Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тойотата започна да тресе....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тойотата започна да тресе....

Джипа беше вдигнат на подемник и задният мост подпрян с хидравличен крик и наместен докато пукнатината се затвори плътно. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение486.jpg
Прегледи:1
Размер:140.6 КБ
ID:5258002

На снимката се вижда колко масло е протекло за 12 километра каране. Почистено добре и заварено със стоманени електроди. За сега без укрепване с планка - само заварка. Ще наблюдавам мястото и ако започне да се къса пак май ще се наложи да си търся заден мост, което не ме радва особено от финансова гледна точка. Ето снимки отпред и отзад:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение488.jpg
Размер:76.0 КБ
ID:5258003Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение490.jpg
Размер:112.7 КБ
ID:5258004Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение489.jpg
Размер:67.0 КБ
ID:5258005

Почистено и грундирано. След 1 час го пробвах до 165 км/ч. Никакви вибрации!!!! Всичко изчезна! Но остават въпросите дали там е слабо място / защото от двете страни на дифа е подсилено с п-образни планки/ и колко ще издържи заварката ако действително там се получава някакво присукване при натоварване на моста.

Коментар

Направи бързо една геометрия на колата, за да се увериш, че всичко е ОК. Надявам се заварчика да е знаел какво прави.
      P.S. Това ли е фабричната боя?
      LZ1AIV

Коментар

Не е фабричната боя, но и преди това е бил черен. Два пъти му правих геометрия преди това и нищо. Явно пресукването е ставало само при натоварване и затова е тресяло. Относно заварчика - човек със доста практика и опит. Работи в изграждането на газови, отоплителни и топлопреносни мрежи. От години съм запознат с работата му и затова реших да заваря той. Но такъв "обект" работи за пръв път......

Коментар

А изясни ли се, дали това е слабо място по-принцип? Не искам да те плаша, но ако не е такова, си е малко за притеснение.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

При всяка заварка има вероятност да се изкриви моста . Не говоря за здравината на заварката .Дано да имаш късмет .
            TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Разчитам по-компетентните във форума да кажат дали това им е слабо място на 90-та серия или при мен е прецедент - в смисъл следствие от дърварско каране на предния собственик.
              Днес геометрията не показа отклонения, даже нямаше разлика с предишната разпечатка. Което според мен е нормално, защото все пак моста на място си изглежда пукнат, само при натоварване явно се отваря. Както вече казах, държеше го подсилващата планка, а там поражения няма.
              В неделя направих преход Каварна - Калиакра - Болата - Яйлата - Камен Бряг - гори и поляни - Каварна, около 70 км, имаше софт по каманак, кал, горски път и т.н. След това огледах проблемната област на канал и не открих теч на масло или пукнатини по и около заварката. За сега стискам палци и полека - лека ще вдигам летвата на препятствията..... Абе като карам с 80 по пътя мислите ми все там, в заварката..., още не мога да се отпусна....

Коментар

Най-много да се спука пак
                Явно е било някакво екстремно премеждие, защото ако има постоянно напрежение пукнатината да се е увеличила.
                Аз бих прегледал основно щанги, тампони, изобщо захващането на моста към купето /шасито/ и ако има нещо съмнително...
                сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X