Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Горивен филтър -подгряване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Горивен филтър -подгряване

Един въпрос към знаещите Горивния ми филтър по-точно главата с помпичката се прецака , взе да смучи въздух и горивния филтър се изпразваше както и да е присадих от мицубиши 2,8 TD ,но новия вариянт има патрон в главата на филтара за подгряване Въпроса ми е как работи този нагревател , временно ли, някои датчик ли го командва да се изключва при определена температура или да му туря един ключ и да го включвам зимата в началото на старта за 10-15 минути

Коментар

От: Горивен филтър -подгряване

Първоначално публикуван от dimitar22 Преглед на мнение
      Един въпрос към знаещите Горивния ми филтър по-точно главата с помпичката се прецака , взе да смучи въздух и горивния филтър се изпразваше както и да е присадих от мицубиши 2,8 TD ,но новия вариянт има патрон в главата на филтара за подгряване Въпроса ми е как работи този нагревател , временно ли, някои датчик ли го командва да се изключва при определена температура или да му туря един ключ и да го включвам зимата в началото на старта за 10-15 минути
      Хич не се занимавай,аз махнах отдавна оргиналния филтър с подгряването понеже му се прецака мембраната и смучеше въздух,сложих от Паджеро с подгряване,но пак смучеше въздух,накрая кандисах на филтър от Мерцедес,без подгряване,хем евтин,държи и зимата и при -20 градуса няма грижи,на другата ТЛК пък подгряването е отстранено и няма никви дертове и тя....
      LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
      Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Моята оригинално няма такъв нагревател,така,че не е голям проблем без мнего!
        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
          Моята оригинално няма такъв нагревател,така,че не е голям проблем без мнего!
          И моята оригинално нямаше , но при -18-20 ако не лопа на място 5-10мин на първия километър горивния филтър се се затлачва , а този има подгряване и що да не го ползвам?

Коментар

Първоначално публикуван от dimitar22 Преглед на мнение
            И моята оригинално нямаше , но при -18-20 ако не лопа на място 5-10мин на първия километър горивния филтър се се затлачва , а този има подгряване и що да не го ползвам?
            Просто сипвай по-смислена нафта. Другия вариант е да имаш боклуци и вода в резервоара, които е желателно да махнеш.

За 10-12 години съм имал проблем с нафта един единствен път, и то точно от калпава нафта, която и сам си знаех че е калпава. Не че подгряването е лоша екстра, но не от там ти е проблема. При мен на тераното например системата е двукръгова - обратната нафта от дюзите и помпата, вместо да се излива директно в резервоара, се превърта отново през филтъра, и така, докато не го загрее до към 30-ина градуса. В тоя режим във филтъра постъпва само толкова нафта, колкото е изхарчил мотора. Няма тоци, няма свързвания, няма никакви подобни полюции. Изцяло термомеханична. Слагаш, и забравяш. Такъв филтър (всъщност, въпросния капак с помпичката) можеш да намериш от нисан патрол или терано, северно изпълнение. Разликата е че имз 2 допълнителни малки тръбички за обратната нафта, освен двете големи, дето имат всички останали.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X