Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при съединителя на ВИТАРАТА?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем при съединителя на ВИТАРАТА?

Един майстор ми каза, че става феродоф диск от Лада Нива..бил по-здрав или усилен...нещо подобно
    дано ти е от помощ и успех

Коментар

Парво здравейте,чета форома от доста време и мн се радвам за ентосиазма Ви спрямо марката.Така сори за спама.
      1 ЗА проблема от снимките на стариа комплект виждам,че бая се е закалил(посинял) претискателя и следва че и маховика сащо.А това презакаляеане води до малки пукнатини по метала и деформации.Феродовия диск е мек и при своята работа не прилепна добре и се гани така да кажа,при което се полочават вибрации.
      2 От собствен опит да споделя сам касал демферна прожина на нов феродов диск(200 км около експлоатациа) от калпав метал,при което пак претриса.Сащия проблем може да се получи и от "омекнал'' притискател вследствие на неправилно поставяне или по голямо осилие.

Дано сам бил полезен ;карам две японски коли и не сам доволен от частите на ни партс ,но реагират барзо.От липса на конкуреция се премирявам.

Коментар

Привет,преди мнооого години имах подобен проблем .Оказа се че майстора не е затегнал болтовете на кожуха ,навити бяха само на ръка/майстора бях аэ/.Наскоро сменях на Витарата-валео корейско за сега без проблем.
        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

И аз съм със същото ,на колегата от форума,и засега съм доволен!
          0887/400121 Антон Донев

Коментар

И при мен е Valeo - 120лв., перата на които пружинира лагера ми се видяха най-добри от всичко което гледах.

Коментар

колега след като свалиш скоростите което е неизбежно, гледаш
              ламелите \ лъчите на т.н.слънце\ ако са в една равнина те.няма
              лъч които излиза над другите или е навътре, сменяваш само феродовия диск може и от нива а притискателния си остава
              същия

Коментар

Благодаря за съветите,но още не съм разглобил и незнам за какво става въпрос но има време ще видим като разглобим.

Коментар

Здравейте отново вчера на такъв тормоз подложих витарата съответно и съединителя че по едно време замириса на феродо и проблема с лашкането или претрисането изчезна,за мен е необяснимо но е факт че вече съединителя е перфектен,педала е мек,отделя както трябва и не боксува.

Коментар

Ми кво да е станало, наместил се е кат шаврантия между два х...да си якараш с кеф и не му мисли, най-вероятно е бил мазен и сега вече не е

Коментар

Станало е това че е имало леки издатини по феродовия диск.И чета малко със закъснения тази тема но както и да е .Този проблем често се появява при феродовите дискове когато се сменят .Но видяхте сами отговора стъпка да превърти няколко пъти и си идва на мястото .Самия диск се изглажда от двете страни .

Коментар

Да колега и според мене така е станало,от тогава не съм спирал да я карам и няма никакви проблеми за сега.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X