Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фултайм с различни гуми на ширина, но еднакъв диаметър?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фултайм с различни гуми на ширина, но еднакъв диаметър?

Въпрос - Тойота 80 серия (фултайм) мога ли временно да се придвижвам с BFGoodrich 255/85/16 МТ отпред и 285/75/16 АТ отзад? По принцип в техническите спецификации на Гудрич дават МТ-то с минимално по-голям диаметър от АТ-то, но моите МТ са поизносени и обиколката на всички гуми е еднаква.
    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

От: Фултайм с различни гуми на ширина, но еднакъв диаметър?

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
    Въпрос - Тойота 80 серия (фултайм) мога ли временно да се придвижвам с BFGoodrich 255/85/16 МТ отпред и 285/75/16 АТ отзад? По принцип в техническите спецификации на Гудрич дават МТ-то с минимално по-голям диаметър от АТ-то, но моите МТ са поизносени и обиколката на всички гуми е еднаква.
    Не би трябвало да има проблем, комшу.

Коментар

Ако е за кратко разстояние не би трябвало да има проблем. Разликата в диаметрите, респективно в изминатия път от различните гуми се поема от централния диференциал.
      При по-продължителна употреба може да се появи някакво по-голямо износване заради постоянната работа на сателити и планети. Те не са предназначени да работят постоянно.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Човека казва че обиколката им е еднаква значи МОЖЕ ширината няма значение!Когато различни в височина не е хубаво!
        Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
        Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
        "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Не би трябвало да има проблем , но също така не би трябвало и да се прави това . Аз лично не бих постъпил така с колата ми ако е фулл таим
          2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
          ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Не е възможно височината да е еднаква. Тя е процент от ширината. Та най-добре еднакви.
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Всичко е възможно Божко. Надписите нямат значение, рулетката показва дали са еднакви. Но не от земята до горния край на гумата. От земята до центъра на колелото.

Не съм прочел внимателно-не съм разбрал, че диаметрите били еднакви. Ако са-никакъв проблем. Даже и ако се включва блокажа на централния диференциал.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                Не е възможно височината да е еднаква. Тя е процент от ширината. Та най-добре еднакви.
                Разликата е 3мм в полза на МТ-тата но щом казва че са поизносени то може и да са еднакви.Но аз както съм писал и другаде не бих карал с различни гуми.
                не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Разликата в диаметъра е 6мм. При еднакви гуми , но износено , омекнали .... мисля , че стига и повече от 6мм.
                  898450701

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Но не от земята до горния край на гумата. От земята до центъра на колелото.

.
                    Коле пак не си дочел,човека е написал обиколката а не диаметъра!

Коментар

Първоначално публикуван от svi Преглед на мнение
                      Разликата в диаметъра е 6мм. При еднакви гуми , но износено , омекнали .... мисля , че стига и повече от 6мм.
                      255х85%=216,75 , 285х75%=213,75, при еднакъв цолаж..........

Коментар

Аз казвам кое е важно. Едно е да мериш обиколката на резервната гума, друго е реално изминатият път от колелото. Който си зависи от радиуса, От разстоянието от центъра на джантата до земята демек.
                        Но щом е фул тайм не би трябвало да има проблем и при разлика в различните гуми. Но за кратко каране, както казах по-горе.

Коментар

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
                          При описаните от теб условия проблеми нямаш,но все пак за в бъдеще си вземи 4 нови,еднакви по марка,модел и размер гуми.
                          Така поне правя аз с моя фултайм и ядове нямам.

Коментар

Според японците на моята Импреса за да се избегне натоварване на централният диференциал трябва да се сменят местата на предни със задни гуми на всеки 10 000 км. предвид на това,че се износват в различна степен.Така че щом износване на протектора с разлика от 1-2 мм. е от значение...
                            Вярно, не е "жипка",ама принципът е същият-50 X 50 постоянно.
                            При теб тазликата е от 3 мм във височината на профила съответно 6 мм в диаметъра,това при нови гуми.
                            И те така...ти си решаваш.Виж колко струва централен диф. за твоята и ако си плаща давай така!

Поздрави!
                            Последно редактирано от Тодоров009 (Войводата); 09-12-11, 21:59.
                            Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                              255х85%=216,75 , 285х75%=213,75, при еднакъв цолаж..........
                              Не съм го смятал, заложих размерите в калколатора и той каза - 6мм. Непомня на кого беше- първия от "чичо Гошо"
                              898450701

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X