Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разлика в барабани заден мост при витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разлика в барабани заден мост при витара

Днес започнах с разглобяването на старата си витара и установих голяма разлика с настоящата ми такава??
    Японката от Австрия е с барабани от снимките, а Англичанката от Испания е с барабани като на лек автомобил, освен очебийната разлика някой може ли да каже какви други има
    Прикачени файлове

До: Разлика в барабани заден мост при витара

Аз съм се сблъсквал с 2 типа механизми на накладките.Единя тип е като на снимката-автоматична тричотка са реголиране празния ход на накладките,като на форд.2-ря варянт е ръчно отреголиране,като на опел,рено ...и т.н.Относно барабаните не мога да кажа точно,дано съм бил полезен.
    Suzuki Vitara 1.6 8v Limited Slip Diff, BFGoodrich T/AKM2 215x75x15

Коментар

Моята е 96,дълга испанка ,откриите разликите
      Прикачени файлове
      Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първата снимка (накладките на колегата trent) е с автоматични,а втората снимка на накладките на nikman са ръчни
        Прикачени файлове

Коментар

Една от основните разлики е и в спирачната система японка - испанка . Японските са няколко модела но общото е автоматичния регулатор и на дългата 1,6 16V са много по-голями барабаните . Испанките са с " валео " спирачна система и там е по-трагично .
          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Благодаря ня всички за мненията, на изпанката не ми харесват, ам и без това минавам на дискове отзад, само се чудя на японката как да махна барабаните от моста, гледах и се и не можах да го измисля

Коментар

А защо са ти дискове отзад . Освен да се вкараш в дългометражен филм с неизвестен край .
              0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Не мисля, че ще е по-голям от обръщането на дирекция, отделно, никога не съм харесвал барабаните, не ходя на офф разходки и мисля да сложа АБС на колата,човек трябва да се намира на работа

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                  Една от основните разлики е и в спирачната система японка - испанка . Японските са няколко модела но общото е автоматичния регулатор и на дългата 1,6 16V са много по-голями барабаните . Испанките са с " валео " спирачна система и там е по-трагично .
                  Малко корекций да внеса!На японската са два модела в зависимост от производителя АКЕБОНО и СУМИТОМО разликата е основно в диаметъра на барабана но не и в реглажа.Испанската къса база е със спирачна система на ЛУКАС не на валео валео спирачни системи не произвежда.При късата база пак барабана се захваща посредством 4-те гайки към полуоската и РЕГЛАЖА пак си е автоматичен просто конструкцията му е друга но не е ръчен някой да не би от там да си регулира ръчната? И другите варянти за барабани са като на колегата с дългата база барабана е с 5- дупки и шпилките минават през него както е и на гранд витарата.

П.П колега ако ти трябват барабани звънни имам ги нови но са за японска витара имам и оригинални и някакви италянски.
                  Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                  Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Абе аз на моята нищо трагично не виждам Барабана е голям и широк.Няма никакво износване/ръб.Ръчната сурка 255-ците на асфалта без проблем.Веднъж съм регулирал ръчната-ръчно от барабаните.Хваща на 3 ти зъб.Отпуска перфектно.Има нарочни отвори с гумени тапи отзад на тавата.
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от nikman; 05-04-10, 08:22.
                    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от Arkus Преглед на мнение
                      Първата снимка (накладките на колегата trent) е с автоматични,а втората снимка на накладките на nikman са ръчни
                      И двете са автоматични
                      Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Niki 76,ако очакваш посочената пружинка и механизама сами да отреголират накладкте.Скоро там спирачки няма да доидат,а пък ти ако искаш ги наричаи автоматични за мен са ръчни,защото ако сам не обереш празния ход няма скоро да има спирачки
                        Прикачени файлове

Коментар

По принцип си прав, механизмите с резба приключват много бързо
                          Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

По принцип и двамата сте частично прави защо?Механизмите с резба изискват при смяна на накладките да се обере хлабината почти докато започнат да опират в барабана иначе спирачки и особенно ръчната идва след доста време.Но като цяло тези с тресчотката и пантовия механизъм деистват веднага и поне при витарата не се изронват зъбите но и те клеясват в пантата а и не са толкова прецизни не ,че е важно де.Но като цяло и двата механизма са си направени и смислено и качествено разбирасе от корозията и годините никой не може да избяга.И да знаете за испанската витара накладките както и всички пружинки пластинки и винтовия механизъм стават от пежо примерно 405 и всичко струва по 5-10лв ако на някой му се изпомачкат от зад частите да не се стяга ,че по магазините за японски ги няма а да влиза в първия магазин за пежо който намери.
                            Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                            Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Днес реших да сложа летните гуми и профилактично погледнах ситуацията в задните барабани, а тя е следната: забелязах, че на японката доста лесно смъкнах барабана, за разлика от испанката, но пред 2кг чук и тя се предаде. Имам малко снимки за по нагледно, отляво е испанката, забелязах и проверих, че двата барабана не са взаимнозаменяеми, така че или едните комплект или другите и тези на испанката са с винт
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X