Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за диф и по-точно за ......

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за диф и по-точно за ......

Здравейте на всички съфорумци,

Имам въпрос за следното. Аз съм прохождащ във вашата среда и ме интересува следното:
    На задния диф на сузукито което си купих има следното:

http://forum.offroad-bulgaria.com/pi...ictureid=26812

А там стой ето тази джажа.Каква е ролята и какво изпълнява,нещо като блокиране на дефа или...
    http://forum.offroad-bulgaria.com/pi...ictureid=26813

http://forum.offroad-bulgaria.com/pi...ictureid=26814

Питам защото го взех в много лошо състояние и към това нямаше нищо свързано освен кабел които видно е отрязан.Разглобяването е от моя страна като на шпилките стоеше тази вилка/или каквото е там/.
    Последно редактирано от Ясен; 08-02-10, 15:01.

До: Въпрос за диф и по-точно за ......

Съдейки по снимките,някой е правил блокаж.Дали е успял...не мога да преценя така.
    Не е оригинално,при Витарите таковО нЯщо няма...
    Жиците май са за соленоид,който да включва вилката...гадая...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Здравей,колега според мен някои се е опитвал да прави блокаж.Но жицата която си видял не е за задеистване на блокажа а е за датчик които показва че блокажа е включен.Задейстеването на този блокаж е механично(виж дупката в края на оста на която е вилката).Задеистването е било вероятно със жило,ако въобще е действало.
      0885719173-Красимир

Коментар

Оригинално е....или поне това което е останало от него.Заден блокаж му се вика и има писано за него тук.
        Сузуки Самурай-старт от скрапа
        0885192667

Коментар

Часта е оригинална личиси - поне по колите имам стаж и по-точно тенекийте,та имам поглед когато нещо е преправяно а и гнездото на дифа е оригинално.Незнам да ли е от това че е по-стар като модел.Самураят е 1983г.В купето имаше предвиденият отвор за ръчка с жило но беше празно а може и да е имало преди, напомням,че го взех в лошо състояние/от към купе/ иначе мотора е ок, от основен ремонт-тотален.Та мисълта ми е ако се задейства с жило дали означава че има пълен блокаж-по какво да разбера помогнете със съвети и напътствия, смятам че има доста хора с много добра компетенция по-въпросите за Самурайте.

Коментар

Колега Samurai 1 откакто съм се регистрирал гледам да чета повече и тогава да питам нещо неясно но не открих.Мисля, че не ми спори с търсачката.

Коментар

Може да се вастанови ,но трябва да провериш дали стои и муфата която зацепва (махни капачето на кожуха на моста ) .
              Прикачени файлове
              Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
              New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Всичко от дифа е извадено/полуоските/ с цел смяна на лагери,семеринги и др. ,но отдавна понеже бях замразил плановете си и сега ги подновявам, та не си спомням да е имало такава муфа.Ако е така мога ли да се снабдя отнякъде и какво ми предстой още по възстановяването. Благодаря за съвета!!!

Коментар

Защо ли останах с впечатлението,че става въпрос за Витара...Някой променял ли е нещо по първия пост или съм изперкАл тотално???
                  П.П.Самурай с блокаж знам че има...
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от schakala Преглед на мнение
                    Всичко от дифа е извадено/полуоските/ с цел смяна на лагери,семеринги и др. ,но отдавна понеже бях замразил плановете си и сега ги подновявам, та не си спомням да е имало такава муфа.Ако е така мога ли да се снабдя отнякъде и какво ми предстой още по възстановяването. Благодаря за съвета!!!
                    Муфата е надяната на десния полувал ( късата) . Потърси при търговците на авточасти втора употреба .Мостовете от какъв Самурай са 1.0 или 1.3 ?

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                      Защо ли останах с впечатлението,че става въпрос за Витара...Някой променял ли е нещо по първия пост или съм изперкАл тотално???
                      Колега и аз останах с такова впечатление.Затова написах,че някой е слагал блокаж а то при самураите си го има оригинално.
                      0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                        Соти моя Самурай е с блокаж оригинално Моя е японски ( с тесни мостове ) а испанските ( широки мостове ) нямат блокаж

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                          Соти моя Самурай е с блокаж оригинално Моя е японски ( с тесни мостове ) а испанските ( широки мостове ) нямат блокаж

Благодаря за инфото.Аз съм от едно селце близо до Ловеч и знам, че в Троян има човек който продава части втора ръка.Абе това е само началото.

Коментар

Първоначално публикуван от schakala Преглед на мнение
                            Благодаря за инфото.Аз съм от едно селце близо до Ловеч и знам, че в Троян има човек който продава части втора ръка.Абе това е само началото.
                            Обаче имат разлика муфите дали е от 1000 кубика или 1300 да знаеш (разликата е в по долемия диаметър на полувала на 1.3)затова те питам от какъв Самурай е моста

Коментар

До колкото ми каза предния собственик е 1.0. По какво мога да го разбера.По това което съм чел мисля, че няма 83г с 1.3 мотор или бъркам тотално.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X