Обява

Свий
Няма добавени обяви.

някои отскорошни проблеми с 2-ЛТ мотор(86к.с.)на LJ-70

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: някои отскорошни проблеми с 2-ЛТ мотор(86к.с.)на LJ-70

А може просто да е комбинация от:
    - заминал акумулатор
    - изгорели свещи
    - трето по избор

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

И аз съм с този мотор...при смяна на филтрите и маслото започнах да паля след 6-7 оборота...това-онова,докато се изясни,че не е точния горивен филтър,след чиято смяна с точния всичко си дойде на мястото...парадоксално,но факт!!!
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
        И аз съм с този мотор...при смяна на филтрите и маслото започнах да паля след 6-7 оборота...това-онова,докато се изясни,че не е точния горивен филтър,след чиято смяна с точния всичко си дойде на мястото...парадоксално,но факт!!!
        Никак не е парадоксално-и мен филтъра нещо не ми хареса,като го сменявах,ама зимата в студовете нямаше проблеми...
        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
          Не съм,но както писах,когато я купувах беше минус 6 градуса,свещите бяха тотално сдали багажа и палеше от 1/4 оборот!След месец ги смених.
          Колега вече сме говорили по темата в тоя раздел знаеш предполагам че подгрева на тоя дизел при изгаряне дори на една свещ влиза в сервизен режим и спира да функционира това се хваща по времетраенето на контролната лампа Освен това преди да си проверилк всички елементарни неща да се хващаш в мотора и компресиите мисля че прибързваш ! Смени си филтъра провери си свещите с мултицет измери и времето за подгрев мисля че в мануала някуде имаше графика с времето за подгрев при различни околни температури след това опитай с подкачване преди старт (възможно е да дърпа въздух дизел е все пак ) и тогава ако пак има драми мери компресии провери регулировка на клапани и т.н.

п.с. малко извън темата ама се наложи да си продам мойта тойотка пролетта сега съм в процес на търсене на друга но тя обезателно ще е бензинова миналата зима се разсърдих на дизелите ))
          2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
          ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
            Колега вече сме говорили по темата в тоя раздел знаеш предполагам че подгрева на тоя дизел при изгаряне дори на една свещ влиза в сервизен режим и спира да функционира това се хваща по времетраенето на контролната лампа Освен това преди да си проверилк всички елементарни неща да се хващаш в мотора и компресиите мисля че прибързваш ! Смени си филтъра провери си свещите с мултицет измери и времето за подгрев мисля че в мануала някуде имаше графика с времето за подгрев при различни околни температури след това опитай с подкачване преди старт (възможно е да дърпа въздух дизел е все пак ) и тогава ако пак има драми мери компресии провери регулировка на клапани и т.н.

п.с. малко извън темата ама се наложи да си продам мойта тойотка пролетта сега съм в процес на търсене на друга но тя обезателно ще е бензинова миналата зима се разсърдих на дизелите ))
            Ъ...?!Вкара ме в размисъл са!Не съм вдянал,че при дори само една изгоряла свещ подгрева изчезва-никаква логика не намирам,като конструкторска мисъл!?И с всички изгоряли свещи,и с чисто нови подгрева според контролната лампичка е един и същ,като време!И около минута след стартирането,като приключи последващия подгрев на половината от напрежението релето цъква и стрелката на волтмера на зареждането се качва нагоре с милиметър-демек има товар...
            Днес подкачих 5-6 пъти с помпичката на горивния филтър и определено запали по-лесно,но все пак не както беше преди!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
              Ъ...?!Вкара ме в размисъл са!Не съм вдянал,че при дори само една изгоряла свещ подгрева изчезва-никаква логика не намирам,като конструкторска мисъл!?И с всички изгоряли свещи,и с чисто нови подгрева според контролната лампичка е един и същ,като време!И около минута след стартирането,като приключи последващия подгрев на половината от напрежението релето цъква и стрелката на волтмера на зареждането се качва нагоре с милиметър-демек има товар...
              Днес подкачих 5-6 пъти с помпичката на горивния филтър и определено запали по-лесно,но все пак не както беше преди!
              Ха аз също не можех да намеря идеята но моята беше така ...две свещи изгоряха през миналата зима и двата пъти подгрева отказва напълно лампата само светва и моментално угасва ! Не казвам че всички са така защото не съм чак толкова наясно с всички модели но моята беше като твоята и се държеше по тоя начин
              2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение

А недей така, има едни дизели дето палат по бързо и от бензините, горе долу още като видят ключа
                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

На моя Патрол зимата му стана трудно с паленето сутрин,проверявах свещите-нищо подгряват ама не достатъчно,проверявам акумолаторите ок!Смених свещите пак проблеми?Накрая с прецизно измерване установихме че акум.от който вземат ток получава прекалено голям пад като подгрява/Патрола е 24 волтов ама е направен да подгрява на 12волта/след като обърнах местата на ак.всико стана ок!Малко след това въпросния умрял ак.просто гръмна по време на една разходка!

А за дизелите купих на жената дизелова Нисан Алмера 2000 чист дизел...Пали зиме лете само като си помислиш да сложиш ключа!!
                  driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
                    А недей така, има едни дизели дето палат по бързо и от бензините, горе долу още като видят ключа
                    Ясно но тука става дума за тея другите .....непалещите

Коментар

На тези двигатели много често им се случва да протича ГНП-то и съответно смуче въздух и сутрин пали по трудно. Съответно докато се напълни ГНП-то(горивната система) двигателя тресе леко и пуши бяло-сив пушек. Един колега има Toyota 4Runner и се оплакваше от същите болки. След обслижване на ГНП-то (смяна на уплътнения)всичко си дойде на мястото.
                      Audi A6 Avant 4G S-line 313 k.c.
                      Ford Ranger Wildtrak 3.0 TDCI 2008

Коментар

Първоначално публикуван от dosseto Преглед на мнение
                        На тези двигатели много често им се случва да протича ГНП-то и съответно смуче въздух и сутрин пали по трудно. Съответно докато се напълни ГНП-то(горивната система) двигателя тресе леко и пуши бяло-сив пушек. Един колега има Toyota 4Runner и се оплакваше от същите болки. След обслижване на ГНП-то (смяна на уплътнения)всичко си дойде на мястото.
                        М,да-звучи напълно логично!При кого и къде е прегледана колата на колегата?
                        Аз междувременно източих горивния филтър чрез врътката отдолу(не можах да разбера имало ли е вода в него),но оттогава определено има положителен резултат!Надявам се след смяната му нещата да задобреят,че иде зима,а казват,че ще е много люта-на спътниковите снимки ясно се виждало как индианците трескаво събират дърва(има такъв виц)!

Коментар

Ами аз съм от Враца.Тук стана ремонта на ГНП-то.Днес ходихме за риба и действително джипката пали от четвърт и работи доста по меко и стегнато след ремонта. А и колегата го твърди, че е доста доволен от ремонта.
                          Audi A6 Avant 4G S-line 313 k.c.
                          Ford Ranger Wildtrak 3.0 TDCI 2008

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X