Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на лебедка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Монтаж на лебедка

Е тогава ще ви кажа за тръбичките.
    Отдалечаваш ги малко от гредата (15мм) и мушиш от горе надолу самата стойка. Стягаш си стойката с болтовете. после за всеки случай подпъхваш една гума да не трият и я връзваш с кабелни вързанки. Тръбичките са метални и точно там са на завой за да тръгнат нагоре по шасито за баира над задната гума. Получава се лесно ако е измито добре да не ти пада кал и пясък в очите. Най-много пречи испуха. Точно там има гърне и е много близо. Едвам сложих шайбите и гайките. Това, мойто е тестов прототип. Има две грешки. Като го поправя ще пусна чертежите.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Според мен най-добрия начин за монтаж на лебедка на Витара е като този:

Сравнително достъпна за обслужване и помагане при нареждане на въжето. Прибрана е максимално назад за да не измества тежестта напред.

Монтажа като на "drukman" е също перфектно решение. Лебедката е на сухо и достъпно място с единственото неудобство ако иска някой да сяда отзад, но мисля, че не невъзможно.

Ще се опитам да обясня, защо се спрях на моя вариянт. Това е една стойка с лебедката, която с помощта на два щифта се поставя на предварително поставени гилзи в предната броня.

Сега като се замисля закрепването може да е много по просто като например само с болтове. Все пак цялата лебедка оригинално се държи на 4 болта М8, но тук тръгнаха едни спорове за здравината на конструкцията и аз се подведох. По принцип идеята ми беше да си я нося заедно със стойката постоянно (добре закрепена) в багажника на сухо и топло и най-вече балансиращо теглото място. Ще сложа и такива гилзи на стойката на теглича и ще мога да я поставям и отзад и отпред. Дори съм мислил да стои монтирана в багажника и да имам малка вратичка на врата, през която да вадя въжето. Не съм се спрял и на вариянта с прибирането зад предната решетка, защото в последствие мислих да слагам, а и сега вече имам климатик.
      Последно редактирано от slavin; 08-02-10, 11:42.
      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Мен би ме домързяло да я местя постоянно,да не забравяме и кабелите...
        Какво ще кажете за дебелината на плочата,при условие,че рамата е около 2 мм дебела,необходима ли е плоча 6мм или 8мм,а не например 4 мм?Изключвам Славиновата кострукция ,която е по-различна.
        Последно редактирано от antiroad; 08-02-10, 12:48.
        0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
          Какво ще кажете за дебелината на плочата,при условие,че рамата е около 2 мм дебела,необходима ли е плоча 6мм или 8мм,а не например 4 мм?Изключвам Славиновата кострукция ,която е по-различна.
          Лебедката стои върху ламарината и когато е в действие тя се стреми да огъне ламарината в задния край нагоре, а впредния надолу. Според мен няма проблем да е 4мм, но трябва да се оребри добре, за да не се огъне. Примерно в предния и задния край да е огъната на гор или надолу... и все пак 4мм изглеждат анемично.

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
            .....Монтажа като на "drukman" е също ....... единственото неудобство ако иска някой да сяда отзад, но мисля, че не невъзможно........
            В Г-то може да се седи отзад макар и не много удобно. Имал съм Витара, ако сложиш като мене лебедката, по-добре да изхвърлиш седалката.

....По принцип идеята ми беше да си я нося заедно със стойката постоянно (добре закрепена) в багажника на сухо и топло и най-вече балансиращо теглото място.......
            Коментирано е: Лебедка в багажника е лебедка която няма да се ползва.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Лебедката стои върху ламарината и когато е в действие тя се стреми да огъне ламарината в задния край нагоре, а впредния надолу. Според мен няма проблем да е 4мм, но трябва да се оребри добре, за да не се огъне. Примерно в предния и задния край да е огъната на гор или надолу... и все пак 4мм изглеждат анемично.
              Ами тя плочата нали е п-образна?
              0887/400121 Антон Донев

Коментар

Вече монтирах лебедката,благодаря на колегите за помощта!
                Описвам набързо детайлите по манипулацията.
                Най-напред се демонтира декоративната решетка и след това се изрязва частта от гредичката между фаровете ,колкото пречи на лебедката.След това се заваряват две г-образни планки от вътрешната страна на гредичките на рамата.Подготвя се плочата,върху която ще се монтира лебедката,като предварително се разпробиват отворите/естествено ,ако нямате оригинална ,готова/.Монтирате плочата,след това и лебедката,накрая водача на въжето,предпочетох планките ,които държат водача да ги заварим зад тръбите,за да може последният да бъде по-прибран.Тъй като нямах досега монтирана ключ маса,монтирах прекъсвач/пише мах 2000 А/ ,който прекъсва минуса от единия край откъм акумулатора,а от другия се разклонява един път към лебедката и втори път към купето и стартера/към него имаше изведен директен минус/.Доста внимателно си поиграх с дек.решетка,хич не ми се режеше емблемата,но мисля ,че реших проблема нелошо.Имам едно притеснение/което смятам донякъде за безпочвено/-плочата на лебедката е дебела 4,5 мм,просто такъв материал имах под ръка.Но имайки предвид формата и/п-образна/,посоката на опън и мижавите 10мм "болченца" ,с които се закрепя лебедката ,мисля ,че не съм сгрешил.
                Надявам се да сте харесали моят монтаж и ако сте забелязали недостатъци,покажете ги за да не повтарят и другите моите грешки!
                Прикачени файлове
                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Колега браво, много добре си се справил. На мен ми харесва как е станала.

Коментар

Браво, много добре е станало
                    Santa Fe 2.2, 155к.с., 2009г.
                    Suzuki Samurai, 1.6, Silverstone 33x10.5x15

Коментар

Поздравления. Със здраве да си я ползваш.
                      Прекъсвача от къде го намери и защо е под капака?
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Хубаво и здраво е станало колега,и на мен ми предстой монтаж само че на уаз.За мен обаче монтажа в средата или отзад на колата ми се струва много по функционален.При твоя монтаж ако си сам и се наложи да се теглиш и си се вързал за дърво отстрани на джипа въжато се намотава на единия край на барабана и ако не спреш навреме пръска лебедката,виждал съм го.
                        Ако лебедката е отзад и прекараш с водачи въжето отпред,можеш да се вържеш където искаш-въжето идва към лебедката все от една точка.Ако сложим и редач който да държи въжето стегнато става още по добре.
                        Опитвам се да измисля някакъв чистач на въжето нео като кече напоено в масло да обира поне тинята,а и да притиска въжето умерено при навиване на празен ход.Какво мислите??
                        няма начин да няма начин
                        http://album.bg/offroad_
                        0878 613 163

Коментар

Първоначално публикуван от dany.1 Преглед на мнение
                          ......Опитвам се да измисля някакъв чистач на въжето нео като кече напоено в масло да обира поне тинята......
                          Дебела гума с две дупки свита на омега и сложена по трасето върши и двете неща. Чисти и задържа. Кече не е добре защото е предпоставка за полепване на боклук който после влиза във въжето. Калта не е такъв проблем. Поне аз още не съм го забелязъл. Най лошо е да дърпаш ниско в планината на кишата и после да ти притрябва лебедката горе на върха когато всичко е здраво замръзнало.

....бе ти колко години мислиш да го ползваш това въже?
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Да така с гумата е хитро,прав си.Утре идва лебедката и почвам монтажа...
                            няма начин да няма начин
                            http://album.bg/offroad_
                            0878 613 163

Коментар

Много добре се е получило. Да ти служи вярно.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                                Поздравления. Със здраве да си я ползваш.
                                Прекъсвача от къде го намери и защо е под капака?
                                Прекъсвача всъщност е така наречената плюсова ключ маса/и двете клеми не контактуват с корпуса/.Не можах да си харесам място в купето,нямах и кабели подръка,бързах...домързя ме.Иначе прекъсвача го купих от "камионджийски " магазин в Сливен-28 лв.
                                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X