Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Продават ни рециклирани части за нови

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Продават ни рециклирани части за нови

Всъщност, проблема е в това че не ти се казва, че купуваш рециклирана част и не ти се прави съответната отстъпка.
    Ясно е, и е нормално дори реномирани фирми да предлагат такива.
    Те (магазина) вероятно си ги взимат с отстъпка, а ти ги продават като нови.
    Ами, какво да кажа освен "българска работа!"
    Казват, че италианците били големи цигани, но там съм купувал рециклирани карета за Фиестата, които ми струваха почти наполовина по-малко. Продавача дори ми показа и оригинално каре и ми каза, че ако открия разлика, ще ми ги даде на цената на рециклираните. Разлика наистина поне на вид нямаше.
    Явно така се печелят клиенти, ама тук още не сме дорасли, както и за много други неща.
    Затова пък, сме най-великите, а всички останали са цигани.
    Немам думи!
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Всъщност рециклираната част е само медната пластина. Поне това видях. Може и други части да е имало, на прима виста се сещам само за бобината на електромагнита, но не съм видял нещо фрапиращо освен белезите по пластината.
      Както вече казах-това, че пластината се ползва за втори път няма нишо лошо. Даже е добро-има малко еко в това рециклиране... Но когато купуваме нещо като напълно ново очакваме всичко в него да е неработило, и да е съвсем, ама съвсем ново. Пък то какво се оказа...
      Ама може това ни възпитание да е вследствие на консуматорското възпитание което напоследък ни залива отвсякъде. И май не е най-доброто...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Преди 6-7 години, когато трябваше да сменям стартера на Реното, от един магазин до жп гарата си купих рециклиран с 6 мес. гаранция. Това изрично ми бе обяснено от продавача. Явно за тези години и особено сега в тая криза, май нищо не се е променило към по-добро. Такива понятия като "качество", "коректност", "уважение към клиента" и т.н. май трябва да бъдат забранени със закон. В тоя ред на мисли що да не предположим, че и фирмените сервизи практикуват подобни номера, само че с т.нар. "оригинални" ментета?

Коментар

Изобщо казано, няма нищо лошо в правилно рециклираните детайли. Няма истинска причина те да са по-лоши от ново-произведените (освен производствената мърлящина, която еднакво засяга и двата вида). Прекалено ни разглези финансовият бум последните 15 години, който за нас съвпадна с други процеси. Свикнахме да хвърляме. Сега ще се научим.

И да, фирмените сервизи ползват рециклирани части. Както и самите производители. Такъв е животът.

Което не отменя факта, че има качествени и некачествени части.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            ... Ама може това ни възпитание да е вследствие на консуматорското възпитание което напоследък ни залива отвсякъде ...
            Е, точно в Меката на консуматорското възпитание могат да се видят страшно много предложения на "рециклирани" части. И в това няма абсолютно нищо лошо, стига да ти е коректно обявено преди покупката.
            А пък който държи непременно да вземе чисто нова част няма никакъв проблем да си купи такава - кеф му чисто ново от официалния вносител, кеф му чисто ново китайско менте.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              ...А пък който държи непременно да вземе чисто нова част няма никакъв проблем да си купи такава - кеф му чисто ново от официалния вносител, кеф му чисто ново китайско менте.
              Ами това е дилемата: "оригинално" менте или "фалшиво" менте. И като няма достатъчно $$$, отговорът (и последиците) са ясни.

Коментар

Темата отиде в посока на частите менте. А не е за това. За пореден път казвам, че шалтерът не беше менте. Това,ч е се повреди не е от старата медна пластина а вследствие от начина на експлоатиране на витарата-газене из дълбоки води. Вследствие са ръждясали детайли които би трябвало да се придвижват в осово направление, а не се движеха, оттам и проблемът с невключването на шалтера. Ако тази част беше монтирана на цивилна витара можеше да изкара и 20-30 години... НА новия шалтер тези части ми се виждат поцинковани, дано да няма проблеми с него.

По принцип не виждам нищо лошо в ползването повторно на части които са напълно годни да работят. Но нека това да води до малко по-ниска цена на готовия продукт в който те влизат, и това, че са направени с рециклирани части да се обявява пред купувача. А не да ни продават възли с рециклирани детайли в тях по цени като за нови.

Коментар

Специално Бош, имат от пет години програма по която трябва да влагат до 25% рециклирани части в новите си изделия резервни части, предназначени за пазара. При това резервната част се продава като нова, с нов фабричен номер, и без да се споменава, че са използвани рециклирани части. Всяка част преминава качествен контрол, и по никакъв начин не отстъпва в качествата си.
                  Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Е ако е така на всички им олекна на сърцето/джоба/
                    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      ... Но нека това да води до малко по-ниска цена на готовия продукт в който те влизат, и това, че са направени с рециклирани части да се обявява пред купувача. А не да ни продават възли с рециклирани детайли в тях по цени като за нови.
                      Кольо, представи си, че всъщност ТОВА е по-ниската цена. А дали да се обявява пред купвача - всъщност, защо? Това се води оригинално и здраво - производителят гарантира с марката си. На практика, и нас ни правят от рециклиран материал. Въпросът е колко дълбоко е рециклиран.

Коментар

Хм, не съм наясно с ценообразуването на авточастите, ама в някои отрасли рециклираните продукти са по-скъпи от чисто новопроизведените, т.е. можем да очакваме любезния въпрос "Каква част предпочитате - чисто нова и по-евтина или рециклирана и по-скъпа?" ))

Коментар

Резервните части са си начин за добра печалба за производителите. Опитайте се да сглобите кола от части купени от магазин, па макар и с някаква отстъпка-колата ще излезе в пъти по-скъпа...
                          Ясене-аз искам да ми кажат-имаме нова част с чисто нови детайли вложени в нея, и струва 100 лева. Ето ти същата част, но в нея има някои рециклирани части които по никакъв начин не влошават работата, но струва 80 лева. И аз естествено ще избера тази рециклираната. Не само заради цената, а защото съм противник на прахосването на ресурси-като се започне от храната изхвърляна от ресторантите, и се стигне до горивото изразходвано за да се качи в орбита поредният лигльо с много милиарди за да може да се похвали, че е бил в космоса... В този ред на мисли(баси ентелегентния израз) ползването на елементи годни за още работа във възли с незаплашващо живота приложение в колите е силно оправдано според мен. Ама в случая не се казва, че ни цакат, а си ни доят като стой та гледай

Коментар

Просто както написа по-горе колега, няма начин част с употребени рециклирани елементи да струва по-малко. По-вероятно е обратното. Политиката на производството, налага на големите и реномирани световни фирми да използват рециклирани суровини. И както казах, съвсем не са задължителни да ни го казват директно. Което не прави една част по-лоша или по-некачествена, а напротив: тя е минала всичките качествени контроли и спестява на човечествето енергия, нужна за производството на същата част. В новият Мерцедес А-класа, 24% от всичките изкуствени материали използвани при производството му са от вторично преработени суровини. Което не го прави нито по-нискокласен, нито втора употреба, нито за съжаление по-евтин. А си е нов и лъскав автомобил.

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
                              Просто както написа по-горе колега, няма начин част с употребени рециклирани елементи да струва по-малко. ...
                              Мисля, че тук малко се омешаха нещата. Ти говориш за части, произведени от вторични суровини, а авторът на темата има предвид части, на които на практика им е направен основен ремонт (обикновено с това се занимават фирми, различни от производителя). Това са 2 различни неща. За втория случай защо да няма начин да е по-евтина частта?!? Има и още как. Тези употребявани елементи, които се използват, нали не се произвеждат наново.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Съгласен съм, но и няма начин тогава на тази част да пише БОШ и да има и номер. Бош използват рециклирани елементи при сложни части, но имат развита структура за качество и при съмнение винаги може да се провери тази част дали наистина е такава. А това, че има и БОШ който се прави в гаражи в Русия и Китай е така. Китайско/Руски бош се среща при свещи/бобини/комутатори/релета/чистачки и куп други неща. И потребител напрактика няма да може да го отличи от оригинала, но в този случай търговеца знае какво продава. Затова и пазарувайте при този търговец в който сте сигурни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X