Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Различни гуми при Витара?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Различни гуми при Витара?

Колеги, попрочетох разни неща из форума, но за разни други джипки и виждам че има риск и евентуален проблем да се карат джиповете 4х4 с различни гуми. Вярно ли е това? Не знаех че може да има проблем с това.
    В момента на Витарата отзад гумите и са 205/70/15 еднакви а отпред са 235/65/15 пак еднакви (не съм сигурен за височината на гумите - някъде около 70 беше). Мисля да ги сменям и предните да са поне 205 широки че с 235 има разлика голяма, а пък и не ми трябват токова широки гуми.
    Та по въпроса, може ли да се прецака нещо ако се кара 4х4 или само със заден мост? Сигурно има разлика в диаметъра на предните и задните в момента. Отпред нямам хъбове в главините които да се изключват...

До: Различни гуми при Витара?

Ако караш само на задно няма проблем какви са предните гукми ама ако караш 4х4 има вероятност да счупиш нещо.Като си ги чел тия работи защо повдигаш нова тема.???? Не се заяждам само питам
    Бялото BUZUKI 1.6 8в
    0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Защото четох и не намерих отговор на въпроса който имам конкретно за Витара. И пак да питам кое може да се счупи ако се кара 4х4 с различен диаметър гуми, нали всичко е метални зъбчатки, скорости и т.н. Не съм много добре запознат със задвижването на Витарата, а в момента съм точно с различни гуми и искам да съм сигурен ако е така да не я карам тогава... По добре да съм напълно сигурен сега отколкото да счупя нещо после, нали?

Коментар

Така е.Метални са ама не съм ясновидец да знам кое ще се счупи ако искаш напъни я и виж та и ние да знайм .А бе пробвай да носиш лява обувка 38 номер а пък дясна 45 и ми кажи как се чувстваш.
        Същата работа и при "Сазукито"
        Бялото BUZUKI 1.6 8в
        0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Първоначално публикуван от platinium Преглед на мнение
          ... нали всичко е метални зъбчатки
          Не всичко,... има метална верига, която се явява връзката м/у преден и заден мост.
          Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Първоначално публикуван от platinium Преглед на мнение
            Колеги, попрочетох разни неща из форума, но за разни други джипки и виждам че има риск и евентуален проблем да се карат джиповете 4х4 с различни гуми. Вярно ли е това? Не знаех че може да има проблем с това.
            В момента на Витарата отзад гумите и са 205/70/15 еднакви а отпред са 235/65/15 пак еднакви (не съм сигурен за височината на гумите - някъде около 70 беше). Мисля да ги сменям и предните да са поне 205 широки че с 235 има разлика голяма, а пък и не ми трябват токова широки гуми.
            Та по въпроса, може ли да се прецака нещо ако се кара 4х4 или само със заден мост? Сигурно има разлика в диаметъра на предните и задните в момента. Отпред нямам хъбове в главините които да се изключват...
            Сложи си еднакви гуми.И тогава карай на 4х4.В противен случай ще се счупи нещо по тарнсмисията.
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Силно препоръчително е и резервната да е със същия диаметър.
              http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Понеже и пред мен стоеше същия проблем, поразпитах доста хора а и попрочетох из форума. Та да обобщя-преобладаващото мнение е, че 4те гуми трябва да са еднакви ПО РАЗМЕР, не като марка. Не може отпред 205, отзад 235. При това положение съм съгласен, че при каране в режим 4х4 има опасност от съсипване на трансмисията. Но може гумите да са две по две от различни марки но еднакви като размер, разбира се, не говорим за регенерат и обикновени гуми, а за различни марки просто. Не виждам какво ще стане на трансмисията ако отпред са Мишлен 195/80/15 а отзад са Гудиър 195/80/15. Тук при нас УАЗ-ките се карат не винаги с еднаква марка гуми и то се карат в изключително тежък офф-роуд из рудника, но размера им е еднакъв. И никога не са имали аварирала трансмисия. А се вземат 4 еднакви по марка гуми, щото като купуваш четири броя е логично да ти ги дадат от една марка, не от различни.......Пак казвам, това събрах като мнения.

Коментар

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
                  ... Не може отпред 205, отзад 235. При това положение съм съгласен, че при каране в режим 4х4 има опасност от съсипване на трансмисията..
                  Всъщност може.Не е важна широчината на протектора,а диаметъра на гумата.Ако 4-те гуми са еднакъв външен диаметър,но с различна широчина на протектора-няма грижи.Но не е препоръчително...
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
                    Понеже и пред мен стоеше същия проблем, поразпитах доста хора а и попрочетох из форума. Та да обобщя-преобладаващото мнение е, че 4те гуми трябва да са еднакви ПО РАЗМЕР, не като марка. Не може отпред 205, отзад 235. При това положение съм съгласен, че при каране в режим 4х4 има опасност от съсипване на трансмисията. Но може гумите да са две по две от различни марки но еднакви като размер, разбира се, не говорим за регенерат и обикновени гуми, а за различни марки просто. Не виждам какво ще стане на трансмисията ако отпред са Мишлен 195/80/15 а отзад са Гудиър 195/80/15. Тук при нас УАЗ-ките се карат не винаги с еднаква марка гуми и то се карат в изключително тежък офф-роуд из рудника, но размера им е еднакъв. И никога не са имали аварирала трансмисия. А се вземат 4 еднакви по марка гуми, щото като купуваш четири броя е логично да ти ги дадат от една марка, не от различни.......Пак казвам, това събрах като мнения.

Само да попитам ти уазка ли караш.+ това уазките са правени за експлоатация от пияни руснаци така че на се учудвай че държат а като цени трансмисиите дали са еднакви с на сузукито?Не че не може да караш така но не е препорачително.
                    Бялото BUZUKI 1.6 8в
                    0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Колеги при мен гумите бяха две по две като грайфер, еднакъв размер и четирите. Когато карах на 4х4 малкия лост се вращаше на неутрално положение при зор. Като сложих еднаква шарка всичко се оправи. Според мен задължително гумите трябва да са напълно еднакви, за да работи машинката безпроблемно!

Коментар

Здравейте,има един човек в квартала който постоянно внася джипки от Англия и много рядко са с 4 еднакви /за шарката говоря/.Лично аз карам с 4 еднакви на витарата даже и на колата ми са еднакви
                        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Презумпцията е, че гумите трябва да са еднакви по тегло, за това трябва да са 4 еднакви. Ама нали не мислите, че ако измерите с кантар 4 гуми, те ще се окажат еднакви. Ами ако са еднакви, какво става ако предните джанти примерно са по-криви и се наложи повече тежести за баланс, или пък повече тежест има на едната.........
                          Едва ли и различните гуми са и толкова различни по тегло. Така че........За това според мен е важно да са еднакви по размер и толкова. А и никъде не прочетох из форума-карах с различни гуми и п...ах трансмисията.

Коментар

Витарата няма междинен диф ервнциал . Задължително 4 еднакви гуми
                            899180483

Коментар

Първоначално публикуван от aroren Преглед на мнение
                              Витарата няма междинен диф ервнциал . Задължително 4 еднакви гуми
                              Именно. 4 еднакви като размер, това е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X