Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ Витарата Претриса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ Витарата Претриса

Този майстор е във стария дап 2 на крайезерният път елконаджия.До фирма ХОСЕ.

Коментар

Кеде мога да я почистя(дюзата) във Варна.

Коментар

Търсиш кой има ултразвукова вана, ето тези: http://www.spectromatic.net/
        "Във Варна магазина им е на ул. Ал. Дякович 18 (срещу обръщача на автобусите в района на ЖП гарата), Христомир Скулев е човекът (610632; 0889 204 312). Цена 15 лв/бр., процедурата е около 2-2,5 часа. Даже ги тестват дали разпръскват в норма. Само трябва да ги занесете свалени и с нужните уплътнения към тях." Това е от форума на рено

Коментар

Благодаря за съвета ще отида и дотози майстор

Коментар

Ще съм много благодарен ако някой даде съвет за майстор във Варна който наистина да е доста запознат специално с Витарите който може и е сигурен,че ще ми регулира един път за винаги-ТПС-и,обороти,центровки,и т.н.Защото на местата който съм ходил до сега всеки пипа както си знае и нищо и половина и на всичкото отгоре си измислят за проблем ми обясняват някакви глупости само за да замажат на човек очите и да ти вземат парите.Витарата е 1.6 моно напълно обслужена не пали и не работи равномерно и това е.Благодаря предварително.

Коментар

Добре де, а на газ все пак как е? Въобще ли не си пробвал?
              Там дюзи и ламбди не играят

Коментар

Здравейте отново значи газовото не свързано за сега защото на газ постоянно гаснеше по светофарите,но като съм го включвал от време на време не се усеща толкова силно претрисане,може и да има проблема и на газ но почти не съм я карал на газ,а един майстор ми каза че това можа да е пегорял клапан и затова да прави такива мръсотии така че утре ще мерна компресията което знам че не е критерий но в случая трябва да покаже защото скоро регулираха клапаните.А газовото един от многото майстори при кото ходих го изключи за да вървяла на бензин да се изчисти по негови думи,но вече 1000км никаква разлика няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Dankov Преглед на мнение
                  ... че утре ще мерна компресията което знам че не е критерий но в случая трябва да покаже защото скоро регулираха клапаните.А газовото един от многото майстори при кото ходих го изключи за да вървяла на бензин да се изчисти по негови думи,но вече 1000км никаква разлика няма.
                  Компресията не знам, но има и друг начин за мерене - двигателя е в покой, подава се налягане на цилиндъра, който се мери и се следи начина на спадане на налягането, ако има издухал клапан директно си се чува. Попитай майстора как се мерят цилиндрите с компресор, ако знае и не го мързи, ще го направи. Другото е гадаене по черва от гълъб.

Малко не разбрах защо са ти изключили газта - няма ли си копче за принудително преминаване на бензин?

Не каза проверявал ли си, дали при палене дюзата пуска изобщо бензин?
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Газовото го изключи елконаджията-и той не знае защо,дюзата я занесох днес да я изчистят на ултразвук(утре ще я взема),но първо смених горивния филтър(до резервоара) който не беше за смяна,но за проба го смених,помпата в резервоара и тя работи нормално,направих си и стартера,че задържаше бендикса,купих нов бендикс и втулки,и утре ще видя дали с изчистената дюза ще има разлика.

Коментар

Взех дюзата с гаранция,че е почистена и отлично работеща,монтирах я както трябва проверих всичко останало което бях разглобил и ПРОБЛЕМА ОСТАНА-Пали трудно(от втория третия път)после си вдига оборотите на 1500 докато позагрее,нормализират се оборотите на 800-900 и претриса.Вече незнам какво да сменям и при кой майстор да отида.Дайте съвет.

Коментар

Гледана ли е на стенд? С Осцилоскоп.
                        Ако не, пробвайте с един стробоскоп да видите прекъсват ли искрите. На централния кабел. За да е сигурно, че няма евентуални проблеми по запалването.
                        След това премерете компресията. Или както бе споменато надуйте цилиндрите в ГМТ.
                        Ако и това е наред, задействайте газовата, но добре настроена. Би трябвало да работи нормално, ама...

Коментар

Взех дюзата с гаранция,че е почистена и отлично работеща,монтирах я както трябва проверих всичко останало което бях разглобил и ПРОБЛЕМА ОСТАНА-Пали трудно(от втория третия път)после си вдига оборотите на 1500 докато позагрее,нормализират се оборотите на 800-900 и претриса.Вече незнам какво да сменям и при кой майстор да отида.Дайте съвет.
                          Днес сутринта ми направи подобен номер - отказа да пали на бензин, та трябваше да и се моля. На третия път тръгна, обаче вече бях наел и що стигнах до гаража имаше разбор на ситуацията. След 2 часа ровене и мерене се оказа прецакан контакт на релето, което прекъсва инжектора. Уж Бош, но ме съмнява Бош да са чували за него. Сложих едно "оригинално китайско" и сега пее.

Гадното е, че запали ли веднъж, после си работи, форсира се идеално, само на обороти малко се позамисля понякога.

Пускам го в тази тема, защото симптомите ми се сториха достатъчно сходни.

Коментар

Благодаря все пак но аз не съм толкова в час с тези релета а и вече незнам къде да отида на майстор защото всеки майстор започва да вади от 9 бари вода и накрая ми вика дай 30лв покарай малко тя ще се оправи.Ще опитам сам да открия пролема.Друг вариант няма.

Коментар

Оффф. Ако мислиш че нямаш сили да се справиш сам просто няма смисъл от всички тия приказки които се изписаха до сега.
                              Никой майстор няма да иска ти да му казваш какво да прави, а ще ти каже , да си го оправиш сам щом толкова знаеш.
                              Е, написаното остава и дано има някаква поза от него.

Все пак ако газовата е елиминирана като хората, би трябвало да е махнато и релето което изключва инжектора ,ама това си е пак гадаене

Коментар

Благодаря все пак но аз не съм толкова в час с тези релета а и вече незнам къде да отида на майстор защото всеки майстор започва да вади от 9 бари вода и накрая ми вика дай 30лв покарай малко тя ще се оправи.Ще опитам сам да открия пролема.Друг вариант няма.
                                Ако ще гадаеш сам, започни от най-простото (предполага се, че си кът от към обурудване):

Откачаш алуминиевата част на въздуховода, капваш директно върху дроселната клапа малко бензин (около 0.5 см3) и пробваш да запалиш. Ако запали веднага, значи ти се губят тоци по инжектора. Тръгваш по жицата и решаваш проблема - претрит кабел, окислен куплунг, извращения по инсталацията, такива неща.
                                НЕ пробвай да палиш на газ при откачен въздуховод! Сигурен съм, че знаеш, но човек лесно се улисва и забравя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X