Моля за съвети и мнения!Витарата е 92-ра, къса ,фул таим(постоянно зацепени полуозки).От 5-6 дена когато включа предния мост и отнема газта(в движение) след 2-3 секунди се чува супер странно стържене някаде от предния диференц.на няколко интервала "хър хър хър" и спира.След като подам газ и отнема-пак,когато не се е движела е по-силен,после понамалява.Само на задно го няма.Проверих маслата-ок са.няма обледенявания.....Имам няколко идеи но не искам да ви сугестирам....Моля за съвети..!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Стържене при включено 4х4???
Свий
X
-
До: Стържене при включено 4х4???
Имал съм такъв проблем и го реших като смених предните главини ... така и не разбрах точно какво стържеше, Жоро Хаджиев и той имаше същия проблем и май бяха някакви бронзови втулки ... както и да е, не се шашкай, проблема не е нещо сериозно ... разрови се из форума, има писано по въпроса .Най-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
-
Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнениеКак така хем е фул тайм, хем включваш предния мост?Mercedes G 230E
Коментар
-
Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнениеИмал съм такъв проблем и го реших като смених предните главини ... така и не разбрах точно какво стържеше, Жоро Хаджиев и той имаше същия проблем и май бяха някакви бронзови втулки ... както и да е, не се шашкай, проблема не е нещо сериозно ... разрови се из форума, има писано по въпроса .Mercedes G 230E
Коментар
-
Първоначално публикуван от Kavasaki-KX500 Преглед на мнениеВключва се от раздатката!!!(до там всичко се върти постоянно)просто не си с хъбове а с капачки т.е.полуоските са постоянно зацепени, така е и моята
не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам
Коментар
-
Моята го прави това, когато са зацепени хъбовете, но не е включен предния мост от раздатката. Като мина през дупка спира да стърже. Като включа от раздатката спира, но не всеки път.
Когато изключа хъбовете никога не стърже - т.е. е нещо, което работи само при зацепени хъбове.
Миналата зима пак го чух няколко пъти, но сега вече става все по-често.
Лятото не съм го чувал, вярно че много по-рядко карам със заключени хъбове.
Стърженето е метал в метал и се чува отпред - или от моста, или от лявата главина/хъб. Дори предава леки вибрации към волана.
Забелязах, че ми е намаляла инерцията на колата. Като изключа хъбовете, направо литва.
Не знам какво е, но докато не започне постоянно да стърже, не знам как да го диагностицирам.
Имам блокирани автоматични хъбове - работят като капачки, ще взема да пробвам с тях дали ще стърже.
Коментар
-
Проблема най-вероятно се крие в бронзовите втулки,които са в главините(задната им част,откъм маншона).За да стигнеш до тях трябва да свалиш карето,защото оста му лагерува в тях.Провери семеринга между главината и карето,пак в задната част,ако е протрит или скъсан,ще влиза прах кал и др.Смажи го.Може да се размине и само със смазване на втулките,по-скоро са се разсъхнали,отколкото износени.Там оригинално си има някакъв луфт.
Пробвай да смажеш отвън всички "краища" на кардан и полуоски с течна грес,някои път има ефект.С WD-40,ако има ефект ще е краткотраен,но за пробата става.Едва ли е диференциала,особено щом има масло.
Успех!
ПП.Иване,на теб със сигурност шума ти е от втулките,почисти ги и ги смажи.Последно редактирано от nikman; 22-12-09, 10:03.Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year
Коментар
-
Днес сложих капачките, в началото пак стържеше. Но след 1 час температурата се вдигна към 10 градуса, всичко се стопи и повече не чух стържене.
Ще взема да се поизцапам с тези втулки.
Къде се намират - вадя карето и зад него към главината? На тях лагерува карето? В хъбовете също има бронзови втулки, на които лагерува опашката на карето, но както знаем, хъбовете трябва да са почти сухи.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнениеДнес сложих капачките, в началото пак стържеше. Но след 1 час температурата се вдигна към 10 градуса, всичко се стопи и повече не чух стържене.
Къде се намират - вадя карето и зад него към главината? На тях лагерува карето? В хъбовете също има бронзови втулки, на които лагерува опашката на карето, но както знаем, хъбовете трябва да са почти сухи.Mercedes G 230E
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнениеДнес сложих капачките, в началото пак стържеше. Но след 1 час температурата се вдигна към 10 градуса, всичко се стопи и повече не чух стържене.
Къде се намират - вадя карето и зад него към главината? На тях лагерува карето? В хъбовете също има бронзови втулки, на които лагерува опашката на карето, но както знаем, хъбовете трябва да са почти сухи.Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year
Коментар
-
вчера (20.01.2010) и на мен в предно ляво колело ми се появи такъв шум. Все едно че, в гумата опира пласмасовата кора или е натрупало лед. Цял ден я юрках (ВИТАРАТА)в снега (30-40 см) и вечерта като тръгнах на прелета на патките започна ту се появява ту да изчезва. Днес следа като я размразих свалих гумата почистих остатъка от леда .Видимо нямаше нищо да е трило. Направи ми впечатление ,че левия хъб се изключва много трудно като покарах малко . А вчера и двата бяха замръзнали . Мисля , проблема е в хъба , но тази вечер ме домързя да го отворя. Утре ще я свърша тази работа и ще пиша пак. При изключени хъбове няма нищо, но в Шумен е отвратително от последния сняг.899180483
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар