Колеги имам проблем с никеловото покритие на железните ми джанти. Досега не обръщах внимание на вида им, но вече доста им се събра. Нямам намерение да ги правя като нови, наясно съм, че и няма как да станат с подръчни средства и след такъв дълъг трудов стаж. Идеята ми е да премахна ръждата, която на места е избила доста упорито и заедно с това да ги поосвежа малко. Взех за проба полир паста за никел на Nigrin, но ръждите не знам с какво да ги подкарам преди това. Приемам съвети всякакви ...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съвет за ръжда в/у никел
Свий
X
-
До: Съвет за ръжда в/у никел
Водна шкурка докато падне ръждата и после пръскаш лак. Какъвто и никел да си взел ако е на спрей няма да стане същото.Лакаще предпази оголенита места от ръжда и същевременно няма да повлияе на ефекта от никела.http://vbox7.com/play:398e8b82
-
Никела не ръждясва. Проектът Манхатън е базиран на корозионната устойчивост на този метал. Покритието явно е поресто, което е типичен дефект при масовото никелиране. Избива навън ръждата на желязната джанта. Иска кардинални мерки. Възможно е ново покритие, върху компрометираното.LZ1AIV
Коментар
-
Не искам да те разочаровам, но няма спасение.
Теоретически трябва ново хромиране със всички предшестващи процедури. Но много се съмнявам кой може да направи качествено покритие на джанти у нас. А и ти не си тръгнал в тази посока.
Моите джанти са същия модел.Двете са американски а другите две мексикански. Просто ги боядисах.
За съжаление след години, дори и под американски хром избива ръжда.
Коментар
-
Това и щях да ти препоръчам - цветове и покрития много!Първоначално публикуван от Ferdi Преглед на мнениеТака е колеги, съгласен съм с всички. Другия варянт е песакоструй и прахово черно ама ... черно
Моите Mangels не ги карам през зимата и пак искат да ръждясват.
Май е по-разумно да не е прахово, че при тия химикали в София старата ми броня не издържа, хем беше с допълнително безцветно покритие.Life is too short to drive dull cars!
Fight global warming !
... turn on your A/С !
Коментар
-
С влажен парцал, топнат в цимент /прах/ и търкане става прилично.Първоначално публикуван от Ferdi Преглед на мнениеКолеги имам проблем с никеловото покритие на железните ми джанти. Досега не обръщах внимание на вида им, но вече доста им се събра. Нямам намерение да ги правя като нови, наясно съм, че и няма как да станат с подръчни средства и след такъв дълъг трудов стаж. Идеята ми е да премахна ръждата, която на места е избила доста упорито и заедно с това да ги поосвежа малко. Взех за проба полир паста за никел на Nigrin, но ръждите не знам с какво да ги подкарам преди това. Приемам съвети всякакви ...
Така съм лъскал никелирана брона и резултата беше много добър.
Ръждата пада и всичко блести.След това е необходимо леко омасляване на повърхността , за да се предпази от последващо ръждясване.Пробвай - нищо не губиш и е евтино.
Успех!!________________________________________________________________________________________
Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар