Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новата Гранд Витара - за или против газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Новата Гранд Витара - за или против газ

Колеги, да сте чули нещо ново по темата, че я взимам тази и и слагам газ?
    Grand Vitara 2L 140hp. 2006
    LZ2BTK
    AB+

Коментар

Вземи дизел ! моита е такава гори 6,5-7 вънка и 8 градско 1.9 ддис е витарката
      понякога се налага да слизаме и с лифта :)

Коментар

Благодаря, но дизел в България няма да помириша вече.. ;-)
        LZ2BTK
        AB+

Коментар

От: До: Новата Гранд Витара - за или против газ

Първоначално публикуван от mitkata Преглед на мнение
          Ммммм да,но аз пък им казах да си гледат работата.
          А тези дизели, с перфектен двигател на Рено, който още като нов имаше по 5-6 см. луфт в скоростния лост при подаване и отнемане на газта, не ги препоръчвам на никой. Това си е лично мое мнение!
          Мойта е дизел ,взех я нова и дисега луфт не съм видял и ако я карам културногори 7,5-8л на 100,но аз си щ натискам и ми гори 10 -11 максимум нафта,А двигатела на Рено си е джак пот
          Grand Vitra ddis 2008
          SEAT Althea XL tsi 2010
          Mitsubishi Canter

Коментар

Взех я! ГВ-2006-2л-ръчка-140к.с.
            В Миркат-София видях Ганд Витара 2л. карана поне 120000км. на газ и сменена глава. Колата е перфектна!!! Мисля да направя същото. По цени в момента за 100000км. ще спестя поне 12000лв, а газовото, подръжката му, по-честата смяна на свещи (когато караш на газ) и последващия ремонт (глава или даже двигател втора употреба) биха излезли около 4000лв. 8000лв. са спестени!!!
            Ще пиша как се държи на газ след няколко хиляди км. ..ако не забравя
            LZ2BTK
            AB+

Коментар

КолегаTi4am, Би ли споделил, колко километра измина с газовата система и появиха ли се някакви проблеми ?
              LZ1UX

Коментар

Здравейте,

Следя темата и аз с особен интерес аз също притежавам ГВ 2006 г 2.0 бензин 140 к.с и съм на голям кръстопът дали да се оборудвам с газов инжекцион. Моля наистина ако има някой навъртял повече от 30 000 км на газ на този двигател да сподели.... има ли проблеми с тези клапани, могат ли да се сменят какви са цените на това упражнение...

Поздрави!

Коментар

Да повдигна темата, от вчера още един горд собственик на ГВ 2.0 16V 12,2005,
                  с газов инжекцион ланди ренцо, по пътя към вкъщи я пробвах газ бензин превключвах карах само на бензин
                  само на газ, разлика в динамиката почти не усетих минах към 200км среден разход не засякох още не съм разучил борд компютъра
                  но предполагам към 9л/100, по това което гледах по средния разход

Коментар

Да повдигна и аз темата.Карам Витарата от подписа но разхода си е висок 12/14 градско,магистрала 10л. и то при скорост 100/110км/ч.
                    С днешна дата как се държат вашите коли на газ,имали проблеми по мотора(клапани),къде и какви са ви бутилките?И ако все пак се стигне до монтаж на ГИ къде в София?
                    Благодаря предварително.
                    +359 889 301 623 Явор
                    Suzuki Grand Vitara 2,0л.2007

Коментар

Забравих да спомена че годишно навъртам около 8хил.км. та въобще струва ли си упражнението.
                      +359 889 301 623 Явор

Коментар

Аз моята я карам вече близо 20 хил на газ, BRC уредба, монтирана във сервиза в Дружба. Бутилката е 50 л, монтирана в ляво перпендикулярно на седалките, много компактно се получи. Зареждането на газ е изкарано под капачката на резервоара, т.е нищо не е рязано и няма външни следи. Аз лично реших да слагам уредбата там защото останах с впечатление, че това не е първия такъв автомобил, на който слагат уредба и като цяло мисля, че монтажа стана много грамотно. За 2 години нямам никакви проблеми или оплаквания. Разхода много зависи от това колко я настъпваш, т.е. стила на шофиране. Градско в софия ми е 13-14 газ + 1.3-1.5 бензин на 100. Извънградско - 10-11 газ /100 със скорост до 110 и без излишно юркане. При по-агресивно шофиране разхода скача доста. Под 10/100 не е падал.
                        Доста различни мнения ЗА и ПРОТИВ газ прочетох за този двигател и изводите, до които стигнах са:
                        1. Много зависи каква е уредбата и монтажа.
                        2. Зависи и употребата и поддръжката на автомобила.
                        За мен лично бензиновия двигател има много висок разход за да се кара на бензин и дори и при пробег 8-10 хил км годишно си заслужава, ако възнамеряваш да караш автомобила повече от 2-3 години.
                        Преди да монтирам уредбата, от Миркат ми казаха, че едва изкарвали 30-40хил км и се налагало смяна на глава заради клапани. При последващо ходене при тях по друга причина, приемчика обясняваше, че минавали по 80 хил докато се стигне до проблемите с клапаните.
                        Ще се радвам ако и други колеги споделят мнение и впечатления след по-голям пробег на газ.

Коментар

Много благодаря на колегата за подробното обяснение.Предполагам бутилката е монтирана откъм гърловината за зареждане на резервоара?Може ли да споделиш колко ти излезе монтажа в Дружба?
                          +359 889 301 623 Явор

Коментар

Бутилката е монтирана от другата страна - в ляво, т.като исках да мога да свалям голямата седалка при нужда. За цена не помня точно, но мисля, че само уредбата с монтаж беше около 1200, а с допълнителните "екстри" - като смазване на клапаните, извод за зареждане под капачката на резервоара, първоначален преглед и регистрация на уредбата, и т.н. беше около 1400 тотал. Допълнителните неща са по желание на клиента :-) Малко по-скъпо от повечето газови уредби, които са със събрани разнородни компоненти от рода на "италиански дюзи, турска бутилка, български компютър", но мисля, че 100-200 лв разлика не си заслужава предвид дългосрочността на инвестицията и възможните проблеми, които могат да възникнат от кофти уредба или кофти монтаж.
                            Моята е с ОБД връзка и до сега не ми се е налагало да ходя на "донастройки" както се случва с повечето по-прости газови инжекциони, нито ми е светвал check engine-a - нещо обичайно при недобра настройка и работа на уредбата.
                            Ако си в софия може да се срещнем някъде и лично да разгледаш как са направени нещата по монтажа.

Коментар

Благодаря отново.Колебанието ми е основно за багажното пространство.Ще се свържем на лични.
                              Поздрави.
                              +359 889 301 623 Явор

Коментар

Благодаря отново.Колебанието ми е основно за багажното пространство.Ще се свържем на лични.
                                Поздрави.
                                ПП.Кутията на колегата е препълнена.
                                +359 889 301 623 Явор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X