 коня и разликата се усеща. Аз съм докарвал разходи от малко под 8л. комбинирано ми гореше около 9. Става за семеен автомобил само, че трудно се паркира в града.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Това за универсалния автомобил го забрави...няма такъв.
      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Трудно докарвам разход 10 и над 10/100.Около 9/100 се върти.Трета година карам един такъв ежедневно и често екстремално.Здрава машинка е.Много съм доволен и си я обичам

Коментар

Правилно си се насочил . Добра машина , икономична , проходима (най-вече моделите до 2005) , товари доста - в легена , а ако сложиш и едно ремарке си става супер !
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Имах предвид, че за моите нужди ще е универсална машина, защото последния път като се чудих с коя от трите леки автомобила да отида за риба избрах най-голямата и половината багаж остана вкъщи. Както казах не съм претинциозен към екстри и глезотийки единственото което искам е да ми служи вярно без да ми трови съня с безмислени сервизи и ремонти и не на псоледно място в тези трудни времена искам да си огранича малко разходите, затова искам да комбинирам нещата. Може смешно да изглежда във вашите очи но по тия коли имам около 1000евро данъци/застраховки и такси на година, без обслужванията и горивото..

Благодаря на Джамбазов и Русев

С нетърпение чакам тестдрайва и ако ергономията и возията покрият дори малко очакванията ми до няколко седмици ще се радвам на лъскав хайлукс с двойна кабина и хард топ 2008ма година

Благодаря и на другите които се включиха, мненията са наистина са много ценни за мен и разход от 10 литра е перфектен.
            Последно редактирано от gh0sts; 25-02-12, 21:19. Причина: Допълнение..
            Real Recognize Real

Коментар

Този модел който аз съм харесал е 2.5 дизел 120 конски сили предполагам този е мотора с кулера нали така? в никоя обява не видях 125к.с. има няколко модела със 102к.с пак същия мотор и предполагам, че това е без кулера.. има и доста със по 170/200к.с. но не са за мен. За паркирване не се притеснявам отскоро се разхождам из града с гардския транспорт. Смятам, че машинката ще ми събира всичкия инструмент когато съм на работа, а това наистина ме радва най-много
              Real Recognize Real

Коментар

Здравей Колега,
                За 5 години съм сменил 4 такива HILUX-а.
                Като се започне от модела с късата кабина без интеркулер, мине се през модела с къса кабина и интеркулер, та се стигне до модела с двойната кабина и интеркулер.
                С всяка една от тях съм изминавал приблизително по 100 000 км комбинирано - магистрала и тежък офроуд (придвижване с вериги и лебедка).
                Колата отговаря на всичко което колегите са писали за нея по-горе - разход от 7,5 до 14, удобна, комфортна и т.н.
                НО според мен колата не е достатъчно динамична (не ускорява според очакванията) и трудно спира.
                Аз лично предпочитам FORD RANGER (MAZDA BT50) - определено е по-динамична и се държи доста по-адекватно.
                Все пак ти ще я караш, така че каквото ти легне на сърцето това е.
                Успех.
                Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                Opel Campo 3,1 TD '99
                Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Мерси за съвета, ще имам предвид и форда, защото ми хареса на вид, но фаворита ми е хайлукс. Ако можеш да споделиш някаква информация за рейнджа като най-вече ме интересува като цяло дали е здрав и какъв разход дава приблизително. Не искам да стават спорове кое е по-най, просто искам да избера най-подходящото за нуждите ми, и определено хайлукса ми е по на сърце, но след тестдрайва ще имам вече някакво мнение.. от автосалон ще го вземам и се надявам да има някой рейнджър там да пробвам и него. Прегледах няколко обяви набързо и гледам че тойотата е по-постна от форда вътре и мисля, че има по-малко електроника ( което много ме радва) от него, тоест по малко работи за разваляне. Не ме разбирайте погрешно знам, че всеки автомобил се чупи, ама някой направо прекаляват и то неща дето съм сменял скоро пак им идва ред за смяна.. ако имах калашник щях да съм я отстрелял вече затова наблягам на качеството.
                  Real Recognize Real

Коментар

Карам Рейнджър от 08,2008 г като го купих беше на една година и 17000 км вече е на 41000 км и само масло е сменяно . Разхода му е от 8 до 14 л .Трудно се паркира в града и затова го карам на разходки и палатки . Не съм карал други пикапи , но возията му празен и сравнена с леки автомобили е отвратителна . Зимата забрави да караш на задно . Най-луксозните екстри които има са АБС и климатик . Моето мнение е че пикапа какъвто и да е удачна кола за къмпинг и работна кола , но не и за ежедневно возене на задник . Успех !
                    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

От 4г.карам такъв Хайлукс и всичко писано по-горе за е вярно.За 160 000 км са сменени съединител,преден диференциал,алтернатор,карета на кардана,многократни поправки на предна пласмасова броня и предна кормилна рейка.Произведен в ЮАР.
                      Преди него карах предния модел 2,5 102к.с. и за същите километри и експлоатация само съединител.
                      Лично мнение-предния модел е за предпочитане при тежка експлоатация.
                      0+

Коментар

Не съм имал хайлукс, но в традициите на форума и аз ще дам "компетентно" мнение, основано на наблюдения.
                        Мисля. че хайлукс е силно надценен като надеждност и цена за експлоатация. Държи цени, но според мен защото е тойота...
                        Ако се мисли за евтина експлоатация и ежедневна употреба, мисля , че Л200 е за предпочитане.
                        Ако е за офроуд и товарене тогава хайлукс или Дмакс, лично за мен исузото е за предпочитане.
                        Ако ще има от всичко по малко пак моя фаворит е Л200.
                        Мазда/форд не са ми ясни...
                        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Мазда и Форд са добре докато бяха Мазда, откак слагат фордовия двигател, не е толкова добре.
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                            Не съм имал хайлукс, но в традициите на форума и аз ще дам "компетентно" мнение, основано на наблюдения.
                            Мисля. че хайлукс е силно надценен като надеждност и цена за експлоатация. Държи цени, но според мен защото е тойота...
                            Ако се мисли за евтина експлоатация и ежедневна употреба, мисля , че Л200 е за предпочитане.
                            Ако е за офроуд и товарене тогава хайлукс или Дмакс, лично за мен исузото е за предпочитане.
                            Ако ще има от всичко по малко пак моя фаворит е Л200.
                            Мазда/форд не са ми ясни...
                            За всякаква употреба стават моделите до 2005 година (и за оф роуд) ! По-новите са паркетници и стават само за пътя. Разбира се проблемът им е в задницата , но безгрешен джип няма ! Л200 въобще не може да се мери с Хайлукс , а за мазда/форд също не съм запознат !
                            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Аз предпочитам Mitsubishi L200 , за мен превъзхожа Toyota по задвижване ,както и всички останали пикапи.
                              Super Select 4WD (2H; 4H; 4HLc; 4LLc)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X