Привет на всички. Мислих си тези дни дали може да се направи смяна на двигателя на Fj Cruiser с такъв от Land Cruiser 1kd-FTV 3.0 164ps D4d.Дали ще трябва да се сменят скорости,диференциали стойки на двигателя или може да се смени само двигателя и другите неща да си паснат.Намерих една фирма в САЩ която точно с това се занимава и цената на една такава смяна е от порядъка на 22.000 $ което включва климатици скорости двигател и общо взето всичко което трябва за да работи колата все едно е излезнала от завода.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
FJ Cruiser - присаждане на двигател, като 3.0 D4d?
Свий
X
-
От: Toyota Fj Cruiser D4d
На въпроса - дали може - може.
На въпросите - как, за колко (пари, време) е относително да се отговори в България.
Ако мога да си позволя въпроса - какъв е смисъла на задачата? Купете си 120ка. Почти същата е отдолу, с друга коруба.
Ако държите на 3.0 1KD - на Ваше място аз бих подходил обратно - бих насадил кабината на FJ-я на шаси и всичко от 120.
В Австралия има не малко студиа, които правят точно това - например умален вариант на Hummer H1 върху шаси на дълъг патрол или тлк80. Ще пусна линк по-късно.
-
От: FJ Cruiser - присаждане на двигател, като 3.0 D4d?
Не се сещам за какво трябва да се прави тази гимнастика, двигателя на FJ-я си е много добър.
Мисля че ще е голямо "приключение" ако трябва да се направи. Има много електроника и всичко е различно.
А дали може да се направи??? - няма невъзможни неща.TLC 73 4.2-TD
Автоматик
Тел.0887859269
Коментар
-
Що за щуротия, Може, но ще струва толкова много, че ще те заболи главата. По нагоре си писал и цената. Какъв е смисъла на цялата история. Какво се цели. Неслучайно са различни автомобили с почти една и съща механика."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Бях чел някъде из щатските форуми, че FJ-a е на базата на 4Runner-а отдолу, и странното е че автомата е с парт-тайм, докато ръчните скорости са с фултайм раздатки!? Според мен не си струва да правиш тази процедура, ако е целта е икономия на гориво.M57D30T1
W450
Коментар
-
Братле ...22000 $ е прекалено висока цена .Ако тази хамалогия се предприема заради високия разход на гориво на стандартния бензинов двигател то айде малко да посмятаме и да видим дали си струва :Първоначално публикуван от marti111 Преглед на мнениеПривет на всички. Мислих си тези дни дали може да се направи смяна на двигателя на Fj Cruiser с такъв от Land Cruiser 1kd-FTV 3.0 164ps D4d.Дали ще трябва да се сменят скорости,диференциали стойки на двигателя или може да се смени само двигателя и другите неща да си паснат.Намерих една фирма в САЩ която точно с това се занимава и цената на една такава смяна е от порядъка на 22.000 $ което включва климатици скорости двигател и общо взето всичко което трябва за да работи колата все едно е излезнала от завода.
http://www.dieseltoyz.com/toyota_conversions.html
1. FJ Cruiser 4.0 l - Нека вземем за база 3 години и ако караме по 20 хил.км/година - което даже е много ..но нека да е толкова или 60'000 км .фабрично подадения разход на 4.0 л.двигател за градско (според моя опит това е най-близко до реалния разход) е 17 л/100 км (по Хамерикански 17 мили/1 галон бенц) .И за 60000 км ше трябва да похарчим 10200 л.бенц или в паричен еквивалент :
10200 л х 2.50 (А95Н) = 25500 лв
2. Land Cruiser 1kd-FTV 3.0 164ps D4d -да вземем една 120-ка с автоматична кутия при фабрично подаден разход на градско от 11.1 л/100 дизел ,или 6660 литра :
6660 л х 2.64 ( Евродизел) = 17582.40 лв
3. В крайна сметка ако имаме дизелов двигател бихме спестили 7617.60 лв .
Е.....
де го Киро на кирия ?
Това е само разликата в парите от горивото ,но ако трябва да се смятат по детайлно и всичките главоболия......
Извода май ще бъде : ..............ЗАРЕЖИ !
Коментар
-
Виж.. ако вече говорим за 4.5 V8 D-4D от голямото братче, е друго нещо. Но там се набутваш с още повече пари само заради идеята, че ще караш единственият 8-цилиндров дизелов FJ. Единствен, не случайно.
Коментар
-
На посочения сайт, има само FJ40 и FJ60, Това което се доближава до Fj Cruiser е една такома 2005, на която присаждат 1КД-ФтВ
Нещо което може да Ви помогне е: http://www.toyotadiesel.com/forums/s...ead.php?t=6282
Хората в Америка са полудели по дизела напоследък и има търсене, това е и причината за тези 20 000 $ според мен.
Ако си имате читав майстор и си намерите "half cut" без пари, може и да Ви излезе по-евтино, но къде е смисъла не знам. Има една тема за газов инжекцион точно на FJ тук във форума, ако е за икономия.
Ако сменяте заедно със скоростите то и дължините на карданите е под съмнение дали ще паснат и тя стана една...
Коментар
-
По-скоро FJ-я е с базата на 120, а новия 4Runner е като тях..Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнениеБях чел някъде из щатските форуми, че FJ-a е на базата на 4Runner-а отдолу, и странното е че автомата е с парт-тайм, докато ръчните скорости са с фултайм раздатки!?...
С човека с Такома-та (мисля, че се казваше Гари) сме си писали много, той се интересуваше как е насаден същия мотор в моята (бивша) 70тка. Не мисля, че ще може да бъде информативен, още повече, че в неговия проект идеята беше 1KD да е изцяло механичен.Първоначално публикуван от batbobo Преглед на мнениеНа посочения сайт, има само FJ40 и FJ60, Това което се доближава до Fj Cruiser е една такома 2005, на която присаждат 1КД-ФтВ
Нещо което може да Ви помогне е: http://www.toyotadiesel.com/forums/s...ead.php?t=6282
...
Коментар
-
4runner след 96 година(3th gen) - Land Cruiser 90-та серия
4runner след 02 година(4th gen) - Land Cruiser 120-та серия
4runner след 09 година(5th gen) - Land Cruiser 150-та серия
Общо взето една основа и различна консерва отгоре...
На единия континент се казва 4рънер при нас е ланд круизер :-)
Такомата предполагам е Хайлукс. т.е. -ресорна задница. Има разлики и в моторите де.
Коментар
-
Такомата си е Хайлукс с бензиновия двигател на Еф Джейя."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Забравяте, че има разлика в натоварването на ходовата част /скоросни кутии и диференциали/ за автомобили направени за дизелови двигатели и бензинови такива.
Практиката показва големи поражения на водещите агрегати на бензинови бази заменени с дизелови двигатели защото не са изчислени за такава компресия и натоварване, каквато дава дизела.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар