Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво масло за диф. и ск.кутия - Сузуки Витара 1.6 90к.с.?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво масло за диф. и ск.кутия - Сузуки Витара 1.6 90к.с.?

Колеги нуждая се от вашето компетентно мнение за марка и вискозитет на маслата по трансмисията на "СУЗУКИ ВИТАРА"1.6 90г. с ръчни скорости и автом.хъбове.Просто искам да помогна на един от нашите но човека няма интернет.Предварително ви благодаря.

отиди в магазина на миркат на тимок 8 и там ще ти дадът каквото трябва.

Коментар

типът на маслото трябва да го има в книжката /ръководството/
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

РЕ:

За скоростната кутия 75w/90 за дифовете 80w/90 . Общо излиза около 170 лв лики моли .
        Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

В скоростите 4/5 - 1.5/1.7л
          Преден диф - 1л
          Заден диф - 2.2л

Коментар

"kinex",за литрите разбрах но ме интересува каква марка и вискозитет."vOid"благодаря и на теб."Тедо нямам ръководство.....

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW
              "kinex",за литрите разбрах но ме интересува каква марка и вискозитет."vOid"благодаря и на теб."Тедо нямам ръководство.....
              щом питаш сигурно нямаш, но някой колега от форума може да си направи труда да прочете /все някой има ръководство/
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Воид написа вискозитета.
                Някои знае ли дали в дифовете може да се сложи синтетика 75W140.
                Ако отзаде е с LSD би трябвало да е такова. Още повече че се препоръчва при големи натоварвания.

Коментар

Наистина е спешно,нашия човек снощи е ходил някъде да се окопава ,ама се натъкнал на скала и си е спукал дифа,като се има и в предвид,че има и доста мъгла пък и той няма халогени -----сещате се Вече всичко е оправено но не знаем какво масло да сложим.Вторият ми джип беше "ВИТАРА" но не съм сменял масла по ходовата част....... така,че не съм запознат.Иначе има с какво да помогна ако има нужда?????

Коментар

Наистина е спешно,нашия човек снощи е ходил някъде да се окопава ,ама се натъкнал на скала и си е спукал дифа,като се има и в предвид,че има и доста мъгла пък и той няма халогени -----сещате се Вече всичко е оправено но не знаем какво масло да сложим.Вторият ми джип беше "ВИТАРА" но не съм сменял масла по ходовата част....... така,че не съм запознат.Иначе има с какво да помогна ако има нужда?????
                    Ами те колегите са ти казали за вискозитета. Ако джипката отзад е с LSD диф - за него трябва специално масло за такива диференциали ( като ей това например ) . Иначе - лошо ...

За обикновен диф и такова върши работа.

Естествено, има и други варианти
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Какво е "LSD" и как да разбера какъв модел е дифа?

Коментар

Limited slip diferential,или диференциял с ограничено приплъзване.Процентен блокаж му викат някои...Проверката се прави на стенд(валци)или на място като повдигнеш моста,оставиш на някоя скорост да се въртят колелата и се опиташ да спреш едното.Но така не можеш да ''хванеш процентите'',а само дали работи или не...
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Диференциал с ограничено приплъзване.
                          Не знам как е на витарата, но при мен на колонката на шофьорската врата има цветен стикер с предупреждение, че колата е с LSD. Освен това, отзад на самия диф имам стикер, на който е посочено, че е LSD.

Проверка дали е такъв - джипката вдигната на подемник. Въртиш едното задно колело, ако другото се върти в същата посока - LSD е.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

ВОИД НАПИСА ВИСКОЗИТЕТА

Питах за 75W140 ако някои знае да каже.
                            По добре ли е или е същата работа.

Коментар

Проверка дали е такъв - джипката вдигната на подемник. Въртиш едното задно колело, ако другото се върти в същата посока - LSD е.
                              А бе,не е точно така.И аз мислех,ама видях LSD-та дето си се въртят като нормален диф... А и моя...
                              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X