Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фултайм с различни гуми на ширина, но еднакъв диаметър?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фултайм с различни гуми на ширина, но еднакъв диаметър?

Първоначално публикуван от svi Преглед на мнение
    Не съм го смятал, заложих размерите в калколатора и той каза - 6мм. Непомня на кого беше- първия от "чичо Гошо"
    Верно че така го дава,не знам как го смятат.
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
      Въпрос - Тойота 80 серия (фултайм) мога ли временно да се придвижвам с BFGoodrich 255/85/16 МТ отпред и 285/75/16 АТ отзад? По принцип в техническите спецификации на Гудрич дават МТ-то с минимално по-голям диаметър от АТ-то, но моите МТ са поизносени и обиколката на всички гуми е еднаква.
      А ти как измери, че обиколката е еднаква? По принцип разликата от двата размера не е малка.
      На въпроса - може, колкото да се придвижиш, но не и да си караш така.

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
        Човека казва че обиколката им е еднаква значи МОЖЕ ширината няма значение!Когато различни в височина не е хубаво!
        Ако износването 5,5мм на по-голямата гума,а другата нова-няма значение,или такова трябва да им е съотношението на износване.Добре,а как и е на раздатката от разликата в ширината,не се ли товари откъм заден мост.Само питам,защото не знам
        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
          Ако износването 5,5мм на по-голямата гума,а другата нова-няма значение,или такова трябва да им е съотношението на износване.Добре,а как и е на раздатката от разликата в ширината,не се ли товари откъм заден мост.Само питам,защото не знам
          При всички положения не е добре ако се кара така дълго. Различна ширина, различна шарка, различна контактна площ...

Коментар

Re: Фултайм с различни гуми на ширина, но еднакъв диаметър?

Значи не става въпрос да карам така постоянно, а само докато ми пристигнат новите гуми ( понеже дадох Тойотата на приятели да я карат и ми спукаха 2 чисто нови гуми ). Та сега съм закрепил положението, като извадих 2 от старите МТ-та от гаража, и интересното е, че обиколката им е еднаква, понеже МТ-тата са поизносени.

Предполагам, ще измина не повече от 500км с тази конфигурация. Обаче, на външен вид е яко задните гуми да са по-широки

Въпросът е, тези гуми нали имат различна шарка, съпротивление при търкаляне и т.н., дали не може да изникне проблем, въпреки еднаквата им обиколка? .. опс Яро е писал преди да постна...
            "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

А какви нови гуми поръча?
              M57D30T1
              W450

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                При всички положения не е добре ако се кара така дълго. Различна ширина, различна шарка, различна контактна площ...
                Благодаря!(не бях обърнал внимание,че и шарката може да е различна)
                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Re: От: Фултайм с различни гуми на ширина, но еднакъв диаметър?

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
                  А какви нови гуми поръча?
                  Ами засега уж BFG Mud Terrain новия модел, но още не е съвсем сигурно за доставката.
                  "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Мишо, ако ти останат (са ти останали) след цялата офанзива една, две 255/85-ци, айде да пазарим..
                    Трябват ми за резервна.

Коментар

Какво е на теория е едно, а на практика и аз се учудвам.... От месеци в кв. Редута гледам една 80-ка... Джипката е малко пълен ръждоляк на пръв поглед(да не се обижда собственикът и, ако чете тука). Надписа Fulltime обаче ясно си се вижда. Явно поради липса на средства или незнам, обаче гумите са някакви най-вероятно бусови. Точен размер не съм гледал, ама да кажем са нещо като оригиналните гуми на Волга. Т.е. несъразмерно малки, почти без никакъв грайфер. Дори железните и джанти са ръждясали и не знам дали са си оригинални за модела. Интересното е, че от много време задна дясна гума(доколкото си спомням) е сменена с много по-голяма такава, че и с по-голям грайфер. Разликата е толкова фрапираща, че джипката стои наклонена на една страна и то доста видимо. Както казах не съм ги мерил, ама да кажем все едно оригинална гума от УАЗ, до оригинална гума от Волга. Минавайки, човек би си помислил, че джипката не е в движение, обаче аз минавам всеки ден по няколко пъти и я виждам паркирана в различни положения и на различни места (понякога въобще не я виждам), та дори веднъж я видях и да се движи. Не знам колко и къде се кара, ама е с такава разлика все едно нарочно да се опитва да се строши, а тя си върви. (Е, то може и строшена да си върви, ама знам ли). Екземпляра е само за снимка.
                      Знам, че има във Форума хора от квартала, които сигурно я знаят джипката и могат да кажат нещо повече.
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X