Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор/лебедка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Акумулатор/лебедка

Колеги ,дайте мнение и препоръки за акумулатор-марка,Аh,тип/електролитен,с обслужване,без обсл.,гелов...т.н./.Моят акумулатор е наред,обаче ми се скапа акумулатора на UPS на парното вкъщи и реших да сложа този от джипа на него,а Витарката да я поглезя с нов.Тъй като съм решил да монтирам лебедка м/у 6-8000либри,какъв ще ме посъветвате да си купя?Освен това посочете на кой как му се представя акумулатора и с каква лебедка.Благодаря предварително за отговорите!
    0887/400121 Антон Донев

До: Акумулатор/лебедка

И на мен ми предстои същото упражнение-слагане на лебедка, и имам същите питанки.
    Ще следя темата с интерес.
    И аз благодаря предварително за отговорите.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

според мястото !
      проблема ти е алтернатора защото е 70 ампера а лебеда на мах дърпа 350+ така , че какъвто и да е се "стопява" за норматив дори и при работещ двигател !
      Ако можеш да си го позволиш си вземи Оптима ( моята е на 7 години и си работи перфекно) и в никакъв случей Ексаид !
      Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Колега , antiroad, погледни тази тема :http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=56270
        В нея е казано почти всичко за това животно - акумулатора .
        Последно редактирано от nisanterano; 18-12-09, 19:32.

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
          според мястото !
          проблема ти е алтернатора защото е 70 ампера а лебеда на мах дърпа 350+ така , че какъвто и да е се "стопява" за норматив дори и при работещ двигател !
          Ако можеш да си го позволиш си вземи Оптима ( моята е на 7 години и си работи перфекно) и в никакъв случей Ексаид !
          На всички модели ли е 70 А,че моя не съм го проверявал?
          0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от nisanterano Преглед на мнение
            Колега , antiroad, погледни тази тема :http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=56270
            В нея е казано почти всичко за това животно - акумулатора .
            Преди около месец си купих чисто нов акумулатор за витарата. Според "краткия отговор" на темата взех най-големия който се събра-75Ah. Ясно е, че за едно или две дърпания няма да се предаде, но дали при постоянна употреба ще смага да се зарежда?
            Знам, че колкото е по-голям акумулатора, толкова по-добре е за лебедката, ама...
            Та за моя конкретен случай-спрял съм се на лебедка 6000-6500 либри, с този акумулатор добре ли е, или се предвиждат проблеми при по-сериозна експлоатация.

Антироуд, извинявай,ч е ти използвам темата за свои нужди

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Ясно е, че за едно или две дърпания няма да се предаде, но дали при постоянна употреба ще смага да се зарежда?
              незнам какво разбираш под 1-2 дърпания
              много зависи от това дет виси

зада може да се зарезда бързо се слага Оптима или нейни алтернативи ! Това е техния + , че се зареждат много бързо !

обикновенн за около 70 ампера а ако имаш клима може да е малко повече
              Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Какво разбирам под едно-две дърпания-еми не мога да кажа, каквото се наложи, може и половин-един метър, а може и цялата дължина на въжето, според зависи. А ще виси главно витарата, е, понякога и с планина кал пред нея
                Сериозно-имах предвид не много сериозен зор, ама ако се наложи да мога да се измъкна на лебедка 20-30 метра.
                А друг акумулатор няма да слагам, вече съм купил този, и докато не сдаде багажа не мисля да вземам друг.
                По третия пасаж не можах да разбера нищо. Май съм тъп

П.П. Поздрави за подписа, много е верен!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  По третия пасаж не можах да разбера нищо. Май съм тъп
                  Ако има климатик динамото ще е по-мощно
                  RAV 4
                  F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                    Колеги ,дайте мнение и препоръки за акумулатор-марка,Аh,тип/електролитен,с обслужване,без обсл.,гелов...т.н./.Моят акумулатор е наред,обаче ми се скапа акумулатора на UPS на парното вкъщи и реших да сложа този от джипа на него,а Витарката да я поглезя с нов.Тъй като съм решил да монтирам лебедка м/у 6-8000либри,какъв ще ме посъветвате да си купя?Освен това посочете на кой как му се представя акумулатора и с каква лебедка.Благодаря предварително за отговорите!
                    Колега по-добре си върни акомулатора на колата и си купи батеря за УПС-то . Голямата батерия има други стойности и товари блока на УПС-то и от там му скъсяваш живота с едно 85 %
                    Хора не си правете експерименти с домашната ви техника моля ви се
                    Лудак

Коментар

Досега UPS-а ми беше с 72 Аh,производителя препоръчва между 55- 62Аh,а пък на Витарата в момента е 44Аh.Така ,че според мен рискувам единствено помпата да ми работи без "ток" 2-3 часа вместо досегашните 4 часа!Относно лебедките и акумулаторите всички ,които имат лебедки ли си сменихте алтернаторите?
                      0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                        според мястото !
                        Колеги,Оптима струва около 10лв/Аh,така ,че направете сметка колко струва 60-70 Аh.Макар ,че с обикновен ,ако се изчерпва ресурса му много по бързо/зависи колко/,може Оптима да се окаже по изгодна.Така ,че затова моля да споделите своя опит конкретно за Сузуки Витара, а не да седна да чета/което обаче правя/ що е то акумулатор,има ли почва той у нас и т.н.
                        0887/400121 Антон Донев

Коментар

Аз съм с лебедка 6000 либри, акумулатор 61Ач 630А пусков ток Бош силвър, оригинален алтернатор. Пускал съм инцидентни лебедки, но на пловдивската среща бяха около 6-7 една след друга по сериозен наклон и нямаше никакъв проблем. Наистина единият път бях забравил да запаля колата и лебедката спря след 3-тия метър, но явно си има защита, защото не изчерпи акумулатора до край и запалих без проблеми. Твоят акумулатор със сигурност е по-мощен от моя и съм сигурен, че няма да имаш проблеми.
                          OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Колеги,купих си Бош Силвър 63Ah,че такъв най-голям успях да събера.Цена 199лв.Такъв Искра може да се намери и за 100-120лв.Предпочетох Боша ,защото имам добри отзиви за него,обаче не искат да признават гаранция първо ,защото предлагат за Витарата 45Ah,а пък аз вземам по-голям.Да не говорим за лебедка.При българските въпроса с гаранцията е по-добре,ама аз пък имах проблеми с едни Монбат-и за камиони,затова се въздържах!Видях ,че алтернатора ми е 50А и ако намеря по-голям,който да се монтира като моя без ТНТМ,ще го сменя!Имате ли инфо колко е най-големия алтернатор за Витара?Иначе,мислих за тази Оптима,да дам 600лв,ако ще и 10г да изкара,то след толкова време "я камилата,я камиларя"/освен ако не е за състезания/
                            0887/400121 Антон Донев

Коментар

Оптимата не се зарежда по-бързо, ако няма с какво. В случая, лимитиращ фактор е алтернаторът и режимите на двигателя.

Лебедката - лебедка, но тя 350 ампера дърпа само при пълно натоварване, когато дърпа едвам-едвам. Иначе нещата са по-добри. А лебедката не може да дърпа и тези 170 или 200 ампера непрекъснато, защото ще се опече. Така или иначе в работата с лебедка има достатъчни паузи, за да е достатъчен и малък алтернатор.

Разбира се, като се сложи лебедка за състезания, логично е да се сложи и акумулатор за състезания, и генератор за състезания. Там минутите са важни и дали лебедката ще тегли с 1м/мин или 7м/мин не е еднакво, както и дали трябва да се реди полиспаст на стръмното или може и без него. А тия метри в минута идват всеки със своите ампери.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X