Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тойотата започна да тресе....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тойотата започна да тресе....

Здравейте колеги и честита Баба Марта на всички!
    Днес открих, че при скорост над 130 км/ч цялото купе започва да тресе и респективно тресенето се усилва с покачване на скоростта. Без значение дали с подадена газ или без. Аз си мисля за карета на задния кардан, но съм чел из форума че карданите на някои джипки се балансират. Не знам при моята дали е така. Имам я съвсем от скоро и ми е първата Тойота.
    Това е джипа : http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=113220.
    Та преди да я метнат майсторите реших да се допитам до вас. Иначе каквото ми кажат това ще сменя. И после се почва "Ама то може да е и от това - да сменим и него" и става една......

От: Тойотата започна да тресе....

Принципно,ама само по принцип,ако е от карета,би трябвало да започва да тресе на по-ниска скорост!
    Защо не пробваш,преди майсторите,да измиеш джантите от вътрешната страна!
    088пет722пет99
    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
      Принципно,ама само по принцип,ако е от карета,би трябвало да започва да тресе на по-ниска скорост!
      Защо не пробваш,преди майсторите,да измиеш джантите от вътрешната страна!
      Колегата деликатно ти го е казал.
      Първото, което си помислих е събрала се кал по колелата отвътре.
      Може пък и да са "измили" някой баланс с водоструйката вече.
      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
      ... turn on your A/С !

Коментар

Ами колега в републиканската пътна мрежа максималната скорост е 90 км в час .А по магистрала 120 км в час .Съвета ми е да караш малко по бавно .Иначе иди да ти балансират някъде гумите.И гледай кой гумаджия кога е калибровал последно машината си че повечето гумаджии прескачат тоз момент.
        ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Според мен е каре на кардана
          При мен го имаше този момент с може да е това, и това и онова, е оказа се каре на кардана около 50 лева е карето

Коментар

Ако е каре ще има едно ритмично чукане при рязко потегляне на джипа .
            ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

При потегляне няма нищо! И при движение до 120 км/ч! след това се появява тресенето. Отивам на баланс!

Коментар

Дано да ти е читав майстора на баланса. Имах подобен проблем, оправиха го чак на 4тата гумацжийница и то в друг град.
                Ако е каре, освен тресенето, няма ли и да вие доста силно?

П.П. Ограничението на магистрала последно беше 130км/ч
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

И аз залагам на разбалансирана/и гума/и. Нашата Тойота(ЛК 70) е с 31-ци, небалансирани. Със скорост около 80 км/ч влизат в резонанс и започва да тресе, но като променя скоростта с +/- 10 км/ч спира да тресе.

Коментар

Не е от баланса, провериха гумите доста прилежно. При 130 започва, на 145 си тресе, на 160 все едно карам по бонбони. С други думи при повишаване на скоростта се усилва. Виене няма. Утре ще прегледат кардана.

Коментар

От споменатите скорости не си правете изводи че карам така. Просто при изпреварване със 130 го усетих и респективно тестовете започнаха - вдигай 130, пусни газта, дай газ, ускори още да чуем дали има виене и т.н.

Коментар

При небалансирани гуми тресенето е в някакъв тесен диапазон!При мен -между 90 и 100!По-нагоре или по-надолу изчезва!Търси друга причина!
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Всички кардани се балансират фабрично. Карета, шлици, гумено каре и висящ лагер/ако има/. Нещо разхлабено по кутии, раздатки. Заври се отдолу, то ще се види.
                          П.П. Да не ти е свалян кардана скоро?
                          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

С какви гуми е Тойотата? Става въпрос за марка, модел и размер?
                            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Днес и двата кардана бяха свалени и каретата бяха в перфектно състояние. Последва оглед за друга причина за тресенето и намерихме напречна пукнатина по десната страна на задния мост. Мястото беше покрито с онази гадост от засъхнало масло и кал. След почистване пукнатината светна в цялата си красота. при преместването от канала на подемника се омасли пак. 100% скъсано.......Утре ще откачим някои пречещи неща по окачването и ще заварим с стоманени електроди. Заварчика ще се опита след заварката да подсили мястото с допълнителна планка. Интересното е, че видимо това не е станало скоро и доста е карано така и няма следи от удър. Пукнатината започва от укрепващата планка под ръкава, минава отгоре и надолу пак до планката. Опитах да снимам мястото. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение484.jpg
Прегледи:1
Размер:55.5 КБ
ID:5257542Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение485.jpg
Прегледи:1
Размер:55.2 КБ
ID:5257543 Дано да стане със заварка щото иначе трябва да си търся друг кожух или заден мост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X