Обява

Свий
Няма добавени обяви.

FJ Cruiser - присаждане на двигател, като 3.0 D4d?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• FJ Cruiser - присаждане на двигател, като 3.0 D4d?

Привет на всички. Мислих си тези дни дали може да се направи смяна на двигателя на Fj Cruiser с такъв от Land Cruiser 1kd-FTV 3.0 164ps D4d.Дали ще трябва да се сменят скорости,диференциали стойки на двигателя или може да се смени само двигателя и другите неща да си паснат.Намерих една фирма в САЩ която точно с това се занимава и цената на една такава смяна е от порядъка на 22.000 $ което включва климатици скорости двигател и общо взето всичко което трябва за да работи колата все едно е излезнала от завода.

http://www.dieseltoyz.com/toyota_conversions.html

От: Toyota Fj Cruiser D4d

На въпроса - дали може - може.
    На въпросите - как, за колко (пари, време) е относително да се отговори в България.

Ако мога да си позволя въпроса - какъв е смисъла на задачата? Купете си 120ка. Почти същата е отдолу, с друга коруба.

Ако държите на 3.0 1KD - на Ваше място аз бих подходил обратно - бих насадил кабината на FJ-я на шаси и всичко от 120.
    В Австралия има не малко студиа, които правят точно това - например умален вариант на Hummer H1 върху шаси на дълъг патрол или тлк80. Ще пусна линк по-късно.

Коментар

От: FJ Cruiser - присаждане на двигател, като 3.0 D4d?

Не се сещам за какво трябва да се прави тази гимнастика, двигателя на FJ-я си е много добър.
      Мисля че ще е голямо "приключение" ако трябва да се направи. Има много електроника и всичко е различно.
      А дали може да се направи??? - няма невъзможни неща.
      Последно редактирано от karosa; 21-01-12, 16:29. Причина: допълване
      TLC 73 4.2-TD
      Автоматик
      Тел.0887859269

Коментар

Що за щуротия, Може, но ще струва толкова много, че ще те заболи главата. По нагоре си писал и цената. Какъв е смисъла на цялата история. Какво се цели. Неслучайно са различни автомобили с почти една и съща механика.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Бях чел някъде из щатските форуми, че FJ-a е на базата на 4Runner-а отдолу, и странното е че автомата е с парт-тайм, докато ръчните скорости са с фултайм раздатки!? Според мен не си струва да правиш тази процедура, ако е целта е икономия на гориво.
          M57D30T1
          W450

Коментар

Първоначално публикуван от marti111 Преглед на мнение
            Привет на всички. Мислих си тези дни дали може да се направи смяна на двигателя на Fj Cruiser с такъв от Land Cruiser 1kd-FTV 3.0 164ps D4d.Дали ще трябва да се сменят скорости,диференциали стойки на двигателя или може да се смени само двигателя и другите неща да си паснат.Намерих една фирма в САЩ която точно с това се занимава и цената на една такава смяна е от порядъка на 22.000 $ което включва климатици скорости двигател и общо взето всичко което трябва за да работи колата все едно е излезнала от завода.

http://www.dieseltoyz.com/toyota_conversions.html
            Братле ...22000 $ е прекалено висока цена .Ако тази хамалогия се предприема заради високия разход на гориво на стандартния бензинов двигател то айде малко да посмятаме и да видим дали си струва :

1. FJ Cruiser 4.0 l - Нека вземем за база 3 години и ако караме по 20 хил.км/година - което даже е много ..но нека да е толкова или 60'000 км .фабрично подадения разход на 4.0 л.двигател за градско (според моя опит това е най-близко до реалния разход) е 17 л/100 км (по Хамерикански 17 мили/1 галон бенц) .И за 60000 км ше трябва да похарчим 10200 л.бенц или в паричен еквивалент :
            10200 л х 2.50 (А95Н) = 25500 лв

2. Land Cruiser 1kd-FTV 3.0 164ps D4d -да вземем една 120-ка с автоматична кутия при фабрично подаден разход на градско от 11.1 л/100 дизел ,или 6660 литра :
            6660 л х 2.64 ( Евродизел) = 17582.40 лв

3. В крайна сметка ако имаме дизелов двигател бихме спестили 7617.60 лв .

Е..... де го Киро на кирия ?
            Това е само разликата в парите от горивото ,но ако трябва да се смятат по детайлно и всичките главоболия......
            Извода май ще бъде : ..............ЗАРЕЖИ !

Коментар

Виж.. ако вече говорим за 4.5 V8 D-4D от голямото братче, е друго нещо. Но там се набутваш с още повече пари само заради идеята, че ще караш единственият 8-цилиндров дизелов FJ. Единствен, не случайно.

Коментар

На посочения сайт, има само FJ40 и FJ60, Това което се доближава до Fj Cruiser е една такома 2005, на която присаждат 1КД-ФтВ

Нещо което може да Ви помогне е: http://www.toyotadiesel.com/forums/s...ead.php?t=6282

Хората в Америка са полудели по дизела напоследък и има търсене, това е и причината за тези 20 000 $ според мен.
                Ако си имате читав майстор и си намерите "half cut" без пари, може и да Ви излезе по-евтино, но къде е смисъла не знам. Има една тема за газов инжекцион точно на FJ тук във форума, ако е за икономия.

Ако сменяте заедно със скоростите то и дължините на карданите е под съмнение дали ще паснат и тя стана една...
                Последно редактирано от batbobo; 23-01-12, 14:04. Причина: латинска буква да

Коментар

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
                  Бях чел някъде из щатските форуми, че FJ-a е на базата на 4Runner-а отдолу, и странното е че автомата е с парт-тайм, докато ръчните скорости са с фултайм раздатки!?...
                  По-скоро FJ-я е с базата на 120, а новия 4Runner е като тях..

Първоначално публикуван от batbobo Преглед на мнение
                  На посочения сайт, има само FJ40 и FJ60, Това което се доближава до Fj Cruiser е една такома 2005, на която присаждат 1КД-ФтВ

Нещо което може да Ви помогне е: http://www.toyotadiesel.com/forums/s...ead.php?t=6282
                  ...
                  С човека с Такома-та (мисля, че се казваше Гари) сме си писали много, той се интересуваше как е насаден същия мотор в моята (бивша) 70тка. Не мисля, че ще може да бъде информативен, още повече, че в неговия проект идеята беше 1KD да е изцяло механичен.

Коментар

4runner след 96 година(3th gen) - Land Cruiser 90-та серия
                    4runner след 02 година(4th gen) - Land Cruiser 120-та серия
                    4runner след 09 година(5th gen) - Land Cruiser 150-та серия

Общо взето една основа и различна консерва отгоре...
                    На единия континент се казва 4рънер при нас е ланд круизер :-)

Такомата предполагам е Хайлукс. т.е. -ресорна задница. Има разлики и в моторите де.

Коментар

Такомата си е Хайлукс с бензиновия двигател на Еф Джейя.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Забравяте, че има разлика в натоварването на ходовата част /скоросни кутии и диференциали/ за автомобили направени за дизелови двигатели и бензинови такива.
                        Практиката показва големи поражения на водещите агрегати на бензинови бази заменени с дизелови двигатели защото не са изчислени за такава компресия и натоварване, каквато дава дизела.

Коментар

1KD - около 352N.m
                          1GR - около 392 N·m (в зависимост от октановото число)

И двата модела (Fj и 120-ката) използват RA61F трансмисия и мисля, че няма да е такъв проблем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X