Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стържене при включено 4х4???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Стържене при включено 4х4???

През дек като падна снега а си беше и доста студено за първи път чух подобно стържене. Интересно че като изкл предния мост спря.. после пак вкл и се чува ! Дори май силата зависеше от скоростта ама не съм сигурен. След ден-два като се стопли нямаше шум. Ами това е. Ако не бъркам предната вечер минах през затворен път/със знак/ заради непочистен сняг - ами минах за разлика от някои дето останаха да чакат
    Та дали наистина някъде на незнайно място не се натрупва сняг-лед и така ?
    Николай
    VITARA 1.6, 93 къса кабр
    КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Не знам ,гледал съм я под лупа......няма ниъде лед или сняг!Сега в снега пак се появи....ама вече не ми пука газ и толкова!!!
      Тази сутрин един колега ми се оплаква от същия шум и той се чуди от каде е.Появил се е след превземане на преспи.Вече си мисля,че влиза някаде сняг,вода,замръзва и създава проблеми.Като покарам 15-20 км. на 4х4 спира.........
      Mercedes G 230E

Коментар

Колеги аз имах съштия проблем.При изклучен преден диф стържеше много яко,при вклучване на предния мос подаване на газ шума изчезваше.смених тампона на паразитния хебел,заштото го нямаше и шумът изчезна

Коментар

Първоначално публикуван от joro vitara Преглед на мнение
          Колеги аз имах съштия проблем.При изклучен преден диф стържеше много яко,при вклучване на предния мос подаване на газ шума изчезваше.смених тампона на паразитния хебел,заштото го нямаше и шумът изчезна
          При изключен нямам проблем,при включен,като отнема газта престъргва 2-3 пъти и пат изчезва!
          Mercedes G 230E

Коментар

Така, така. И аз, да се оплача. Отвратително стържене някаде отпред.
            Когато завия на ляво, започва да стърже от ляво. Когато завия на Двсно стърже от дясно. Завъртам волана наляво, надясно бързо и настъпва тишина.
            Разглобих всичко по предницата. Няма следи от триене. Почистих, смазах, зглобих и стърженето отново е на лице. Единственото нередно, което открих е предал се шарнир.
            В неделя ще разглобявам пак.
            888131021

Коментар

Първоначално публикуван от GITS Преглед на мнение
              Така, така. И аз, да се оплача. Отвратително стържене някаде отпред.
              Когато завия на ляво, започва да стърже от ляво. Когато завия на Двсно стърже от дясно. Завъртам волана наляво, надясно бързо и настъпва тишина.
              Разглобих всичко по предницата. Няма следи от триене. Почистих, смазах, зглобих и стърженето отново е на лице. Единственото нередно, което открих е предал се шарнир.
              В неделя ще разглобявам пак.
              Виж и накладките на спирачките
              не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Гледах ги, няма следи от някакво неравномерно триене. Изглеждат си добре. Поизносили са се. Ще огледам пак, но не ми се вярва да е от тях.
                П.П.
                Като се замислих стърженето се появи, малко след като смених каре на полуоската.
                888131021

Коментар

Вчера свалих хъба(ръчен) от към страната на шума , нямаше го О -пръстена в канала(какво съм гледал когато сменях хъбовете). Имаше вода и по шлиците на полуоската , но на хъба си маше достаъчно греси нищо му няма. Почистиш всичко и вкарах със спринцовка 1 куб. см , диф масло между бронзовата втулка и поуската. Днес(23.01) ходих почти до Арковна (Камчия замръзва почти нямаше патки).Времето беше отврат , преспи , вятър , но всичко беше ОК. Почти след 100 км отново се чу отвратителния шум , вече по тих(същия когато спиците на велосипед сложиш нещо да опира - като децата) Определено е повече когато изключа предняи мост от раздатката. Явно трябава да махна полуската , може бронзовата втулка да е превъртяла и да ходи напред-назад .Прахоуловителя(семринг) от вътрешната страна е добър . Отврат в края на сезона да правя ремонт . Утре пак с голфа през преспите.
                  899180483

Коментар

Тази вечер разглобих хъба и с лупата видях къде трие . Започнах да вадя и полуоската (лявата) ,но се оказа ,че скобата за парнира и наккрайника ми я няма в къщи.Та какво открих : законтрящата шайба ,която фиксира гайката на лагерите на главината трие в едно зъбче фиксиращо е дна зегерите в хъба . Утре ще помисля коя от трите идеи да приложа . Въпроса е до 0.2-0 .3 мм . Но каква е причината точно като стана -25 градуса да почне да опира още не съм измислил. Т.е. никаква не съм я свършил. някъде се е получилил луфт(вероятно е в хъба). Ето и малко снимки ?
                    Прикачени файлове
                    899180483

Коментар

Имам същия проблем.
                      Пробвах да сменя хъбовете - няма разлика.
                      Значи проблема е на друго място.
                      Като се пооправи времето, ще сваля полуоската, да видя как е задната втулка и семерингата. Защо само под нулата, не знам.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                        Имам същия проблем.
                        Пробвах да сменя хъбовете - няма разлика.
                        Значи проблема е на друго място.
                        Като се пооправи времето, ще сваля полуоската, да видя как е задната втулка и семерингата. Защо само под нулата, не знам.
                        Аз сега съм без хъбове (капачки) и си стърже!!!Проблема е на друго място.Днес е по-меко и шума е доста по-слаб.
                        Mercedes G 230E

Коментар

свалих лявата полуска .Тя се сваля лесно. Нищо и няма на броновата втулка . Хлабината м/у шийкайта на полуоската и втулката е около 0.15мм /Ф 28/. Т.е. нормална хлабина. Сложих нова грес, всичко си е наред и прахоуловител и семеринг . Снощи пак ми зашумя от дясно 1- 2 пъти като се връщах от лов но по слабо икато ,че ли от дясно . Тази вечер отворих десния хъб ,там всичко е наред -има О пръстен. Да взема да извадя полуската /тя се сваля по зор/да сложа нова грес в ръкава и полуоската . Егати простотията . Няма да я оставя тази работа.
                          Прикачени файлове
                          899180483

Коментар

Снимките са от дясна полуоска .Не ми хресва синината на на шийката на лоуската . затова си мисля ,че греста е мало и и е много твърда. Акао е това ,голяма простотия ще е.
                            899180483

Коментар

Синината означава висока температура(прегряване) имаше ли грес като я свали?Бронзовата фтулка и няма нищо доколкото се вижда от снимките.Странна работа.
                              Бялото BUZUKI 1.6 8в
                              0899368772 ;) 0897229322

Коментар

На мойта,на мястото на втулката има иглен лагер,и мисля че е по правилно(по-добре).
                                SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X