Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със съединителя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със съединителя

Искам да попитам има ли възможност за регулировка съединитела на Витарата ми. 95г. е 1.6, 8 клапана... Трудно почнаха да влизат скоростите( особенно задната) и се появи свободен ход около 3-4 сантиметра, дали може да се регулира или направо за смяна. Трудно се натиска обаче си отделя отдоло... дали трябва да си раздвижи бронята ? ще съм благодарен на всякакви мнения
    0884 626 333

До: Проблем със съединителят

Плаче за нов зарежи ги тия регулировки и разни работи ако е много километри право го изхвърляй и си вземай комплкет(притискателен,лагер,фрикционен).Иначе може да се регулира долу до скоростната кутия има една планка която държи бронята оттам се регулира.
    Бялото BUZUKI 1.6 8в
    0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Жилото има винт за реглаж долу на вилката.
      Ако ти отделя високо, значи е започнал да се износва но не би трябвало да имаш проблем със скоростите,а да преплъзва.
      Ако е започнал да отделя много ниско и да влизат трудно скорости, може да имаш разтегнато въже или скъсана или огъната ламарина там където жилото влиза в купето.

Коментар

Има и още нещо-на самият лост който се задейства от жилото в другия му край има отвор с вътрешни шлици, който се нанизва на вала който завърта лагера за задействане на притискателния диск. Ако с гайката не се оправи положението-охлабва се затягащия болт над шлицевия отвор, вади се лоста, и се завърта на един или два шлица назад. Тогававече може да се направи регулировката.
        А ако и тогава не стане-значи има нещо по-сериозно. И май няма да се размине без сваляне на кутията. Не е много трудно-държат я 4 болта+2 на стартера. Ама си трябва канал или подемник.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз също имах такъв проблем и се оказа, че там кадето жилото преминава през ламарината за да влезне в купето, ламарината се беше скъсала. Оправихме го с една планка между стойката на жилото и купето.

Коментар

До: Проблем със съединителя

Да, и аз имах същия проблем. Писал съм за него и съм направил снимка как съм го оправил ама беше някъде преди година.
            На шлици е и оста на педала в купето,така че и там може да се е охлабило.
            Ето я темата: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E8%F2%E0%F0%E0
            Интересно какво ще се окаже в този случай?

Коментар

Колега,провери си оста на която се държи педала на съединителя Да не се е огънала.Конструктивно не е решено добре-педала е висящ тип,а не е между две планки,като на повечето автомобили.
              Успех!
              Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                Колега,провери си оста на която се държи педала на съединителя Да не се е огънала.Конструктивно не е решено добре-педала е висящ тип,а не е между две планки,като на повечето автомобили.
                Успех!
                Един приятел си смени съединителя и пак не отделяше. Оказа, че причината е в точно тази ос на педала.
                ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Аз също имах проблем преди време със съединителя. След ремонт (планка на купето,където влиза жилото - беше скъсана ламарината ) без сериозен ефект смених съединителя. Оказа се,че съм купил Витарата с комбинация от ладов притискателен диск - смених всичко с Valeo комплект и се получи - сега нямам проблеми.
                  Б. Бонев
                  0осем88две6шест71три

Коментар

Ако решиш да сменяш има колега от форума който прави добри цени за съфорумци.Въэползвал съм се от услугите му и съм доволен.Става въпрос за съединител.Дано минеш по тънката лайснапри мен не стана.
                    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Задължително ще проверя педала и жилото и ще пиша. Не съм и предполагал това за педала...
                      0884 626 333

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                        Ако решиш да сменяш има колега от форума който прави добри цени за съфорумци.Въэползвал съм се от услугите му и съм доволен.Става въпрос за съединител.Дано минеш по тънката лайснапри мен не стана.
                        Задължително
                        0884 626 333

Коментар

и подписа

Коментар

Колега,откри ли от какво е проблема със съединителя?Очакваме да споделиш
                            Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

И аз имах проблеми със съединителя,значи за да натисна съединителя трябваше огромно усилие-буквално с двата крака.Отидох при майстор оказа се че трябва да се смени феродов диск и лагера за всеки случай,но като погледна огледалния(претискателен)диск се оказа с язви и демпферите бяха омекнали или отвърнати.Така накрая смених пълен комплект Валео(претискателен,феродов и лагер-260лв.+30лв жило за съединителя.Според мен нещата са относителни,трябва да се отвори и да се види и вече да се прецени какво е за смяна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X