Обява

Свий
Няма добавени обяви.

авт.4степенна или мех.5 степенна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• авт.4степенна или мех.5 степенна

Не мога да реша коя от двата модела е по-добра .Моля някои да ми обясни за да знам с каква да си купя SUZUKI GRAND VITARA. Кои са предимствата и недостатъците им.

Всичко зависи от вашия стил на каране и това какви ще са предимно пътищата и условията в които се кара автомобила.

Генерално казано автоматика е изключително удобен при повече движение в града. Даже в такива условия съвременните автоматици дават и по-добър разход от ръчните скорости.

При много извънградско и особено дълги преходи с голяма скорост и на топло ви препоръчвам ръчните скорости. Най-много автоматика се натоварва когато карате с висока скорост по магистралата през лятото...

Световната тенденция е за постепенно преминаване на всички автомобили към автоматични скоростни кутии. Дори и в Европа където те не са особено популярни през 2012 година автоматични - ръчни ще бъдат 50/50%

Добре ще е колегите да кажат и как е конкретната реализация на автоматик и ръчни за този автомобил...
    VPetrov.photography

Коментар

Мойто Диско е с автоматична скоростна кутия. Много лесно се кара в задръстванията на София. Два - три пъти съм правил офроад от Своге нагоре по горските пътища над Свогенския Балкан - до билото на Стара планина - беше супер удобно. Караш без да се замисляш на коя предавка да си. Незнам доколко ми е меродавно мнението за останалите участници във форума, но намен лично ми харесва с автоматик.
      Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
      Discovery 2.5 TD5 2000 EX
      Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Ако караш в състезателен стил с автоматик определено няма да можеш да изцедиш цялата мощност на мотора. В завои и наклони много често прави неправилни превключвания. Говоря за спортно каране.
        Ако караш бързо няма проблеми. При изпреварване кикдауна е голям плюс. В града е удоволствие както и извън пътя. При скоростен офроуд също прави грешки.

Коментар

Първоначално публикуван от LUSI Преглед на мнение
          Не мога да реша коя от двата модела е по-добра .Моля някои да ми обясни за да знам с каква да си купя SUZUKI GRAND VITARA. Кои са предимствата и недостатъците им.
          аз лично карам автомат, и за моят стил на каране и нужди е най доброто. Можеш да прочетеш много мнения по долу:
          http://forum1.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=1536

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...EE%F1%F2%ED%E8
          LZ1RED

Коментар

Re: авт.4степенна или мех.5 степенна

Имам стаж като водач на всякакви МПС-та около 17 години , от тях последни 3 месяца карам Витара с АКПП . Следваща ми кола пак ще е "джип" и пак с АКПП.
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
              Имам стаж като водач на всякакви МПС-та около 17 години , от тях последни 3 месяца карам Витара с АКПП . Следваща ми кола пак ще е "джип" и пак с АКПП.
              Колега как ти се струва Витарата като автомобил.Доволен ли си от нея.Карал ли си я извън пътя.

Коментар

Доволен съм от кулата , ама ще я продавам поради причини не свързани точно с нея...............Вкарвал съм я по калове , миналата сряда минах по пътя Рибарица-Шипково в най-големия сняг за сезона, представя се много добре , трябва и малко по-сериозни гуми и всичко ще е ОК.
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  В завои и наклони много често прави неправилни превключвания. Говоря за спортно каране.
                  можеш ли по подробно да обясниш за неправилните превключвания ?
                  LZ1RED

Коментар

Не мога подробно да го обяснявам защото всяка ситуация е различна и е свързана с техниката на спортното шовиране но наи общо казано
                    когато отпуснеш газта превключва на по-горна предавка. В средата на завоя това не е много удачно и трябва да помагаш със спирачка за да натиснеш гумите и да завиеш. После като дадеш газ за да излезеш от завоя малко бавно реагира докато свали предавка на доло.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                      Не мога подробно да го обяснявам защото всяка ситуация е различна и е свързана с техниката на спортното шовиране но наи общо казано
                      когато отпуснеш газта превключва на по-горна предавка. В средата на завоя това не е много удачно и трябва да помагаш със спирачка за да натиснеш гумите и да завиеш. После като дадеш газ за да излезеш от завоя малко бавно реагира докато свали предавка на доло.
                      При американските незнам как е, но при повечето японски коли с А/Т
                      имат спортен режим, тествал съм го само на една хонда акорд и моята кола, при него като държиш колата над 3500 оборота си държи предавката на която си, а сменя предавка на долу с кикдуна а на горе или като стигне макс. обороти. Естественно като пуснеш изцяло газта качва предавка....
                      LZ1RED

Коментар

Имах за малко Витара автоматик същата работа е. При спортно каране в средата на завоя трябва рязко да отнемеш газта и веднага да я натиснеш. Това в рамките на секунда даже по бързо. Е тогава автоматика винаги превключва. Никога не можеш да влезнеш в завоя с обороти на които двигателя има максимална мощност. Ако има типтроник вече е друго киното.

Коментар

Автоматика на Витара-та е много сполучлив !
                          При правилна експоатация е изклучително надежден ! Значи когато караш автомат нямаш само R-P-D предавки , имаш и 1,2 ( при Витара-та )
                          които сащо се ползват особенно в гората,или когато теглиш нещо
                          Ремонта по принцип е чуствително по евтин от колкото на ръчната кутия.
                          Единственото което можеш да направиш е да изкараш един АНАЛОГОВ манометар който да ти показва работното налягане и просто когата падне да минажате на по ниска предавка,така помпата го вдига и затяга пакетите на кутията ! а за загриаването ? най-лесната работа е ! просто вместо оригиналният радиатор ( който е в водният,ползват един корпус ) слагате друг ГОЛЕМИЧАК дайе може и с допалнителен винтилатор и готово !
                          Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

какво е нормалното работно налягане ?
                            и кога налягането пада, като теглиш нещо или караш с висока скорост ?
                            А не е ли добре и атчик за температурата да има ?
                            LZ1RED

Коментар

До: Re: авт.4степенна или мех.5 степенна

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                              Автоматика на Витара-та е много сполучлив !
                              При правилна експоатация е изклучително надежден ! Значи когато караш автомат нямаш само R-P-D предавки , имаш и 1,2 ( при Витара-та )
                              които сащо се ползват особенно в гората,или когато теглиш нещо
                              Ремонта по принцип е чуствително по евтин от колкото на ръчната кутия.
                              Единственото което можеш да направиш е да изкараш един АНАЛОГОВ манометар който да ти показва работното налягане и просто когата падне да минажате на по ниска предавка,така помпата го вдига и затяга пакетите на кутията ! а за загриаването ? най-лесната работа е ! просто вместо оригиналният радиатор ( който е в водният,ползват един корпус ) слагате друг ГОЛЕМИЧАК дайе може и с допалнителен винтилатор и готово !
                              Здравей колега. Явно имаш доста наблюдения върху авт.
                              на Витара и ако не ти е проблем моля да ми отговориш на няколко въпроса:
                              Имах Гео авт. 1993г. 82к.с., к.б. с гуми 195/75/15 и вървеше доста прилично. Откраднаха го. От 15 дни имам Витара 16v д.б., 97к.с. авт., гуми 255/60/15. Не ще да върви / липсва и пъргавина /. Дали е от гумите или друго? Просто е много спъната. Правих диагностика-всичко е наред.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X