Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор/лебедка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Акумулатор/лебедка

Да разбирам ли тогава,че 50 амперовия алтернатор ще ми върши работа и акумулатора няма да замине за една година.Това примерно ,ако се ходи един път седмично на разходки и я се използва лебедката,я не?
    0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
      Да разбирам ли тогава,че 50 амперовия алтернатор ще ми върши работа и акумулатора няма да замине за една година.Това примерно ,ако се ходи един път седмично на разходки и я се използва лебедката,я не?
      Да, ако не си го претоварил с лампи. Докато се върнеш от разходката у дома, ще се е заредил, колкото и да е голям и изтощен. Просто си вземи достатъчно голям акумулатор.

Коментар

Ами аз взех бе Ясене,нали съм написал Бош Силвър 63Аh!Това беше най-големия,който успях да събера!
        p.s.Като стана въпрос за лампи,мислих да слагам едни "халогени",ама така и не им измислих място.Като гледам и отпред и на тавана все ще ги счупят клоните!Може би по разумен вариант е едни по-сериозни лампи на фаровете,естествено през реле!Ксеноните мисля,че не са много издържливи на друсането!
        Последно редактирано от antiroad; 22-12-09, 17:10.
        0887/400121 Антон Донев

Коментар

Ако слагаш ксенони, все едно ще сложиш някъде още един чифт фарове за дълги светлини. Не се лъжи да слагаш биксенон - др'вце е.

А 50А алтернатор, който на празен ход е около 20А едвам стига за двигател (3-5А), щатно осветление (15А) и чистачки (2А). Пуснеш ли и нагревател на задно стъкло, вече харчиш ток и от акумулатора. Чифт халогени са едни добри 10А и на дълъг път са супер, ама в гората, където често се седи или се движиш на ниски обороти ще останеш без ток. Ако си с газ и празния ход е повдигнат на 1100-1200 об/мин, алтернаторът вече е 30-35 ампера и по-стига, но пак на ръба.

Коментар

акумолаторите за коли дават силно моментно количество ток докато тея за юпс са други...дават едно и също количество енергия за по-продължително време...така че малко е несъвместимо да местиш от едното на другото място

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Ако слагаш ксенони, все едно ще сложиш някъде още един чифт фарове за дълги светлини. Не се лъжи да слагаш биксенон - др'вце е.

А 50А алтернатор, който на празен ход е около 20А едвам стига за двигател (3-5А), щатно осветление (15А) и чистачки (2А). Пуснеш ли и нагревател на задно стъкло, вече харчиш ток и от акумулатора. Чифт халогени са едни добри 10А и на дълъг път са супер, ама в гората, където често се седи или се движиш на ниски обороти ще останеш без ток. Ако си с газ и празния ход е повдигнат на 1100-1200 об/мин, алтернаторът вече е 30-35 ампера и по-стига, но пак на ръба.
              Сигурен ли си че на празен ход 50А алтернатор дава 20А , ако е читаф алтернатора трябва да дава около 80 % от мощността му на празен Ход
              Ограничението на алтернатора колко А да е е диодния блок , без проблеми може да се сложи още един диоден блок и от там да се увеличат А . Тествано е вече на не една кола
              Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
                Сигурен ли си че на празен ход 50А алтернатор дава 20А , ако е читаф алтернатора трябва да дава около 80 % от мощността му на празен Ход
                Ограничението на алтернатора колко А да е е диодния блок , без проблеми може да се сложи още един диоден блок и от там да се увеличат А . Тествано е вече на не една кола
                Айде не 20, нека са 22. Това за диодния блок категорично не е вярно, освен ако не става дума за замяна на изгорял диоден блок с изправен такъв. Ограничението на алтернатора е индуктивността на собствените му намотки. Повишение на мощността може да се очаква при добавяне на 4-то рамо на изправителя, при преминаване от звезда към триъгълник - все неща, които имат своя ефект при обороти доста над празния ход. Може да се сложи и по-малка ремъчна шайба, да го въртоли по-бързо. Там пък други ядове.

Коментар

Първоначално публикуван от GDM Преглед на мнение
                  акумолаторите за коли дават силно моментно количество ток докато тея за юпс са други...дават едно и също количество енергия за по-продължително време...така че малко е несъвместимо да местиш от едното на другото място
                  Аз също знам,че има специални акумулатори за ups-и ,обаче по всички магазини за акумулатори не можаха да ми дадат отговор какъв да бъде.Освен това производителят на ups-а, INTIEL-Поморие също препоръчва акумулатор за автомобил между 55 и 62 Ah.
                  0887/400121 Антон Донев

Коментар

Има отделна тема за UPS и стартерни батерии, не се отклонявайте толкова. Резюме: стартерните батерии не са идеалните за UPS, но са достатъчно по-евтини, за да се върже сметката.

Коментар

И колко ампера ще дава с още един диоден блок?
                      0887/400121 Антон Донев

Коментар

Сега специално се консултирах с колега които е правил такава процедура на Витара , Витаровия алтернатор се оказва малък от към А , колко А ще даде зависи от статора който на витарата е също малък но пък за това е Японски (доста издържлив). Когато му се добави на този алтернатор втори диоден блок (като оригиналния) мощността като А ще се двигне с 45 %

П.С
                        извинявам се ако неможе да разберете нищо от написаното но още ме боли главата от снощи и немога да си събера мислите
                        Последно редактирано от Людмил Кюковски; 23-12-09, 13:48.
                        Лудак

Коментар

Не бе, разбираме, просто аз не съм съгласен. Ако се мине към схема "триъгълник", което най-лесно става с втори диоден блок, токът на самоограничаване ще се повиши не с 45%, а с около 70%, но пък с толкова ще се вдигнат и оборотите, на които алтернаторът изобщо заработва. И те ще се окажат над празния ход. Т.е. на празен ход ток хич няма да има, което е теслица.

Ако пък се добави четвърто рамо на изправителя от звездния център, получава се прибавка около 10% в най-високите режими, но на празен ход тоя фокус не допринася изобщо.

Ако има някакъв трети фокус - кажи. Аз гласувам първо да се намали диаметърът на ремъчната шайба на генератора.

Коментар

до колко знам при 1000 оборота този алтернатор ако няма проблеми трябва да работи в Номинална мощност особенно пък Японските
                            Лудак

Коментар

до колко знам при 1000 оборота този алтернатор ако няма проблеми трябва да работи в Номинална мощност особенно пък Японските
                              С лентов или клиновиден ремък е?

Коментар

Лентов...
                                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X