Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за ръжда в/у никел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за ръжда в/у никел

Колеги имам проблем с никеловото покритие на железните ми джанти. Досега не обръщах внимание на вида им, но вече доста им се събра. Нямам намерение да ги правя като нови, наясно съм, че и няма как да станат с подръчни средства и след такъв дълъг трудов стаж. Идеята ми е да премахна ръждата, която на места е избила доста упорито и заедно с това да ги поосвежа малко. Взех за проба полир паста за никел на Nigrin, но ръждите не знам с какво да ги подкарам преди това. Приемам съвети всякакви ...

До: Съвет за ръжда в/у никел

Водна шкурка докато падне ръждата и после пръскаш лак. Какъвто и никел да си взел ако е на спрей няма да стане същото.Лакаще предпази оголенита места от ръжда и същевременно няма да повлияе на ефекта от никела.
    http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Никела не ръждясва. Проектът Манхатън е базиран на корозионната устойчивост на този метал. Покритието явно е поресто, което е типичен дефект при масовото никелиране. Избива навън ръждата на желязната джанта. Иска кардинални мерки. Възможно е ново покритие, върху компрометираното.
      LZ1AIV

Коментар

Не искам да те разочаровам, но няма спасение.
        Теоретически трябва ново хромиране със всички предшестващи процедури. Но много се съмнявам кой може да направи качествено покритие на джанти у нас. А и ти не си тръгнал в тази посока.
        Моите джанти са същия модел.Двете са американски а другите две мексикански. Просто ги боядисах.
        За съжаление след години, дори и под американски хром избива ръжда.

Коментар

Дали ще задържи лака в/у никела, където е здрав или да матирам джантите цялостно? Да ползвам ли тогава полир пастата след махането на ръждата или в/у нея няма да се захване лака?

Коментар

Така е колеги, съгласен съм с всички. Другия варянт е песакоструй и прахово черно ама ... черно

Коментар

Полир-пастата си е полир паста..

Важно е след нея и преди лакирането да обезмаслиш перфектно..

Успех!

Коментар

Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от Ferdi Преглед на мнение
                  Така е колеги, съгласен съм с всички. Другия варянт е песакоструй и прахово черно ама ... черно
                  Това и щях да ти препоръчам - цветове и покрития много!
                  Моите Mangels не ги карам през зимата и пак искат да ръждясват.
                  Май е по-разумно да не е прахово, че при тия химикали в София старата ми броня не издържа, хем беше с допълнително безцветно покритие.
                  Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                  ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от Ferdi Преглед на мнение
                    Колеги имам проблем с никеловото покритие на железните ми джанти. Досега не обръщах внимание на вида им, но вече доста им се събра. Нямам намерение да ги правя като нови, наясно съм, че и няма как да станат с подръчни средства и след такъв дълъг трудов стаж. Идеята ми е да премахна ръждата, която на места е избила доста упорито и заедно с това да ги поосвежа малко. Взех за проба полир паста за никел на Nigrin, но ръждите не знам с какво да ги подкарам преди това. Приемам съвети всякакви ...
                    С влажен парцал, топнат в цимент /прах/ и търкане става прилично.
                    Така съм лъскал никелирана брона и резултата беше много добър.
                    Ръждата пада и всичко блести.След това е необходимо леко омасляване на повърхността , за да се предпази от последващо ръждясване.Пробвай - нищо не губиш и е евтино.
                    Успех!!
                    ________________________________________________________________________________________
                    Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                    HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Отново благодарности за съветите на всички. Дано темата е полезна и за друг. Ще пиша при резултат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X