Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при съединителя на ВИТАРАТА?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем при съединителя на ВИТАРАТА?

Здравейте колеги имам следния проблем-преди 1000км смених пълен комплект съединител(феродов,претискателен,лагер и жило)на витарата която е 1.6моно.Комплекта е Валео кутията в която дойде беше запечатана и пишеше NP PARTS(оцветена в черно и червено).От 5,6 дни имам следния проблем-като тръгвам на първа(нормално разбира се) се тресе цялата кола или прелашква,това е само първоначално докато зацепи съединителя,на втора вече размяната на педалите е по бърза и не се осеща.Аз си мисля и определям това като проблем при претискателния диск и за това искам да се консултирам с вас,за което благодаря предварително.Иначе тампоните на раздатката са напълно здрави,шлиците на кардана също,както и каретата,така че не виждам къде на друго място може да е проблема освен в съединителя който според мен какъвто и боклук да е няма как на 1000км да замине при положение че не е тормозен,карана е само в градски условия след смяната.Педала не е тежък на пръв поглед всичко е нормално но като тръгваш е нещо страшно.Моля дайте съвет.

До: Проблем при съединителя на ВИТАРАТА?

Току що обсъждахме подобен проблем при Нива.
    Та за това си позволявам .... Витарата има ли гумено каре м/у скоростната кутия и раздатката . При Нива са такива симптомите АКО това гумено каре се скъса .
    Не знам дали ти е от полза написаното ......
    Успех !

Коментар

Звучи като омаслен/мокър диск - сменихте ли семеринга на опашката на коляновия вал? Да не е протекъл нещо...
      Honda XL600LM, 1987
      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
      Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

колега и аз имам проблем със съединителя, но на Санта Фе и вече събрах доста инфо
        та това което аз разбрах при подобни случай които се получават при теб са: може да има несъответствие на маховика с комплекта (феродов и притискател), трябва да са от една марка и един производител (въпреки че ти дава по ВИН този комплект); и друго, ако маховика ти е с демферни пружини, провери дали пружините са здрави, защото ако не са здрави (счупени или омекнали) има мн голяма верочтност и от това да става тресенето
        това е което аз разбрах за мойта кола и за това ти го пиша, защото може да има нещо сходно при цялата тази работа
        успех и дано съм бил полезен
        Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 16v

Коментар

Семерината не сме я сменяли,а по горе колегата питаше за тампон който го има при нивата но при витарата го няма този тампон,явно наистина е съединител и ще трябва да се отваря,дано не съм прав.

Коментар

щом не е тампон, най-добре го отворете и го прегледайте мн хубаво,защото аз за 30 000км сменям 2ри съединител, но е нямало кой да погледне маховика и кой да ми даде нужното инфо
            а и друго ми казаха за СФто и не само за СФ, че ако маховика бил с демферни пружини е трябвало когато се сменя съединителя да се смени и маховика
            Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 16v

Коментар

Демфер няма не е дизел и гумено каре няма Виж първо жилото ако не е оригинално им омекват броните и става проблем . Пробвай със старото ,ако няма разлика сваляйте пак и ще се види . Има вариант малкото лагерче на маховика да се е разпаднало и да ти е окопало феродото .
              0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Това е интересно Валео. Фирмените цветове на Валео са зелено и черно. Не знам, може да има и други...
                За такива претрисания в съединителя занм че се причиняват от не добро сцепление на материалите. То от своя страна може да се дължи както е споменато на омасляване, но също така се получава и при отвръщане на дисковете, посиняване. Тъй като в случая става въпрос за нов съединител, това отпада. Остава да се мисли за калпав материал на притискателния, калпава пружина или нещо подобно. Варианта с жилото също е допустим, но странното е че преди смяната не е имало този проблем.

Коментар

Айде и аз да се изкажа пробема е ясен и той е крива плоча на притискатела няма какво да го умувате сваляйте кутията.Аз имах подобен проблем на едно БМВ 320 сваляме съединителя който просто си боксуваше от износване сагаме сакс комплект палим и олеле сваляме мерим 5 десети кривина купувам друг равен слагаме палим добре беше 20км и пак се изкриви и така още два пъти и накрая се уцели но пак остана леко да вибрира при много плавно потегляне но на бмв-то съединителя е скъп и в магазина от който го купувахме имаха само тази марка а пари не връщат само стока сменят. По-интересното за мен е ,че съм сменил поне 500 съединителя на витара и до сега този проблем не съм го имал но винаги съм слагал корейското валео PHC-VALEO винаги комплект.
                  Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                  Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Колеги благодаря за инфото което ми дадохте следващата седмица ще я отворим да видим за какво става въпрос,сега пак подменихме и жилото но ефект няма ето снимки на кутията и на стария съединител.

Коментар

Ето снимките на кутията и стария съединител.
                      Прикачени файлове

Коментар

Колеги кажете поне ако се наложи смяна каква марка съединител да слагам.Блгодаря предварително.

Коментар

Аз поне на витара съединител на нипартс не съм слагал но доста често купувам части на тази фирма защото имат доста неща за японските и лично съм на мнение ,че нещата са им хубави и качествени така,че или си купил някое менте или лош късмет си извадил.За съединитела купи си PHC-VALEO корейското е моя съвет.
                          Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                          Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Подобен проблем имах на личната кола 4х2 след слагане на ментак феродов(смених само феродов).Оправи се след като и запалих съединителя на задна и баир(случаино)-сега е перфектен
                            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Аз защо си мисля, че ще излезе някоя некадърност

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X