Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с предния мост на 4рънър!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с предния мост на 4рънър!

Първоначално публикуван от boris_sakalev Преглед на мнение
    Копчето за предния мост се намира отстрани на малкото лостче, и изглежда фабрично поставено! А лостчето има две позиции. А проблема не е бил в карето а в диференциала. Целия е изпотрошен! Момчетата от сервиза казаха, че е имало блокаж, който явно е бил зацепен. А как се е включвал, незнам! [ATTACH=CONFIG]355281[/ATTACH] Това е таблото. Има едно копче от дясно на волана ниско долу с малка червена лампичка на него, и незнам за какво е!
    Това не е блокаж това е муфа за включването на предния диференциал.Когато се изключи предния моста на Рънъра се изключва от раздатката и от предния дигеренциал.Кардана остава неподвижен въртят се само полуоските.
    0885719173-Красимир

Коментар

По горе в темата е казано. Този автомобил пряко сили издържа и то не много дълго ако е по черно с 31ци. С 35ци и то с тази ширина най-добре си направи абонамент за сервиза и договорка с някой за големи отстъпки за авточасти.

Ще се чупи често, но за сметка на това все скъпи неща.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Нов проблем! На някого да му се намира и заден диференциал???
        Кораб, стоящ на пристанището, е в безопасност, но НЕ за това са направени корабите...

0886023885

Коментар

Имам много части за рънър. Стоят ми и двата дифа (4,30). Ако ти трябва нещо обаждай се.
          Аз карам с доста бавни фабрични дифове (4,88 ). Гумите ми са 33-ки, и пак троши. Според мен трябва да се замислиш за други гуми.
          Поздрави
          Йордан 0878 706 714
          0878 706 714

WWW.OFFROADMASHINI.COM

Коментар

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение
            Имаше един такъв Рънър на "Зелените патрули" с 35-ци - ако си спомням правилно, и без преден диф беше останал.
            35-ци е, с 4.88 дифове и пак ги троши...
            Fuck the Coca,fuck the Pizza all we need is SIX в редица.

Коментар

Все още не съм намерил заден диференциал! Моите са с 39 зъба на короната. Незнам на какво предавателно число се равнява!
              Кораб, стоящ на пристанището, е в безопасност, но НЕ за това са направени корабите...

0886023885

Коментар

Все още не съм намерил заден диференциал! Моите са с 39 зъба на короната. Незнам на какво предавателно число се равнява!
                Преброй и на пиньона колко са!
                OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Преброй и зъбите на пиньона.
                  За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Зъбите на короната са 39,на пиньона 8 предавателното число е 4,88.Но на самите дифове си пише 4,9,че е предавателното число.
                    0885719173-Красимир

Коментар

Нов проблем! На някого да му се намира и заден диференциал???
                      Привет колега!Замисли се принципно за концепцията на това возило!Джипа,че е вдигнат-вдигнат е,но англичаните може би са целели повече визуален ефект,отколкото практичен!Първо-Ранъра по никакъв начин не може да понесе 35-ци,както Джамбаза ти е написал!Второ-експлотацията,но която го подлагаш ежедневно също не е за него,особено с тези гуми!След тези скъпи ремонти е въпрос на време ,за да се повторят!Ти решаваш,но тази експлотация по приляга на някой корав Ленд Крузер-60-та или 80-та серия,където въртящите се железа са вече друг калибър!Помисли!
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                        Привет колега!Замисли се принципно за концепцията на това возило!Джипа,че е вдигнат-вдигнат е,но англичаните може би са целели повече визуален ефект,отколкото практичен!Първо-Ранъра по никакъв начин не може да понесе 35-ци,както Джамбаза ти е написал!Второ-експлотацията,но която го подлагаш ежедневно също не е за него,особено с тези гуми!След тези скъпи ремонти е въпрос на време ,за да се повторят!Ти решаваш,но тази експлотация по приляга на някой корав Ленд Крузер-60-та или 80-та серия,където въртящите се железа са вече друг калибър!Помисли!
                        Вече ми е напълно ясно, че тоя джип не става за тая работа! Сега ми остава само да сменя счупените части и повече няма да го подлагам на това мъчение! Но сега следва сложния въпрос! Какво да го правя, след като не ми върши работа?

Зъбите на пиньона са 8!

0886023885

Коментар

Вече ми е напълно ясно, че тоя джип не става за тая работа! Сега ми остава само да сменя счупените части и повече няма да го подлагам на това мъчение! Но сега следва сложния въпрос! Какво да го правя, след като не ми върши работа?

Зъбите на пиньона са 8!
                          За продаване,времето е доста кофти и няма да му вземеш никакви парици!Сам виждаш,че тук във форума/а и не само тук/почти нищо не се продава,даже при значително сваляне на цената!По-скоро си го остави за по-леки разходки и търси по-корава алтернатива за тежка експлотация!
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Сложи гуми , квито е предписал Японеца и ще си караш колата. Ако наистина има блокаж в предния мост и той е бил вкл., то и със сток гуми пак ще се предаде дифа .
                            TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Брачед,на мене ми късаше хъбовете от главините на няколко пъти,като разглобих разбрах че е виновника е бил предния блокаж който беше типа Лок-Райт и имаше износени ръбчета,така подлагаше на лашкане при моментно зацепване,най слабото звено идваше хъба,докато не изгубих два и не усилих цялата главина,и при тебе нещо такова се е получило ако ти е счупена муфата и лашка или имаш изронен зъб на короната така се получават удари.....
                              п.п. Не са ти проблема гумите за късането на хъбовете,ако внимаваш,може да си ги караш,но определено не са за тази концепция.От неправилните гуми заминава задния диф най често,а уж на Рънера биле по здрави...
                              Добре дошъл в отбора на трошачи на дифове .
                              LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                              Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Колега, прощавай, ама преди две седмици получи от няколко души отговор какво да го правиш, но продължаваш да трошиш и да питаш. Това, което си си купил: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:р1.jpg
Прегледи:2
Размер:109.6 КБ
ID:5299847Натиснете снимката за да я уголемите

Име:р2.jpg
Прегледи:3
Размер:103.5 КБ
ID:5299848Натиснете снимката за да я уголемите

Име:р3.jpg
Прегледи:2
Размер:58.3 КБ
ID:5299849, няма много общо с тези: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:LeftSide.jpg
Прегледи:1
Размер:152.7 КБ
ID:5299850Натиснете снимката за да я уголемите

Име:runner.jpg
Прегледи:1
Размер:111.2 КБ
ID:5299851 - като изключим външния вид и табелката 4-Runner. Модификациите по тях надхвърлят няколко пъти стойността на возилото-база. При теб очевидно само са сложени подложки, които да вдигнат купето над рамата (бодилифт), набутани са огромните гуми и може би е сменено това-онова по пружините и амортисьорите. Като резултат имаш не само трошлива, но и изключително нестабилна машина: с оригиналното независимо окачване отпред дори при лек страничен наклон и попадане на предно колело на камък или дупка няма да се случи това "разчекване" на предния мост, както при белия Рънър на снимката, а директно ще се обърнеш.

Ако си ползваше джипа само за личен кеф - жив и здрав, и главата, и джипката са си твои, троши си ги колкото искаш. Но при положение, че предлагаш возенето с това чудо като услуга, и го товариш със 6 души туристи, които идея си нямат на какво се качват, си в съвсем друг филм. И личната ти отговорност е несъизмеримо по-голяма. Ако, не дай си боже, стане сакатлък с тия хора прави по седалките и зяпащи пейзажа през панорамния отвор, дето си го изрязал на тавана, не ми се мисли какво ще стане. Най-малкото, гориш и ти, и всичките ти колеги, които предлагат "джип сафари" из разни краища на Родината.

Да го продадеш това нещо в сегашното му състояние не можеш, освен ако го дадеш за без пари. Така че, ако искаш да ти върши работа и да продължаваш да взимаш по 50 кинта (или колкото е твоята такса) за качване до Орлово Око, смени гумите с 31-ци, намери майстор, който наистина разбира, да ти свали купето от тия подложки и да те посъветва как да я оставиш повдигната с максимум 5 см. над заводското състояние, смени диференциалите и действай. Мисля, че може да опиташ и с дифовете на jordansto, макар да са по-бързи - по-знаещите да кажат.
                                Последно редактирано от badeff; 01-09-11, 14:31.
                                Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X