Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Окачвания при ТЛК - пружинно, ресьорно, други, +/-

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Окачвания при ТЛК - пружинно, ресьорно, други, +/-

Ами най показателен пример в такъв случай ще е сравнението на ТЛК-то на Фулдата която е light duty с един екземпляр ТЛК 70 серия heavy duty,или ако има някой по близо до центъра на БГ с подобна тежка версия на модела,аз ще дойда с моита лекичката,мисля че ще е достоен заместник на тази на Митко,макар че нямам боди лифт,щото 32" -33" не ми опират и ще си намерим една рампа.
    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
      Ами най показателен пример в такъв случай ще е сравнението на ТЛК-то на Фулдата която е light duty с един екземпляр ТЛК 70 серия heavy duty,или ако има някой по близо до центъра на БГ с подобна тежка версия на модела,аз ще дойда с моита лекичката,мисля че ще е достоен заместник на тази на Митко,макар че нямам боди лифт,щото 32" -33" не ми опират и ще си намерим една рампа.
      А каква е целта на меренето?
      Кои са двете тези?
      И какво общо има ТНТМ окачването на някой си?

За "+" и "-" на двата типа окачване са изписани мегабайти само в този форум.
      Съответно накрая пак се стига до липсата на пълно щастие.

Коментар

Аз не виждам смисъл в предложението. Както е писал Румбата отгоре - какво сравняваме?
        Защото на колата на Фулдата или на моята са закачени едни агрегати с едни килограми и т.н. На ресьорната 70-тка тотално други (и килограми).
        Първоначалната ми теза, заради която тръгна тази дискусия от темата с 1КЗ-та и зад която стоя е, че стандартно или лифт ресьорно окачване при 7-ма серия на ЛР прави по-добри ходове от стандартно или лифт пружинно окачване на пружинна 70-тка.

Коментар

Е аз съм с 35/12.5 и не ми опира никъде. За мен правилното окачване за тежка експлоатация е ресорното-можеш да си счупиш зъбите във волана на някоя дупка, но и да му качиш 2 тона. При малко по скоростно каране пружинното. При състезания, "къстъм" окачване
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
            Е аз съм с 35/12.5 и не ми опира никъде. За мен правилното окачване за тежка експлоатация е ресорното-можеш да си счупиш зъбите във волана на някоя дупка, но и да му качиш 2 тона. При малко по скоростно каране пружинното. При състезания, "къстъм" окачване
            Спор няма,ресьорните товарят много,но ако ще се модифицира за максимални ходове и експлоатация в екстрем 4 линково с унибали,койловъри и модификациите на тази основа,за стандартни машини може и да е по добър ресьора,само че колко от нас ги карат стандартни е другия въпрос....
            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

...
              за стандартни машини може и да е по добър ресьора...
              Аз не съм казал че е по добър. Имам против че "няма ходове", ако сравняваме две машини с приблизително еднаква между-колесна база и стандартно окачване.
              Има си, даже може да се окажат и по добри. Но, това е някакво предимство. Също дава и по голяма надеждност при тежка експлоатация. Може и да деяни повече, ако използваме джипа да го товариме, примерно с тухли и цимент.
              За сметка на това останалото са недостаъци (много се е писало по въпроса).
              Прави ли се безкомпромисна, скоростна, или траялна машина, ресьора няма място.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X