Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Раздатка 4,16:1 за Самурай 1,3

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Раздатка 4,16:1 за Самурай 1,3

Скоро ще има и Витара с бавна раздатка,другата седмица ще я вземам/заводска раздатка/ и почваме тунинга!
    0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
      Скоро ще има и Витара с бавна раздатка,другата седмица ще я вземам/заводска раздатка/ и почваме тунинга!
      Това ще е интересно......

Стискам палци
      Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
      New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Аз не съм разбирач от Витари,но според мен ще се получи почти руски джип.С мостове като на Уаз-5.12 и бавна раздатка в гората ще си супер но ще изчезне пъргавината на Витарата.Уазката има предавателни числа от 2.78,на раздатката и с около 2000 оборота по слабооборотен мотор . От където следва че сила ще имаш на почти всички предавки,но на първа,втора ,бавна ще лазиш,и ще буксуваш на стръмен скат заради липсата на инерция.Може би 3-бавна ще е удачна и на бързите ще се движиш навсякъде но скоростта ще падне значително.

Коментар

П о принцип съм съгласен,обаче това важи за щатните гуми.Наистина сериозно трябва да се помисли с колко процента трябва да се редуцира предаването!
          Обаче има една друга подробност,че карам с 31-ци и на по-сериозните баири издъхвам като астматик.Има и вариант после да варираме с разл.размери гуми.
          Притеснява ме и това,че не знам доколко ще издържат възлите след раздатката/кардани,дифове,полуоски ,карета/,напрактика мисля,че се увеличава върт.момент.Задният диф е сравнително здрав,при мен предният е заменен със заден витаров и усилени карета,които се надявам обаче да се явят бушони и ако се чупи нещо да са те.
          Не съм имал време да се ровя из чужди сайтове ,сигурно са го пробвали.Тук във форума съм питал ,но никой не е споделил да е пробвал!
          0887/400121 Антон Донев

Коментар

Миро, как върви процеса с раздатката?
            ТЛК-120 Николай Колев
            0898521295

Коментар

Разликата във оборотите на двигателя ,при скорост 80 км/ч е 3300 оборота( стандартната раздатка на бързи) и 3600 оборота( раздатка 4,16:1 на бързи ) , дифовете са 5,125;1 . За бавните няма какво да се говори... .Гумите са 31/10.5/15

Снимките са малко скапани
              Прикачени файлове

Коментар

Зъбните колела трябва да ги термообработят и мисля,че ако не ви мине дявол път до седмица-две трябва да изпратите зъбния блок(за пари майстора нищо не каза ма май и тях).След това има няколко дни да ги зъбошлайфат и др. и си ви ги пращам да си ги монтирате.
                Сузуки Самурай-старт от скрапа
                0885192667

Коментар

Миро,
                  Мога да взема 13-кова раздатка почти за "без пари", обаче до последно се самоизключваше и за това я махнаха. Ако така и така се сменя почти всичко вътре да я вземам и да ти я нося.
                  Или да я взема да я разглобя, и кажи кои части да ОГЛЕДАМ по-обстойно.

Поздрави.
                  Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                  http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                    Разликата във оборотите на двигателя ,при скорост 80 км/ч е 3300 оборота( стандартната раздатка на бързи) и 3600 оборота( раздатка 4,16:1 на бързи ) , дифовете са 5,125;1 . За бавните няма какво да се говори... .Гумите са 31/10.5/15

Снимките са малко скапани
                    А! Е това чакам от сумати време. Жив и здрав да си колега! Сподели още малко обороти и км/ч с новата раздатка, моля те.
                    поздрави, Вико.

П.п. Почвам и аз да сънувам това магическо 4,16....

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение

Няма какво да го сънуваш, а направо сваляй раздатката и...
                      Santa Fe 2.2, 155к.с., 2009г.
                      Suzuki Samurai, 1.6, Silverstone 33x10.5x15

Коментар

Първоначално публикуван от monter_m Преглед на мнение
                        Няма какво да го сънуваш, а направо сваляй раздатката и...
                        и... втората част си е почти 1 заплата (или 2 мои, защото работя на половин раб. ден). Ама който може да си го позволи, че си кара с 4.16:1
                        Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                        http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
                          А! Е това чакам от сумати време. Жив и здрав да си колега! Сподели още малко обороти и км/ч с новата раздатка, моля те.
                          поздрави, Вико.

Кажи какво точно те интересува....

Коментар

Миро наближава ли финала?
                            ТЛК-120 Николай Колев
                            0898521295

Коментар

Готови са още два комплекта,по-нататък ще чакаме и отзиви от собствениците.
                              Сузуки Самурай-старт от скрапа
                              0885192667

Коментар

Готово раздатката е качена на Самурая. Сега започвам с тежките тестове за резултатите след няколко дни. Миро благодаря!
                                ТЛК-120 Николай Колев
                                0898521295

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X