Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повдигане на BJ42 - сайтове и информация.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Повдигане на BJ42 - сайтове и информация.

За BJ42

От: Колеги,дайте саитове за лифт кит

Първоначално публикуван от mxmanol Преглед на мнение
    За BJ42
    Колко искаш да я повдигаш? Ако е повече от 5см, май е по-добре ресьорите отгоре и тогава да се търсят подходящи амове. А и финансово е при всички положения по-добре - железата имат едни цени дето е неприятно да се гледат.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Маноле, пускай такива теми в раздел Тойота, а не в общия.

На въпроса - или пари за готов комплект, или ще се мисли нещо друго с подръчни средства? Коя е посоката.

Ако е за готов кит (комплект) - имаш избор оттук, от UK, от Щатите, от Австралия, откъдето си избереш. 2-3 инча са предостатъчни. Няма смисъл да се местят ресьорите отгоре на моста на тази къса база, с тесни мостове. След това се започва кардани, карета...

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
        2-3 инча са предостатъчни. Няма смисъл да се местят ресьорите отгоре на моста на тази къса база, с тесни мостове. След това се започва кардани, карета...
        Това имах предвид - готовите китове на повечето фирми са до 50-55мм (включително и тези, които мога аз да предложа от RAW4x4) и ресьорите струват едни пари - колкото половин подготвена Витара . Ако се шпренгват ресьорите и се подменят само обеците с гресируеми такива, и качествени амортисьори - тогава нещата са значително по-поносими.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
          ...Ако се шпренгват ресьорите и се подменят само обеците с гресируеми такива, и качествени амортисьори - тогава нещата са значително по-поносими.
          Значително по-поносими първите 2 месеця, я и толкова... Ресьорите не са евтини като нови, но няма прилика между нов ресьор и шпренгван такъв. Естествено, в такива ситуации получаваш това, за което плащаш...

Коментар

Значително по-поносими първите 2 месеця, я и толкова... Ресьорите не са евтини като нови, но няма прилика между нов ресьор и шпренгван такъв. Естествено, в такива ситуации получаваш това, за което плащаш...
            Прав си, но аз предупреждавам отдалече за финансовата страна на въпроса, понеже вече имам няколко случая на "бурно недоволство" от хора, които чуват, че цената на окачването им е съизмерима или по-висока от тази, която са платили за автомобила (това е конкретно при ресьорните и донякъде при торсионните - пружините не са толкова скъпи) .

Коментар

От: Повдигане на BJ42 - сайтове и информация.

Шпренгван ресьор излиза по-скъп от нов, както е споменал Яро до два месеца ти писва, пък може и по рано, зависи колко време се самозаблуждаваш.
              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Аз бих я качил върху мостовете въпреки съпротивата на доста хора. В момента моя скрап е на окачване ОМЕ +3' но има много случай в които му пречат котвите под мостовете. Мисля да го вдигам по някое време. Напиши в нета за SOA китове и виж какви интересни проекти има.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Маноле, пускай такива теми в раздел Тойота, а не в общия.

На въпроса - или пари за готов комплект, или ще се мисли нещо друго с подръчни средства? Коя е посоката.

Ако е за готов кит (комплект) - имаш избор оттук, от UK, от Щатите, от Австралия, откъдето си избереш. 2-3 инча са предостатъчни. Няма смисъл да се местят ресьорите отгоре на моста на тази къса база, с тесни мостове. След това се започва кардани, карета...
                  От Англия е най удобно за мен,ама нищо не намирам там.В Щатите има за около 800 долара,ама траспорт,мито.....луда работа.А тука цената е 4500 лева-малко...................ЗОР.

Коментар

Първоначално публикуван от mxmanol Преглед на мнение
                    От Англия е най удобно за мен,ама нищо не намирам там.В Щатите има за около 800 долара,ама траспорт,мито.....луда работа.А тука цената е 4500 лева-малко...................ЗОР.
                    Аз мога да ти предложа това:
                    BJ40, 42, 45, 46 SPECIFIC: SWB & LWB (All Variants) 02/74-1985

MODEL: BJ42, FJ40 S.W.B. (35mm Spring Eyes) YEAR: 1980 – 1984

Само уточни варианта и комплектацията.

П.П. Мисля, че ще е доста под 4500.

Коментар

За съжаление с окачванията на ресорните Тойоти е така. Можеш да си сглобиш твои пакети, на 61цата си ги правих като комбинация на листи на 61ца и на Вранглер. Постигнах задоволителен според мен резултат за ТНТМ окачване. Но сега като Скрапа е на ОМЕ, усетих разликата, която за мен е, че си спестяваш мнооого труд да постигнеш подобен близък резултат. И пак зависи за какво ще се ползва.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

ОМЕ окачване струва около 3000 лв, което за тази кола е подарък!
                        Все пак тия дето са я сглобявали нямат вече живи съученици.
                        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                          Все пак тия дето са я сглобявали нямат вече живи съученици.
                          Е даде ама тия дето правят окачването нали са сега на мода.
                          878940653

Коментар

....Маноле,тази Тойота е ценна в оригиналния си вид.....
                            Дори и върни оригиналните гуми и джанти с обръчи....
                            ...лично мнение....
                            ...Със здраве,....да си я караш и преправяш....
                            На бой отиват само старците!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0084.jpg
Прегледи:2
Размер:67.2 КБ
ID:5220214Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0085.jpg
Размер:91.8 КБ
ID:5220213Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0086.jpg
Размер:48.8 КБ
ID:5220212

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X