Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за диф и по-точно за ......

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за диф и по-точно за ......

Първоначално публикуван от schakala Преглед на мнение
    До колкото ми каза предния собственик е 1.0. По какво мога да го разбера.По това което съм чел мисля, че няма 83г с 1.3 мотор или бъркам тотално.
    Кожуха на моста е по малък от на 1.3 . Ако ти е свален дифа преброи зъбите на пиньона и короната .Предавателните числа на 1.0 и 1.3 са различни http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=44411
    Последно редактирано от New hope; 08-02-10, 18:49. Причина: добавяне на текст
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
      Кожуха на моста е по малък от на 1.3 . Ако ти е свален дифа преброи зъбите на пиньона и короната .Предавателните числа на 1.0 и 1.3 са различни http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=44411

Ще проверя ама утре трябва да го разглобя/дифа/ за да ги преброя.

Много благодаря за инфото.

Коментар

Ще проверя ама утре трябва да го разглобя/дифа/ за да ги преброя.

Много благодаря за инфото.
        Колега,скоро взехме един троянски самурай с блокаж,оказа се че когато лоста на блокажа е спуснат блокажа е зацепен ,а когато дръпнеш лоста-освобождаваш блокажа.Имаи го впредвид
        няма начин да няма начин
        http://album.bg/offroad_
        0878 613 163

Коментар

До колкото ми каза предния собственик е 1.0. По какво мога да го разбера.По това което съм чел мисля, че няма 83г с 1.3 мотор или бъркам тотално.
          Има нещо вярно, че няма 83 набор с 1.3 мотор.
          Ако не е испанската сглобка, трябва да е 1000сс с 4 скорости.

А да ви питам кои са "тесните" и кои са "широките" мостове?

Коментар

испанци 83 набор няма ,доколкото ми е известно..
            куче или вълк?
            в клетка ,или свободен?
            въпрос на личен избор.
            Вихрен Илиев
            0888249888
            blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
            Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Вчера проверих някой неща. Моторчето е 1.0 и въпреки,че както казват повече от хората във форума, че е малък/като кубатура/ ще си го правя с него пък после ще видим.
              Муфата си е на мястото и е в перфектно състояние само,че ще имам доста работа по възстановяване на механизамът по задействането и.
              Ръчка за блокажа в купето въобще липсва както и жило и т.н., но ще отскоча до Троян и да се надявам, че ще намеря втора ръка,съмняваме да има нови, с две думи имам да копувам много неща поради състоянието в което го взех / само за 500 лв./
              А, още нещо моето Самурайче е с барабанни сричачки и отпред и отзад а никъде по книгите и спецификацийте няма такъв модел, и там ще има доста работа.
              Така и така е станало на въпрос да питам в тази тема ако е правилно-след като съм качил ресьорите върху дифовете има ли амове с такава дължина на Калмини ,TJM или нещо подобно с добро качество.
              И накрая-чистокръвен Японец е това се доказва и по разчитане на №-ра на шасито.
              Благодаря и на колегите който се включиха вчера.

Коментар

Вчера проверих някой неща. Моторчето е 1.0 и въпреки,че както казват повече от хората във форума, че е малък/като кубатура/ ще си го правя с него пък после ще видим.
                Муфата си е на мястото и е в перфектно състояние само,че ще имам доста работа по възстановяване на механизамът по задействането и.
                Ръчка за блокажа в купето въобще липсва както и жило и т.н., но ще отскоча до Троян и да се надявам, че ще намеря втора ръка,съмняваме да има нови, с две думи имам да копувам много неща поради състоянието в което го взех / само за 500 лв./
                А, още нещо моето Самурайче е с барабанни сричачки и отпред и отзад а никъде по книгите и спецификацийте няма такъв модел, и там ще има доста работа.
                Така и така е станало на въпрос да питам в тази тема ако е правилно-след като съм качил ресьорите върху дифовете има ли амове с такава дължина на Калмини ,TJM или нещо подобно с добро качество.
                И накрая-чистокръвен Японец е това се доказва и по разчитане на №-ра на шасито.
                Благодаря и на колегите който се включиха вчера.
                За включването на блокажа по добре използвай от ръчна спирачка( има место доста ) За жило аз лично използвах от ръчна спирачка на БМВ 320

П.П. Просто всичко е на натаманяване

И още нещо важно на одбелязаното место трябва да има пружина
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от New hope; 10-02-10, 11:43. Причина: добавяне на текст

Коментар

Благодаря колега Speed, ще се възползвам от предложението и ще го натаманя поне с това нямам проблем-в час съм.Само незнам какви амове да сложа,ти знаеш ли от какво стават след като съм го вдигнал.

Коментар

Благодаря колега Speed, ще се възползвам от предложението и ще го натаманя поне с това нямам проблем-в час съм.Само незнам какви амове да сложа,ти знаеш ли от какво стават след като съм го вдигнал.
                    Аз си сложих същите амове ,ама отзад не ми харесва и ще променям захващането на горното ухо

Ето снимка и на пружината на блокажа
                    Прикачени файлове

Коментар

Колега schakala моят Саморай е също с блокаж и е 1000 кб само че е 86г пращам ти снимка на ръчката на блокажа.
                      Прикачени файлове
                      [CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]

Коментар

Благодаря на Speed end Ganini, добре че в този форум има и такива които помагат на прохождащите но както казват хората никой не се е родил научен.Утре съм в София за да купувам чаркалаци,чух се с продавача и ми даде добри цени, после до Троян и почвам. При възможност ще качвам снимки,но съжалявам че не го снимах като го купих а и по добре иначе някой можеше да се уплаши и да забрави за Сузуки.Кажете ако имате опит можели да сложа дискови спирачки и отпред и отзад,за отзад вече четох темата но и отпред съм с барабани,та можели и операцията дали е подобна.Знам,че не е тука мястото ама да не отварям нова тема.
                        Още веднъж благодаря

Коментар

[QUOTE=schakala;1039362[/QUOTE]

Самурай с нормално работещ блокаж НЯМА.Чакал,

Както колегите правилно отбелязаха, когато жилото е НАТЕГНАТО, блокажа е ИЗКЛЮЧЕН !!! т.е. Пружината, която включва блокажа е стояла 20 и кусур години натегната и вече не зацепва със същата сила.
                          Решение No1 подлагаш шайби под пластината.
                          Решение No2 сменяш пружината с пружина депфера на диск за съединител... (не знам от какъв бус или кола беше, намерих го в сервиза в кофата) пасва по размер от нещо.
                          Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                          http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Сложи газови волгови амове,стотина лева са двата и са добри....стават
                            няма начин да няма начин
                            http://album.bg/offroad_
                            0878 613 163

Коментар

За пружината и действието на самия механизъм разбрах че е проблем почетох доста по темата но намерих всичко по него и ще е ок!
                              За амовете благодаря, а имали такива размери от по-престижните фирми. Каскадьора сподели виждам че си отворен в занаята-помогни

Коментар

За амовете благодаря, а имали такива размери от по-престижните фирми. Каскадьора сподели виждам че си отворен в занаята-помогни
                                Аз лично кара бегачката с CALMINI, а паркетника с Al-Co 4x4.
                                Калминито при ниски скорости друса ужасно, но като засилиш, държи колата много здраво в пътя.
                                Тук съм показал някой неща със снимки.
                                Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                                http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X